Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela-wróciłem wrażenia b.negatywne i b.pozytywne(1-szy raz)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 01.07.2009 07:57

nulka1 napisał(a):Może głupoty, może za długo, ale jedziemy żeby odpocząć, więc trzeba wyluzować, nie zacietrzewiać się i szukać samych pozytywów pamniętając, że jesteście w obcym kraju, żądzącym się innymi tradycjami, kulturą i niestety komercją.

Właśnie !!
Trochę luzu czasem warto ciut ustąpic i zachowac dobre samopoczucie ,
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.07.2009 08:17

Przeczytałam choć temat stary i tylko jedno mi się nasuwa:
Bądźmy ludzcy gdyż z ludźmi nam żyć przystało.

Nie wiem, nie mam takich doświadczeń, jeżdżę do Cro od kilku lat, zawsze w to samo miejsce, traktują mnie tak jak swoją. Potrafimy się ostro pokłócić przy winku a za chwilę już jest ok. Może trafiam na dobrych ludzi, może to że nie podchodzę do człowieka z miną pt "i tak mam Cię gdzieś" powoduje to, że nie mam takich sytuacji. Zresztą wiem, że wielu z nas tutaj na takie przejawy złości i arogancji Chorwatów nigdy nie trafiło.
[/i]
marcin35
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin35 » 03.07.2009 19:29

Seju pecha miałes i point! Ale rzeczą normalną jest ,iż na tereny wakacyjne CRO -wybrzeże napływa a w zasadize zjeżdża sie cała masa cwaniaków próbujących wyciągnąć jak najwięcej kasy przez te 3-4 miesiące wakacji nie ważne jakim kosztem nie myśląc bo i po co ,że takie relacje pójdą kiedyś w świat, tu w Polske .Może to co napiszę nie jest do końca prawdziwe ale moje ,im drożej im więcej kasy napływa do tego czy innego kraju tym ludzi stają sie cwansi i łapczywi na banknoty a le tak jest wszędzie, szkoda że Chorwacja ,moi drodzy ,niektórzy ckromaniacy nie jest tu niestety wyjątkiem!!!! ps.Tak czy siak na koniec sierpnia jadę do tych buraków bo ich lubię :D
katarzyna4z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) katarzyna4z » 07.07.2009 14:55

Generalnie się nie wypowiadam na forum tylko czytam co inni napisali. Ale po twojej opowieści wnioskuję, że to z tobą jest problem a nie z "chorwatami-burakami". Po twoich wypowiedziach widać, że to ty byłeś źle nastawiony i wymagałeś nie wiadomo czego. Trzeba było sobie zamówić nocleg w hotelu. Czy właściciele kwater są winni tego jak zachowują się Czesi? Zresztą to jest urlop a nie pobyt w klasztorze.
Przepraszam za ta wypowiedź ale bardzo mnie zdegustowała ta opowiastka.
emma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emma » 07.07.2009 15:17

Każdy ma coś "za uszami " z pewnością i Chorwat i Polak...
Nie spotkałam się z żadnym negatywnym nastawieniem Chorwata do mojej osoby ale też nie prowokowałam i nie wchodziłam w droge chociaż nie wszystko mi się podobało.
Doskonale natomiast pamiętam jak dwie wille dalej od mojej, nocą Polak wyśpiewywał na całe gardło (uwaga!zachowuję oryginalną zasłyszaną wersję gramatyczną): SZŁEM przez miasto do niej....... Boże! słyszysz i nie grzmisz :lol:
A poza tym bez skrępowania rodacy gasili papierosy na plaży i pośród kamyczków zostawiali pety, które potem wyciągały ich pociechy :roll:
malwii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwii » 07.07.2009 18:28

emma napisał(a):Każdy ma coś "za uszami " z pewnością i Chorwat i Polak...
[...] A poza tym bez skrępowania rodacy gasili papierosy na plaży i pośród kamyczków zostawiali pety, które potem wyciągały ich pociechy :roll:

Dobrze powiedziane, że każdy.
W ubiegłym roku "kultura" palenia na publicznej plaży na wyspie Ciovo zupełnie mnie zaskoczyła - tyle, że z moich obserwacji wynika, że gaszeniem papierosów i zostawianiem petów między kamyczkami, zajmowali się nie tylko Polacy, ale również Czesi, Słoweńcy, Włosi, Francuzi i rzecz jasna również gospodarze tj. Chorwaci...
O tym jak się skończyła "miła" pogawędka na ten temat pisałam kilka postów wyżej. Przy całej tolerancji dla zachowania gości innych narodowości oraz samych gospodarzy miejmy też tolerancję dla siebie, bo w końcu jesteśmy tylko ludźmi...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 19:14

Proszę, Modowie, zamknijcie już ten wątek...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 19:25

igg napisał(a):Proszę, Modowie, zamknijcie już ten wątek...

A po co ?
Jak lubią się kopać po kostkach to.......voila :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2009 10:44

acha... :roll:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela-wróciłem wrażenia b.negatywne i b.pozytywne(1-szy raz) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone