SEJU napisał(a):okazuje się, że jest to jednak problem, który dotknął w różny sposób nie tylko mnie.
Po części jednak nadal twierdzimy z żoną że to buractwo ale O.K. O.K oczywiście nie dotyczy to wszystkich chorwatów
SEJU napisał(a):okazuje się, że jest to jednak problem, który dotknął w różny sposób nie tylko mnie.
Po części jednak nadal twierdzimy z żoną że to buractwo ale O.K. O.K oczywiście nie dotyczy to wszystkich chorwatów
anka ryznar napisał(a):SEJU napisał(a):okazuje się, że jest to jednak problem, który dotknął w różny sposób nie tylko mnie.
Nie będę się rozpisywał bo mi się nie chce opisywać podobnych przypadków
ale się zgadzam że to buraki i pastuchy ,za rok jadę znowu ba tam pięknie
anka ryznar napisał(a):SEJU napisał(a):okazuje się, że jest to jednak problem, który dotknął w różny sposób nie tylko mnie.
Nie będę się rozpisywał bo mi się nie chce opisywać podobnych przypadków
ale się zgadzam że to buraki i pastuchy ,za rok jadę znowu ba tam pięknie
arturek napisał(a):Niestety ale również odniosłem w kontaktach z miejscowymi niezbyt miłe wrażenia; zdzierstwo, naciąganie, wyzwiska (jeżeli ktoś nie skorzysta z ich usług i jeszcze wspomni im że gdzieś jest coś taniej, lepiej ...)
arturek napisał(a):nie przepadają za Polakami, stanowczo wolą "starą Europę" (dało się to wielokrotnie odczuć, gdyż byliśmy w miejscowości w której było mało Polaków, a sporo Niemców, Francuzów, Włochów, Rosjan). Tak więc na podsumowanie muszę przyznać, że załorzyciel tego tematu ma dużo racji w "swoich negatywnych odczuciach", niestety komercja wkracza i rządzi w Chorwacji ...((
1. zawsze jestem miły i uprzejmy...Chorwat odwdzięcza się tym samym nawet jeżeli musi się wysilić...
2. jeżeli Chorwat jest nieuprzejmy - patrz pkt. 1...
Sławomir Wocial napisał(a):1. zawsze jestem miły i uprzejmy...Chorwat odwdzięcza się tym samym nawet jeżeli musi się wysilić...
2. jeżeli Chorwat jest nieuprzejmy - patrz pkt. 1...
A może powinno być tak...
1. zawsze jestem miły i uprzejmy...Chorwat odwdzięcza się tym samym nawet jeżeli musi się wysilić...
2. jeżeli jestem nieuprzejmy - patrz pkt. 1...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne