pääkäyttäjä napisał(a):maslinka napisał(a):W następnym odcinku Erzsébetváros. Tam też jest bardzo rozrywkowo
I Wielka Synagoga z pomnikiem ofiar holokaustu, płaczącą wierzbą
Akurat nie synagogę miałam na myśli
maslinka napisał(a):Właśnie przeglądam stare zdjęcia z naszej wizyty w Budapeszcie w 2007 roku i okazuje się, że Was trochę okłamałam , bo jednak jechałam kolejką Siklo na wzgórze zamkowe
....
Zresztą pisałam nawet o tym w tej starej relacji:
post336412.html#p336412
Córka potwierdza, bo to jej zdjęcie ,... nocny rejs jestNastępnym razem spróbuj nocnego rejsu po Dunaju. Jest atrakcja, są widoki. Habanero chyba potwierdzi, bo jego zdjęcie z takiego rejsu zajęło bodajże szóste miejsce w ostatnim konkursie.
Habanero napisał(a):No to ładnie. Chyba za dużo podróżujecie.
Habanero napisał(a):Ja jak przez mgłę pamiętam budapesztańskie zoo,... bardzo malutkie i stareńkie ,... a jeszcze mniej stary lunapark, chyba był gdzieś tam obok
Habanero napisał(a):Najbardziej utkwiło mi w pamięci planetarium, głównie za sprawą oprawy muzycznej... Pink Floyd puszczali i gwiazdy na niebie
Habanero napisał(a):Fajne zdjęcie z Anonymusem. Zaczepia Cię świntuch jeden
Bravik napisał(a):Fakt, Pilsnerek z patyka nie za tani, ale otoczenie...
Bravik napisał(a):Traktowałem Erzsébetváros jako dzielnicę zadumy, a tu taki myk.
Katerina napisał(a):Nadrabiam zaległości Aga
Katerina napisał(a):Bardzo fajne, radosne zdjęcia, z jakże pożądanymi widokami tłumów w tym dziwnym czasie...
Nie przypuszczałam, że kiedyś zatęsknię za zaludzionymi ulicami
Katerina napisał(a):Ten murek-grobla w poprzek stawu do szerokich nie należał
Katerina napisał(a):Głęboko tam ?
maslinka napisał(a):Habanero napisał(a):Ja jak przez mgłę pamiętam budapesztańskie zoo,... bardzo malutkie i stareńkie ,... a jeszcze mniej stary lunapark, chyba był gdzieś tam obok
Gdzieś tam jest
piekara114 napisał(a):Városliget i zamek: zawsze się zastanawiam czy ktoś miał okazję zajrzeć do środka zamku?
Bravik napisał(a):maslinka napisał(a):Habanero napisał(a):Ja jak przez mgłę pamiętam budapesztańskie zoo,... bardzo malutkie i stareńkie ,... a jeszcze mniej stary lunapark, chyba był gdzieś tam obok
Gdzieś tam jest
Zoo jeszcze jest, zaraz za Széchenyi Fürdő.
Niestety, Vidam Park został zamknięty 6 czy 7 lat temu.
elka21 napisał(a):maslinka napisał(a):Ale też nie bardzo drogi. Sprawdziłam , że 1000 koron to niecałe 13 zł.
Pisząc ten odcinek, myślałam o Tobie Podobałoby Ci się w Szimpla Kert Twoje klimaty!
Do niektórych może nie przemawiać taka estetyka i po prostu będą się tutaj źle czuli. Ja jestem zachwycona, co mnie trochę dziwi , bo uważam się za estetkę - po prostu lubię piękne miejsca i rzeczy. W Szimpla Kert natomiast urzekł mnie klimat, którego nie można temu miejscu odmówić, chociaż oczywiście to indywidualna sprawa, czy poczujecie tę atmosferę i dacie się ponieść fantazji...
Bravik napisał(a):Niestety, Vidam Park został zamknięty 6 czy 7 lat temu.
Powrót do Węgry - Magyarország