napisał(a) doni » 25.04.2007 06:21
Witam.
Wybieram się do Chorwacji od 20.06.2007 r. Pierwszy tydzień spędzam w Slatinie na wyspie Ciovo, chcemy zobaczyć wodospady Krka, Trogir i Split (apartament zarezerwowany dzięki pomocy Madzi – pozdrowienia ) a nastepny tydzień na wyspie Brac w miejscowości Bol, hotel =reklama=. To mój trzeci wyjazd do Chorwacji (poprzednio Zaton oraz Igrane). Czytając jednak Wasze posty o miejscowości Brela i oglądając zdjęcia zamarzyłam, aby pojechać wcześniej i pobyć tam 5 dni.
Wobec powyższego, korzystając z Waszego doświadczenia proszę o pomoc:
1.Którą dzielnicę Breli polecacie (pięknie jest chyba wszędzie a w czerwcu nie powinno być jeszcze tłoku, więc może bliżej centrum też może być, wtedy byłoby bliżej do Baskiej; ile trwałby spacer z dzielnicy Luka do Baskiej?)
2.Gdzie najlepiej zaparkować szukając apartamentu (nie zakładam, żeby przejść wszystkie dzielnice, wyczytałam że spacer trwa ok. 40 min, plus oglądanie kwater to zajęłoby trochę czasu-jadę z dzieckiem- dlatego wolałabym skupić się na konkretnej dzielnicy )
3.Jeżeli, ktoś może podać sprawdzone namiary na apartamenty (dwie osoby dorosłe plus dziecko, termin 15-20.06.2007 to będę wdzięczna); strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link znam
4.Zależy mi na łagodnym zejściu do morza i ładnym widoku z balkonu czy tarasu apartamentu (schody mogą być) w miarę blisko plaży, klimatyzacja mile widziana
Mój adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Za wszystkie sugestie dziękuję, pozdrawiam wszystkich (zwłaszcza “Greka” to głównie dzięki niemu chce jechać do Breli) i życzę udanych wakacji