Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bujanie przy wulkanie – Eolie 2017

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 29.01.2018 21:51

Na lotnisku spędziliśmy :roll: sporo czasu.
Niestety, dla mnie nie było to tak wspaniałe miejsce do zabawy, jak dla tego maluszka :wink: .

75-IMG_5050.JPG

Całe szczęście, że lotnisko w Katanii jest bardzo „smakowite” 8) , więc jakoś udało się wytrzymać tych kilka godzin.

76-IMG-20170924-WA0001.jpg

77-IMG_5055.JPG

Wtedy też pojawił się pomysł, aby :idea: śledzić ceny lotów z Wrocławia do Palermo i jeśli będą sprzyjać, to wykorzystać szansę na kolejne kulinarne atrakcje :) , z bułą ze śledzioną :wink: jako motywem przewodnim. Już niedługo ma to nastąpić :D !

Nie wylosowaliśmy miejsc przy oknach, więc widoków z samolotu nie było...

Na lotnisku w Berlinie musieliśmy znowu „trochę” poczekać na planowy odjazd Polskiego Busa do Wrocławia.
Tym razem zamiast na żarełku, skupiliśmy się na napitkach :P . No bo jakże zrezygnować z Augustinera :wink: ?

78-IMG_5064.JPG

Przecież dzięki niemu, nocna podróż w ciasnym autobusie upłynęła w miarę szybko :) .

KONIEC !!!
Ostatnio edytowano 06.11.2019 10:19 przez dangol, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.01.2018 22:23

500E??? 8O 8O 8O Dużo :cry:
Dziękuję za wspaniałą przygodę, fajnie że mogłam popatrzeć z ulubionej perspektywy na miejsca mi nieznane :wink: Twoje wulkany były niesamowite i co najważniejsze....bezpieczne :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.01.2018 22:41

Ale się tu wybujałam, najadłam i napiłam ocami ;)
Pięknie było :hearts:

dangol napisał(a):... Wtedy też pojawił się pomysł, aby :idea: śledzić ceny lotów z Wrocławia do Palermo i jeśli będą sprzyjać, to wykorzystać szansę na kolejne kulinarne atrakcje :) , z bułą ze śledzioną :wink: jako motywem przewodnim. Już niedługo ma to nastąpić :D !...

Wspaniałych doznań :)
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 30.01.2018 16:01

Z tym bujaniem nie jest mi po drodze, wiec najlepiej się poczułam bliżej lądu a najpiękniej było na wulkanie. Nawet błocenie sie bym zaakceptowała.

Dzięki za relację.

Fajnie jak coś można nie tylko oglądnąć ale i podglądnąć. Podgladnęliśmy i mamy maskę.
Teraz gdy wsadzę na twarz nową maskę będę wspominać relację z tych wysp.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 02.02.2018 12:33

A ja właśnie troszkę nadrobiłam Twoją relację. Ciekawe te czarne plaże, takie... inne po prostu. Twoja opowieść jak zawsze interesująca i okraszona nie mniej interesującymi zdjęciami. A jedzonko przez Was przygotowywane :hearts: szczególnie nadziewane kalmary. Aż mi ślinka cieknie...
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 05.02.2018 18:48

agata26061 napisał(a): Aż mi ślinka cieknie...

Kolejna sycylijska podróż (krótka niestety :( ) już za nami. Było bardzo kulinarnie 8) , tyle że sami tym razem mało przy kuchni się udzielaliśmy.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.02.2018 19:12

dangol napisał(a):
agata26061 napisał(a): Aż mi ślinka cieknie...

Kolejna sycylijska podróż (krótka niestety :( ) już za nami. Było bardzo kulinarnie 8) , tyle że sami tym razem mało przy kuchni się udzielaliśmy.

Mam nadzieję, że pogoda dopisała, a Palermo nie zawiodło :D .
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 05.02.2018 19:33

Pogodę mieliśmy zdecydowanie lepszą, niż rok temu Tony :wink:
Nie padało (chociaż kilka razy :oczko_usmiech: zaczynało), o niebo cieplej niż we Wrocławiu (ale do ciepełka :roll: daleko), słońca ... jak na lekarstwo.
Wrażenie ogólnie pozytywne, na szczegóły przyjdzie czas. Tak na szybko, wielkie dzięki Marzenko za cenne wskazówki praktyczne (no bo cudowne foty chwaliłam nie raz) w Twojej relacji 8) , dzięki temu udało się tanio dotrzeć do Monreale.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 05.02.2018 19:37

dangol napisał(a):

No, no, no :!: :)

pzdr :wink:

A ja za to byłem na Szrenicy :)

IMG_5807a.jpg
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 05.02.2018 19:47

longtom napisał(a): A ja za to byłem na Szrenicy :)

No to miałeś zimniej :lol: niż my, ale za to czyściej :wink:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 06.02.2018 09:50

Oj :oops: umknęło mi zakończenie eolskiej relacji :?
Za którą dziękuję :idea: bo była z pewnością inspiracją do tego by móc pomyśleć realnie o tym by się kiedyś na ten archipelag wybrać. Z pewnością nie nastąpi to w najbliższym czasie :) , ale zawsze będzie jednym z pomysłów do rozważenia na kolejne lata.

No i tak jak Małgosia już napisała - dzięki Tobie mamy już maskę i płetwy :cool: a także zamówioną pompkę do materaca :mrgreen: z którego też może skorzystamy w celu poszukiwania podwodnych wrażeń.

A teraz czekamy na następną sycylijską relacyjkę :cool: .
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 06.02.2018 21:59

kulka53 napisał(a):
A teraz czekamy na następną sycylijską relacyjkę :cool: .

Zapraszam :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 08.01.2019 20:55

Ale szkoda, że z relacji wyparowały zdjęcia :( .
I tak przeczytam jeszcze raz od deski do deski, bo zdecydowanie inaczej czyta się mając w perspektywie własny wyjazd :wink: .

marze_na napisał(a):
dangol napisał(a):Na pewno nie pokażę wszystkich miejsc, które Wy odwiedzicie zapewne już w 2018.

Raczej nie w 2018 :D .

Nie podejrzewałam, że na Sycylię wrócimy tak szybko :oczko_usmiech: .
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 08.01.2019 21:18

Fotki... No cóż :oczko_usmiech: . Może jak nie będzie bieżących tematów :wink: , to kiedyś (?) wkleję coś od nowa

marze_na napisał(a):
Nie podejrzewałam, że na Sycylię wrócimy tak szybko :oczko_usmiech: .

Fajnie, że wracacie :D . Kiedy konkretnie ?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 08.01.2019 22:32

dangol napisał(a):Fotki... No cóż :oczko_usmiech: . Może jak nie będzie bieżących tematów :wink: , to kiedyś (?) wkleję coś od nowa

Przypomniałam sobie, że jakąś Twoją relację widziałam w pracy w IE na Win7. Mam jeszcze nadzieję, że jednak coś zobaczę :).

dangol napisał(a):Fajnie, że wracacie :D . Kiedy konkretnie ?

Tak jak sobie kiedyś obiecałam, ostatni tydzień maja, pierwszy tydzień czerwca :hut: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Bujanie przy wulkanie – Eolie 2017 - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies