Budapeszt piękne miasto
miło poczytać i oglądać.
w połowie września znów tam zawitam, ale tylko na jeden dzionek
mariusz-w napisał(a):...
Przeczytałem (dotychczasowe) z dużą przyjemnością.
Budapeszt znam (tylko nieco inny) ... kilkukrotnie odwiedzany, ale taki z lat osiemdziesiątych.
Wasz spacer jest super !
maslinka napisał(a):Wybacz, że z opóźnieniem się dosiadam, alem usprawiedliwiona, bom w Cro odpoczywała ...
maslinka napisał(a):Widzę, czego nie widziałam w Budzie i w Peszcie. Trza będzie wrócić!
maslinka napisał(a):Co do labiryntu - w lekkim szoku jestem, że tam zupełnie inne rzeczy teraz pokazują. Ale to fajnie, że zmieniają. Będzie można znowu zajrzeć.
Chociaż szkoda, że winka już nie ma... Może turyści wszystko wypili
longtom napisał(a):Buber napisał(a): I’ll come back here later … without kids
...
zaliczamy ...białą … pościel.Buber napisał(a):...bo następnego dnia do domu wracaliśmy ...
Czyli jednak nie wróciłeś
kataryniarz napisał(a):Bardzo fajna relacja, dodaję do notatnika Budapeszt
renask napisał(a):Budapeszt piękne miasto
...w połowie września znów tam zawitam, ale tylko na jeden dzionek
Lidia K napisał(a):Następcę masz i na całkiem poważnego fotoamatora wygląda.
Lidia K napisał(a):Poczytałam, pooglądałam, porównałam z tym co jeszcze pamiętam z naszego majowego wyjazdu do Budapesztu (2003r.). Wszystko stoi w tym samym miejscu ale Parlament najbardziej się zmienił. Widzieliśmy go zczerniałego od osadów a teraz bardzo pięknie się prezentuje od strony Dunaju.
Podobnie jak Wy pojeździliśmy sobie dziecięcą kolejką i zębatką, one nic się nie zmieniły.
Lidia K napisał(a):Ciekawe czy przez te 10 lat poprawił się stan dróg w mieście. To co wtedy zastaliśmy nie dało się porównać do słynnych tragicznych dróg we Wrocławiu - bo mieliśmy kilka całkiem dobrych a w Budapeszcie poza autostradą nie było żadnej dobrej.
Lidia K napisał(a):Zdjęcia rewelacja. Nabierasz w prawy w operowaniu GO, na tym zacytowanym widać jak Ci ładnie się tło rozmyło.
Powrót do Węgry - Magyarország