Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brist - zabytki , ciekawe miejsca , muzea.Czy ktoś tam był?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bunio
Croentuzjasta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 25.01.2013 20:33

sneer napisał(a):
sebaaa napisał(a):Brist Apartament Cvitan czy ktoś może wynajmował i może coś napisać
na ten temat

Jako, że juz wrocilem, sam moge co nieco odpowiedziec. To byl nasz w sumie czwarty pobyt w Chorwacji i siodmy apartament, jaki wynajmowalismy - zdecydowanie najgorszy. Wczesniej nigdy nie mielismy problemow i trafialismy na fajnych, pomocnych gospodarzy. Tym razem bylo inaczej.

Standard apartamentu niski, niedokladnie wysprzatany, pelno siersci na podlodze, miejsce parkingowe fatalne, ale to by sie dalo jeszcze przezyc, bo ja nie potrzebuje luksusow. Niestety wlascicielka byla nad wyraz upierdliwa, przyszla po kase i paszporty juz po paru minutach po naszym przyjezdzie, zanim se rozpakowalismy z auta, podczas gdy znosilismy ciezkie torby i walizki po schodach. Gdy powiedzialem, zeby dala nam chociaz 15 minut, zaczela straszyc. Pozniej sie zaczelo, codziennie nas uciszala, mowila, ze jestesmy za glosno (co bylo jakims absurdem, bo bylismy jak zwykle cichutko, zero imprez czy puszczania muzyki). Byla jakas uprzedzona do nas, wciaz powtarzala, ze Polacy zachowuja sie zawsze najgorzej i wychwalala Niemcow. Kazala nam czytac jakis regulamin, po czesku (?!). Ciezko bylo sie z nia dogadac, nie mowila ani po angielsku, ani niemiecku, ani francusku, tylko po chorwacku, i wciaz powtarzala, ze skoro przyjezdzamy do Chorwacji to powinnismy mowic w tym jezyku. Nie polecam. Na szczescie wredna baba nie popsula nam wakacji, Brist jest super.

Dla precyzji, mowie o tym apartamencie: http://www.riviera-makarska.eu/pl/brist ... menty.html. Adres: Brist, Litnoga 3.

sneer
Może kojarzysz adres Litonga 6?To pewnie jest gdzieś w pobliżu miejsca gdzie mieszkałeś.Wybieram się tam w tym roku a jeszcze nie byłem w Briście.
sneer
Cromaniak
Re: Brist - zabytki , ciekawe miejsca , muzea.Czy ktoś tam b

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 26.01.2013 11:10

Tak "na szybko" nie kojarzę. Ale rzucę w wolnej chwili okiem na moje zdjęcia z Brist i może coś znajdę. Mam też gdzieś plan "miasta", chociaż chyba bez numerów budynków.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.01.2013 13:31

Bunio napisał(a):Może kojarzysz adres Litonga 6?To pewnie jest gdzieś w pobliżu miejsca gdzie mieszkałeś.Wybieram się tam w tym roku a jeszcze nie byłem w Briście.

Możesz być spokojny o miejscówkę. Właściciel organizuje wycieczki do Korculi swoim statkiem "Felun Jedan". Obowiązkowo płyń tym bardziej, że jako jego gość może dostaniesz zniżkę. Ja płynąłem Germanią z Makarskiej, co nie do końca polecam > klik
Info o "Mario" masz w relacji Aki'ego > brist-informacje-po-powrocie-t33789.html

Ze swojej strony dołożę taką stronkę > http://www.volny.cz/makarska-brist/Brist.html#NudaPlaz
i info o szlaku na Sv. Ilije nad Gradacem > szlak-na-sv-ilija-nad-gradacem-t36781.html
maro22
Globtroter
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 25.05.2013 19:42

sneer napisał(a):Standard apartamentu niski, niedokladnie wysprzatany, pelno siersci na podlodze, miejsce parkingowe fatalne, ale to by sie dalo jeszcze przezyc, bo ja nie potrzebuje luksusow. Niestety wlascicielka byla nad wyraz upierdliwa, przyszla po kase i paszporty juz po paru minutach po naszym przyjezdzie, zanim se rozpakowalismy z auta, podczas gdy znosilismy ciezkie torby i walizki po schodach. Gdy powiedzialem, zeby dala nam chociaz 15 minut, zaczela straszyc. Pozniej sie zaczelo, codziennie nas uciszala, mowila, ze jestesmy za glosno (co bylo jakims absurdem, bo bylismy jak zwykle cichutko, zero imprez czy puszczania muzyki). Byla jakas uprzedzona do nas, wciaz powtarzala, ze Polacy zachowuja sie zawsze najgorzej i wychwalala Niemcow. Kazala nam czytac jakis regulamin, po czesku (?!). Ciezko bylo sie z nia dogadac, nie mowila ani po angielsku, ani niemiecku, ani francusku, tylko po chorwacku, i wciaz powtarzala, ze skoro przyjezdzamy do Chorwacji to powinnismy mowic w tym jezyku. Nie polecam. Na szczescie wredna baba nie popsula nam wakacji, Brist jest super.
Dla precyzji, mowie o tym apartamencie: http://www.riviera-makarska.eu/pl/brist ... menty.html. Adres: Brist, Litnoga 3.

Nie pocieszyłeś mnie bo właśnie zarezerwowałem ten apartament. Podobnie jak w zeszłym roku za pośrednictwem Casamundo https://www.casamundo.pl/cm_object/?days=12&object=781263&persons=4&split=control5892&start=2013-06-22 To ten sam apartament a Casamundo jest pośrednikiem bo "voucher" rezerwacji otrzymałem od agencji titravel.hr i u nich ten apartament ma numer: 00113BRIS. Ciekawe, że na stronie Casamundo ma bardzo wysoką ocenę. Piszesz, że "właścicielka" - kobieta jest beznadziejna a z treści Vouchera wynika, że właścicielem jest facet o imieniu Cvitan Bilas. Do agencji dysponującej tym apartamentem wysłałem zapytanie o to czy były na nich skargi ze strony wczasowiczów i wstawiłem link do Twojego posta. Odpowiedzieli mi, że nigdy z właścicielem tego apartamentu nie mieli problemów... Pożyjemy zobaczymy... Na pewno napiszę jak było. Grunt, że Brist jest O.K. jak piszecie :D
Kuca
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuca » 24.07.2014 15:09

Witam!

Proszę o informację czy w okolicy Brist jest jakieś miejsce gdzie można potańczyć? Nie chodzi mi konkretnie o dyskotekę tylko choćby jakieś takie "swojskie" miejsce z chorwackimi hitami :)
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 24.07.2014 20:14

Kuca napisał(a):Witam!

Proszę o informację czy w okolicy Brist jest jakieś miejsce gdzie można potańczyć? Nie chodzi mi konkretnie o dyskotekę tylko choćby jakieś takie "swojskie" miejsce z chorwackimi hitami :)

Jest tu sławna "tancbuda" Pineta 8), do której dotrzesz idąc promenadą w kierunku Gradac. W samym Gradac też pewnie coś znajdziesz dla rozruszania kości przy muzie. No i polecam zacny Coctail Bar w Brist - spory wybór bardzo dobrych drinków i koktajli - tu raczej nie potańczysz, ale po 5 drinkach nie ma to już znaczenia.
Bunio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 24.07.2014 23:45

Pineta była już w ubiegłym roku zamknięta więc najbliższe miejsce to Gradac.
Kuca
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuca » 25.07.2014 16:49

W drodze z Brist do Gradac`a tak w połowie drogi jest jakaś knajpa gdzie niby wygląda wszystko fajnie ale w ogóle ludzi tam nie ma, dlatego jakoś nie wiem czy ceny wygórowane czy jakaś lipa jest tam... dziwne bo ciekawie wygląda miejsce. W Gradac`u wczoraj widziałem że w "Klub Neptun" jakieś karaoke było, dużo ludzi się zeszło i patrzeli jak śpiewają.
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 25.07.2014 19:51

Tą knajpę otworzyli na początku lipca , ludzi mało bo wszyscy idą do Gradaca , jedyny klub z muzyką jest w Gradacu niedaleko kościoła ale tam też były pustki
mwaldorf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwaldorf » 02.08.2016 12:26

Witam wszystkich, dyskusja toczyła się o apartamencie Cvitan w Brist Litong 3, ja mam zarezerwowany apartament po sąsiedzku apartamani Vukov Litong 3a, byłbym wdzięczny za ewentualne opinie.

Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brist - zabytki , ciekawe miejsca , muzea.Czy ktoś tam był? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone