No to już alles klar.
Dzięki za namiary noclegowe w Toskanii.
Pierwsza opcja bardziej mi się podoba, za to druga ma ... śniadanko.
andeo napisał(a):....teraz widzę ,że widzieliśmy...prawie nic ...
A poważnie ,ciekawe bardzo miejsca wynajdujecie Wojtku ,jestem zachwycona ! I tak zakładaliśmy ,że wrócimy kiedyś do Budpesztu,teraz wiem to na pewno ,bo widzę ile nam umknęło .
Udało nam się pospacerować po Wyspie Małgorzaty ,co prawda też nie całej ,bo np wieży ciśnień nie widziałam ,ale zjadłam tam najpyszniejszego langosza i obejrzałam fajny pokaz fontann ....
Kiedy odwiedziliśmy zamek Vaydahunyad odbywał się tam jakiś koncert biletowany ...
Mimo że był lipiec to też załapaliśmy się na pokazy lotnicze nad Dunajem .
....
ps.aha ,byliśmy zachwyceni komunikacją miejską ,to jest rewelacja .przyznam Ci ,że jak czytałam Twoje poprzednie opisy ,że tu się wsiada,tam wysiada itd czułam lekkie zaniepokojenie czy damy radę ,ale po przyjeżdzie okazało się to bardzo łatwe do ogarnięcia:)
Nawet mieliśmy takie zdarzenie ,przyjechaliśmy do centrum ,wysiedliśmy gdzieś tam w okolicy Synagogi ,rodzinka stwierdziła że nie idzie zwiedzać i poczeka ,a ja i owszem ,wybieram się ...jestem juz prawie za bramą i postanowiam pstryknąć fotkę ,tak na próbę i okazało się że aparat,owszem mam ,ale bateria została w ładowarce w hostelu ...hmmm,no to siup do pierwszego z brzegu tramwaju i do pokoju po baterię ,w bardzo krótkim czasie byłam z powrotem ,już ze sprawnym aparatem .Naprawdę wielka oszczędnąść czasu i nerwów ,samochodem było by to prawie niemożliwe .No co tu dużo mówić pokochałam to miasto .
krutom napisał(a):Super relacja, szczegółowa, dobrze udokumentowana.
krutom napisał(a):Dla wielu będzie wskazówką.
Nie ukrywam, że i ja skorzystam.
krutom napisał(a):W tym roku zacząłem eksplorację Węgier.
Majowy długi weekend (ten drugi) był w sam raz do poznania okolic Egeru.
Pozytywne wrażenia skłaniają do kolejnych wypadów.
...
Powrót do Węgry - Magyarország