Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela w czerwcu prosze o informacje

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nosekdomin
Croentuzjasta
Re: Pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 17.06.2009 15:03

APIMA napisał(a):(...) i tak będzie o niebo lepiej niż nad Bałtykiem :D

DOBREEEE :lol:

na RAB będę 20.06 rano. Co prawda oglądam długoterminowce. Ale żyję nadzieją. Zresztą wyspa rządzi się innymi prawami niż ląd. 6 latek temu first time na RAB płyniemy promem i załamanie pogody.... ulewa, prom kołysa na boki. 30 min później upał. I tak było do końca wakacji na RAB.
Więc żyje ta samą nadzieją.
miracle20123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miracle20123 » 17.06.2009 18:57

Ehhh...Ja w piątek wyjeżdżam do Tucepi i niestety prognozy pogody dla Riwiery Makarskiej napawają mnie przerażeniem :( Aczkolwiek mam
nadzieje,że meteorolodzy się mylą, i że pogoda dopisze tak jak co roku od 6 lat :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2009 20:44

Właśnie pada :P Znaczy mży...

Na szczęście, bo się wytrzymać nie dało!
alek74
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) alek74 » 17.06.2009 20:48

Ja jutro jadę i te dni "gorsze" przeznacze na zwiedzanie i po sprawie :lol:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 18.06.2009 08:46

a to peszek
dobrze że woda ciut cieplejsza niż w Bałtyku. :?
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 18.06.2009 09:07

miracle20123 napisał(a):Ehhh...Ja w piątek wyjeżdżam do Tucepi i niestety prognozy pogody dla Riwiery Makarskiej napawają mnie przerażeniem :( Aczkolwiek mam
nadzieje,że meteorolodzy się mylą, i że pogoda dopisze tak jak co roku od 6 lat :D

Jade w też w piątek rano ale do Igrane. W tamtym roku prognoza przed wyjazdem 13.06.08 był przerażająca (17 stopni z deszczem) ale na miejscu, w pierwszym tyg temp. 22-26 i może 3 dni przelotnie popadało przez maks. 2 h ale pozostałe dni to lampa 32-35 st.C bez deszczu i ostatni wieczór przed wyjazdem 27.06.08 burza po 19:00 podczas pakowania :D więc w tym roku trzymajmy kciuki. Ja dla mnei to najlepsza pogoda to 25-30 stopni.

Wysyłam prognozębabrdziej optymistyczną (temperaturowo) z polskiej strony oby to się sprawdziło:

http://pogoda.onet.pl/2,4080,1229,,,mak ... iasto.html

ale tu niestety z innej polskiej strony pogoda wredna tak jak nad Bałtykiem w lipcu :(

http://pogoda.interia.pl/miasta?id=12373&sw=1
cyraneczka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyraneczka » 20.06.2009 17:53

ja jadę 3.07 na 2 tygodnie. Jakiej pogody moge sie spodziewac? Chcialabym wrocic opalona 8)
emma
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) emma » 22.06.2009 08:09

Wyjeżdżamy do Cro za godzinę, zrobiłam ponowny przegląd walizek i wyleciało z nich parę letnich sukienek, doszły dwa swetry z golfem i dodatkwa para dzinsów, czyli bez zmian tak jakbym pakowała się nad nasz Bałtyk :roll: rozważam zabranie kaloszy :twisted:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.06.2009 11:41

emma napisał(a):Wyjeżdżamy do Cro za godzinę, zrobiłam ponowny przegląd walizek i wyleciało z nich parę letnich sukienek, doszły dwa swetry z golfem i dodatkwa para dzinsów, czyli bez zmian tak jakbym pakowała się nad nasz Bałtyk :roll: rozważam zabranie kaloszy :twisted:

Lepiej sandały weź - albo klapki - noga się w nich nie poci :)
Golfy chyba konieczne nie będą, bo wciąż temperatura jest pow. 20 stopni. Czyli można nawet w krótkim rękawku chodzić. Warto nastomiast wziąć kurtkę przeciwdeszczową.
Pada z przerwami. Da się zwiedzać:)
barster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barster » 29.06.2009 11:02

Witam
Wróciłem wczoraj z Ciovo
Niestety, połowa urlopu uplyneła w deszczu i pod zachmurzonym niebem. Właściciele apartamentu , gdzie mielismy naszą kwatere sami byli w szoku taką pogodą, tzn, długo utzymujacym sie deszczem. Mówili ze takiego czerwca nie pamietają od conajmniej 9 lat.
ParaKrK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ParaKrK » 01.07.2009 17:37

Bylismy 2 ostatnie tyg czerwca . Wczoraj wrocilismy.. Pogoda KIEPSKA . 5 dni lało, 5 bylo takich ze mozna bylo sie opalac a reszta taka bez deszczu ale nie na opalanie...

OGOLNIE PORAŻKA.... W Polsce co prawda gorzej było ale niestety pogoda w Chorwacji jednak pewna nie jest i tez mozna sie naciąć...jak ktos trafil na ten najgorszy tydzien a byl niedlugo to mial urlop skiszony
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 02.07.2009 14:36

Kurcze ale biadolicie.

Ja przez ostatnie lata przebywałem nad polskim morzem i zawsze było tak ze 3 dni deszczu 2 pochmurnie i dwa słonecznie i dla mnie to normalne taka aura.
A nagle jak morze śródziemne to wymaga się Sahary :).

5 na 5 + 2 udane dni to bardzo dobry Bilans :) Chorwacja to nie druga półkula więc jak u nas pogoda deszczowa to nie należy się spodziewać że tam jest jak na innej planecie.
Jak ktoś inaczej myśli to niech kupuje bilet na http://www.hawaje.com.pl/ ale uprzedzam i tam też są ulewne deszcze :P
barster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barster » 03.07.2009 08:33

Kolego LAMINAT
Nie chodzi przecież o to żeby codziennie w Chorwacji była "LAMPA" i jest zrozumiałe że może i tam popadać. W ostatnich latach było normalne że zdarzył sie deszcz, albo ostra burza z piorunami, która oczyściła powietrze, ale po takich zdarzeniach na drugi dzień było słońce i było wszystko OK i jak najbardziej do przyjęcia. Ale skoro ktoś, tak jak np. moja rodzinka jedzie do Chorwacji 1600 km w jedną strone, to chyba nie w takim celu żeby mieć pogode jak nad Bałtykiem, bo byłby to wtedy totalny nonsens, gdybym chciał takiej pogody "bałtyckiej" to zrobiłbym sto pare kilometrów i cieszył sie mieszaną pogodą nad naszym Bałtykiem. Wiec prosze nie dziw sie że ktoś jadąc tyle kilometrów na wakacje narzeka że nie było tak jak dotychczas i tak jak sie mozna było spodziewać.

laminat napisał(a):Kurcze ale biadolicie.

Ja przez ostatnie lata przebywałem nad polskim morzem i zawsze było tak ze 3 dni deszczu 2 pochmurnie i dwa słonecznie i dla mnie to normalne taka aura.
A nagle jak morze śródziemne to wymaga się Sahary :).

5 na 5 + 2 udane dni to bardzo dobry Bilans :) Chorwacja to nie druga półkula więc jak u nas pogoda deszczowa to nie należy się spodziewać że tam jest jak na innej planecie.
Jak ktoś inaczej myśli to niech kupuje bilet na http://www.hawaje.com.pl/ ale uprzedzam i tam też są ulewne deszcze :P
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 18.05.2010 09:50

dlatego do chorwy najlepiej jeździć na przełomie lipca i sierpnia
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 28.06.2010 18:28

W tym roku większą część urlopu spędziłam w Czarnogórze, ale ostatnie 3 dni a Basce Vodzie (cudowne miejsce nie mogliśmy się oprzeć,by nie przedłużyć sobie urlopu ) i pogoda była dokładnie taka sama jak w zeszłym roku tzn parę dni było trochę chłodniej ale od 25.06. super gorąco .
Jednak w przyszłym roku nie ryzykuję i jadę w lipcu.
Szkoda nawet tych paru dni bez słońca, bo ciepełko czeka sie przecież cały długi rok...
Pozdrawiam wszystkich obecnie wypoczywających.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela w czerwcu prosze o informacje - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone