napisał(a) Mikromir » 31.12.2013 09:48
W Zivogosce Blato i Porat bywa więcej ludzi niż w Z. Mala Duba. Koleżanka spędziła wakacje w Malej Dubie i chwaliła sobie tam mniejszy tłok niż w sąsiednich miejscowościach. Poza tym jeden sklep i tyle
Spędziłam tydzień w Podacy, ale bardziej spodobał mi się sąsiedni Brist właśnie (gdzie stacjonowali znajomi) - wędrując drogą wzdłuż brzegu nie czuje się wcale tej jadranki nad głową. Podobała mi się uliczka prowadząca nad morzem od strony Podacy do prawie centrum Bristu, Peca chyba (część poniżej magistrali) a może Slakovac? Była cicha i spokojna, domy tylko od strony lądu, uliczka i niewielki klif nad wodą - na plażę trzeba w tym miejscu zejść po schodkach, ale była tu dość urokliwa, trochę drzew, żwir i skałki - zdjęcia poniżej. Patrząc na mapę tylko to kwatery bym tutaj raczej nie wybrała, a w rzeczywistości to bardzo urokliwe miejsce. W samym centrum już jest trochę inaczej - hotel i domy nad samym morzem. Fajne są też w Briście te promenady w obie strony - do Podacy i Gradaca.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkzaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkJedno jest pewne - nie ma dwóch takich samych miejscowości, zawsze coś cię rozczaruje, bo będzie inne niż w Draśnicach, ale może coś innego zaskoczy pozytywnie.
A z parkowaniem to tam rzeczywiście jest kłopot, zarówno w Podacy jak i Briście, w Drveniku też mieliśmy problem. Taki urok riwiery.