napisał(a) malibuuu » 17.03.2006 21:04
W Briście byłam rok temu II połowa sierpnia. Miejscowośc koło Gradacia - spacerkiem z Bristu tzw. piękną promenadą ok. 30 minut. Spokojne miasteczko przy głównej trasie. Jedna większa restauracja kilka klimatycznych kajpek w tym polecam bar z super drinkami PINETA. Plaża oczywiście kamienista - da się wytrzymac, przejzystosc wody super choc po wycieczce na położony na przeciwko Plejesac stwierdzam ze to mejsce bylo bardziej urokliwe niz sam Brist. Niezbyt tloczno, sklepiki ze swiezym pieczywkiem, ceny w normie - choc wolalam podjechac do Gradacia do supermarketu. Bylam tam pierwszy raz, teraz unieknelabym kilu spraw zwiazanych z wynajeciem apartamentu. Np. apartament przy ruchliwej ulicy - udreka. lepiej poszukac czegos blizej morza. Sam Brist wybralam przypadkowo - jechalismy w ciemno od strony BiH - cel okolice Makarskiej, zmeczenie i podniecenie zrobilo swoje - wybralismy nocleg i tak juz zostalo. nie wiem co chcesz jeszcze wiedziec - na wszelkie "rozrywki" wybieralismy sie do Gradacia - ski water, nurkowanie, masa sklepów pizzeri restauraci duperel i pamiatek. nie wiem naprawde co chcialbys wiedziec wiec pytaj z checia odpowiem. a i jakby co to mam jakies zdjecia z ogolnego widoku. pozdrawiam agata