amatus1 napisał(a):Widzę że nie jesteśmy sami w kwestii Budapesztu. Wyjeżdżamy z w nocy sobota/niedziela i 2 dni mamy na zwiedzanie. W tym roku nie mamy kompletnie czasu na pakowanie a za 3 dni wyjazd. Tak nieprzygotowanego wyjazdu jeszcze nie mieliśmy, sobota zostaje na pakowanie:(
piekara114 napisał(a):Wiola, najlepiej poczytaj tu: https://forum.wegierskie.com/Parkowanie ... ie?page=22 i może tu na priv zapytaj: jezwegierski.blox.pl/
Ja swego czasu zaparkowałam przy nabrzeżu Dunaju, ale to było ok g.22. Wydaje mi się, że z tyłu wzgórza jest spory parking.
Szczerze to nie wiem czy wzgórze z Basztą w 2/3h oblecisz.... Na wzgórzu Ci trochę zejdzie (widoki są super), potem zejście z niego, podejście do Baszty - tu kolejki turystów (ost. gdzieś mi się rzuciło w oczy że wejście ma być płatne, ale czy to prawda??....)
amatus1 napisał(a):Widzę że nie jesteśmy sami w kwestii Budapesztu. Wyjeżdżamy z w nocy sobota/niedziela i 2 dni mamy na zwiedzanie. W tym roku nie mamy kompletnie czasu na pakowanie a za 3 dni wyjazd. Tak nieprzygotowanego wyjazdu jeszcze nie mieliśmy, sobota zostaje na pakowanie:(
Nie wiem ile chcecie na cały postój w B. poświęcić czas, ale oceanarium pochłania go sporo i jest na obwodnicy, więc jeśli on najpierw to musisz się potem wcisnąć do centrum i potem znowu z niech wyjechać...wieczorem to nie problem, ale na forum węgierskim takie działanie w ciągu dnia jest odradzane - analizowałam to ostro swego czasu...wiolek_lp napisał(a):Jeśli to Cię pocieszy to ja jadę w sobotę rano, jak się wyśpimy, czyli pewnie 8-9. Właśnie po to żeby zatrzymać się w Budapeszcie.
Endrju napisał(a):Na dodatek ciężko rozmienić banknot i jest limit bodajże 15 monet
Pääkäyttäjä napisał(a):W weekendy, parkowanie w Budapeszcie jest za friko.
piekara114 napisał(a): Nie wiem ile chcecie na cały postój w B. poświęcić czas, ale oceanarium pochłania go sporo i jest na obwodnicy, więc jeśli on najpierw to musisz się potem wcisnąć do centrum i potem znowu z niech wyjechać...wieczorem to nie problem, ale na forum węgierskim takie działanie w ciągu dnia jest odradzane - analizowałam to ostro swego czasu...
wiolek_lp napisał(a):Hmm planujemy z domu wyjechać przed 9, do Budapesztu ok. 7 godzin więc pewnie będziemy koło 16
Oceanarium ja mam nadzieję "przelecieć" więc maks półtorej- 2 godzinki
Wyjechać z miasta pasuje nam pewnie koło 21-22, chodź nie śpieszy się nam jakoś strasznie
piekara114 napisał(a):[
Taki zakres czasu to spoko. Byłaś w ocenarium we Wrocławiu? Koleżanka teraz była w Cud. i mówi że dużo lepszy niż wrocławskie...
To o której planujesz być w kolejce na prom na Hvar? Split czy Drevnik?
A co do pakowania: ja pracuję do 16. strat w środę 4 lipca o 18. Pakowanie troszkę we wt, reszta w środę.... Wolę mniej czasu mieć na pakowanie, wtedy idzie mi to sprawniej niż jak mam cały dzień...
Powrót do Węgry - Magyarország