Witam!
Jutro rano wyjezdzam z okolic Makarskiej do Polski... Na trasie oczywiście jest Budapeszt i chciałbym zapytac zorientowanych forumowiczow (ktorzy beda przejedzac przez miasto np. dzis, lub przejedzali wczoraj) jak wygląda przejazd przez miasto w okolicach godziny 13? Jadąc do Chorwacji użyłem obwodnicy miasta i bylo całkiem sprawnie, pomimo remontowanych odcinków, ale tylko w kierunku do Chorwacji. W przeciwną stronę był korek 10 km, dlatego pytam, bo nie wiem czy to norma, czy jednorazowa sytuacja.
Kolejne pytanie wiążące się z Budapesztem, czy prawdą jest że wjazd do miasta jest regulowany poprzez cyfrę na tablicy rejestracyjnej samochodu (coś w stylu parzysta ostatnia cyfra na tablicy - wjazd do miasta tylko w dni parzyste itp.) ?? Przejezdzalem przez Budapeszt w poprzednich latach i nigdy nie spotkałem się z taką regulacją, ale tego lata gdzieś o tym przeczytałem, nie wiem nawet czy nie na tym forum i nie wiem na ile to jest prawdą, na ile jest to stosowane. Z góry dziękuje za wszelkie informacje, pozdrawiam!