Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria - plusy, minusy i zdjęcia

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.10.2007 18:44

admin1 napisał(a):
admin1 napisał(a):
Piotrek_B napisał(a): Trochę przesadzasz :roll:

"Trochę przesadzasz" ... delikatnie napisane. Ale może mocniej nie będzie trzeba?

Jednak trzeba :( Postaram się to napisać krótko i zrozumiale. Całe forum jest o Chorwacji a tylko ten jeden dział o innych krajach. Zatem bardzo proszę wszystkie opinie dobre czy złe na temat cro pisać tam.
Tutaj piszemy o wszystkich krajach z wyjątkiem Chorwacji. Czytający potrafią sobie sami wyrobić własne zdanie a piszącym nie przeszkadzajmy. Proszę.

Jeżeli forum jest demokratyczne , to uważam , iż każdy uczestnik ma prawo do wyrażania własnych racji - w każdym temacie - także bułgarskim.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.10.2007 18:53

mkm napisał(a):... uważam , iż każdy uczestnik ma prawo do wyrażania własnych racji - w każdym temacie - także bułgarskim.

Zgoda :idea: i sądze, że już nie raz wyraziłeś swoją opinię o tym kraju nie tylko w tym wątku. Ale......powielanie w kółko macieju tego samego staje się (a raczej stało się) nudne, żeby nie powiedziec żałosne, szczególnie, że opinie o tym kraju pochodzą od kogoś kto zna ten kraj z drugiej ręki :wink: Więc skoro nie pasuje Ci BG to nie zaśmiecaj komuś jego relacji z pobytu :roll:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.10.2007 19:03

Dromader napisał(a):
mkm napisał(a):Panie Dromader - proszę się od razu tak nie irytować :wink: Nie brać tak wszystkiego dosłownie . Trochę więcej luzu. :D
Niestety nie mogę pojąć jak można jechać na wczasy nad bułgarskie morze ( ponoć piękne ) i spędzać kupę czasu na basenie i to jeszcze jakimś przyhotelowym . 8O

Dlaczego tak oficjalnie :?: Poprostu, Dromader jestem, dla przyjaciół Dromcio :lol: :lol:
Czy ja robię wrażenie poirytowanego :devil: 8O :?:
Poprostu, jeżeli jest taki wątek, to dlaczego mamy krytykować ludzi, którzy w nim opisuję swoje wyjazdy gdzieś indziej niż Chorwacja. I tylko tyle. Szanujmy wspomnienia, opinie i gusta innych :!:
pozdrawiam

Ależ ja szanuję opinie i gusta innych, co nie znaczy że muszę zgadzać się i akceptować taką formę wypoczynku. Mam również prawo do wyrażania swojego zdania o Bułgarii.
Pozdrav. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.10.2007 20:39

Piotrek_B napisał(a):
mkm napisał(a):... uważam , iż każdy uczestnik ma prawo do wyrażania własnych racji - w każdym temacie - także bułgarskim.

Zgoda :idea: i sądze, że już nie raz wyraziłeś swoją opinię o tym kraju nie tylko w tym wątku. Ale......powielanie w kółko macieju tego samego staje się (a raczej stało się) nudne, żeby nie powiedziec żałosne, szczególnie, że opinie o tym kraju pochodzą od kogoś kto zna ten kraj z drugiej ręki :wink: Więc skoro nie pasuje Ci BG to nie zaśmiecaj komuś jego relacji z pobytu :roll:

Z niecierpliwościa czekam na dalsze relacje z pobytów w Bułgarii . Nikt przecież nie przeszkadza Wam wychwalania Bułgarii. Każdy ma jednak prawo odnieść się do relacji i mieć swoje zdanie na ten temat i tyle . :!: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2007 06:27

mkm napisał(a):....Każdy ma jednak prawo odnieść się do relacji i mieć swoje zdanie na ten temat i tyle . :!: :D

w sensie merytorycznym - jak najbardziej :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 04.10.2007 17:46

No i merytorycznie dostałem nawet żółtą kartkę. :wink: A wszystko przez tą Bułgarię. :wink: :D
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 04.10.2007 18:20

mkm napisał(a):No i merytorycznie dostałem nawet żółtą kartkę. :wink: A wszystko przez tą Bułgarię. :wink: :D

nie przez Bulgarie tylko przez janote, tzw andrzejaJ, prota, chesa, pana aogito, platona, kure (tu patrz archiwum - juz usuniete)............dalej mam wymieniac ?????????????????

mam nadzieje ze nie pisze...........................z..........
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 07.10.2007 16:37

Nareszcie Administrator zareagował ! i dobrze opisał , że ten temat jest o innych krajach niż Chorwacja ! lecz nie wszyscy rozumieją . Stali bywalcy " jednego kraju do wypoczynku " pamiętają !
W moim temacie " Bułgaria - polecam , warto " trochę zapóźno ,
aney0
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aney0 » 30.06.2008 15:33

Witam
+
Również polecam wyjazd do Bułgarii, spędziłam tam wakacje w ubiegłym roku i nie mogę żałować. Jedzonko bardzo dobre, ceny przyzwoite, pogoda bardzo fajna.
Dla zainteresowanych zdjęcia poniżej :)
-
Przejazd przez Rumunię

http://picasaweb.google.pl/anetabernadz ... riaKranevo

A rok 2008 spędzam w Chorwacji, ale po przeczytaniu prawie połowy forum wiem że będzie fajnie
pozdrawiam[/b]
Bernadr C
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bernadr C » 11.07.2008 18:34

Na przestrzeni kilkunastu lat bylem 3 razy w Bułgarii. Są plusy i minusy, za pierwszym razem okradziono mnie, jedzenie bardzo rózne, a co do czystości to nawet ostatnim razem wcale sie nie poprawiło. Plaże zapetowane, ale tak jest też w Grecji. Samo morze, ciepłe, wybełtane, i z czystością różnie.
Były tez plusy, ale suma sumarum, już długo tam nie pojadę. Są ładniejsze miejsca. :wink:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 24.09.2008 21:06

A ja motocyklem po raz któryś, ale pierwszy od kilku lat ,w czerwcu(początek) przejechałem przez prawie całe wybrzeże HR. W czerwcu, było super, turystów prawie zero i cenowo jakby taniej, ale to pewnie dlatego,że u nas drogo. W sierpniu zaliczyłem po raz drugi BG autem(1-szy raz 5 lat temu) i nie zauważyłem wielu zmian poza łatwiejszym przekraczaniem granicy. BG- nie kombinat turystyczny jak np Słoneczny Brzeg, ale inne, niewielkie miejscowości przypominają mi lata 80-te, nawet w Warnie problem znaleźć dobry market, klimat jakiś nietaki. Nesebar przypomina miasteczka HR, byłby nawet fajny gdyby nie to że go wcale nie widać bo zrobiono z niego wielki targ i widać tylko stragany. Po kilku dniach jedzenia tamtejszej żywności miałem dosyć, wszystko przyprawione podobnie, przyprawą-Czubrica. Grilla nie było za bardzo z czego zrobić, sklepów mięsnych znanych z Polski nie ma. Dużo w BG śmieci i bałaganu, nawet w kurortach, w hotelach wygląda super, ale zaraz za płotem, jeśli nie ma tam innego hotelu jest bałagan np gruz, śmieci lub chaszcze. Ale jest jakieś ale! Super morze, przez 3 tygodnie temperatura morza była prawie taka sama, w HR różnie to bywa. B. fajne plaże, może trochę zaśmiecone ale fajne, w dzień mieliśmy 30-34st.C a wieczorami 21-23 czyli super, cenowo też dobrze. Do zwiedzania to może nie za bardzo ta Bułgaria(nadmorska) ale do wypoczynku na plaży, leniuchowania, popijania to polecam. Nie dotarł tam też kapitalistyczny terror tzn: tego nie wolno, tamtego nie wolno, za to zapłać, za tamto zapłać itp. Na pewno warto odwiedzić ten kraj.
gslawek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gslawek » 24.11.2008 14:06

Witam. Wybieram się do Miasta Nesebar Bułgaria może ktoś był i zamieści kilka zdjęć plaży i jedzonka .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.11.2008 14:32

gslawek napisał(a):Witam. Wybieram się do Miasta Nesebar Bułgaria może ktoś był i zamieści kilka zdjęć plaży i jedzonka .

Cześć "krajanie" - w sprawie Nesebaru i Bułgarii więcej dowiesz się na bulgaricus :lol: :papa:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 24.11.2008 16:42

Jak pisałem powyżej, z Nesebaru urządzono wielkie targowisko, spacerując uliczkami widzisz tylko stragany, kupa ludzi, raczej nie plażowiczów tak że nawet nie wiem jakie plaże ma Nesebar, widać z niego plaże Słonecznego brzegu ale i tak ja przynajmniej nie dojechałem na te plaże , bo tylko same hotele i hotele, miejscowość powinna się nazywać Słoneczny hotel :evil: W Nesebarze dużo różnorakich knajpek, ale mi Bułgarskie jedzenie nie bardzo przypada do gustu, w takich wypadkach wolę pizzę. Widziałem też knajpki z Polskim menu a nawet z hasłem "10%zniżki dla Polaków". Jest kilka dań które w BG mi smakowały ale to też zależy od lokalu. Parkingi w Nesebarze dość drogie, nie pamiętam dokładnie ale za kilka godzin wyszło ok 25zł. Ogólnie Nesebar fajny, Bułgaria to taka raczej dziadowizna, Nesebar wypada tu bardziej cywilizowanie.
gslawek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gslawek » 24.11.2008 20:37

Dzięki za link. Szkoda tylko że tamto forum nie ma tylu zapaleńców co CRO.pl
W Chorwacji byłem dwa razy teraz czas na coś innego. Nadal liczę na jakieś pozytywne info o Bułagarii.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria - plusy, minusy i zdjęcia - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone