Re: BRELA SCIT 20113
napisał(a) te kiero » 08.04.2013 20:27
king96084 napisał(a):Witam forumowiczów w tym roku zarezerwowałem z rodzinką apartament w breli od 17 sierpnia
czy ktoś ma jakieś rozeznanie na temat dzielnicy scit ,plaże , sklepy ,stromizny itp ,a moze ktoś był w tym apartamencie
http://www.brela.com/sosic-jure/ z góry dziękuje
Nachylenie dróg jest naprawdę spore, szczególnie dolne partie, schodzące do promenady, niektórzy widziałem mieli problem z podjazdem, ale raczej nikt nie został na zimę
;
na granicy Śćit i Podraće jest mały, ale dobrze zaopatrzony market Ivela czy jakoś tak, inny wyżej ku Jadrance, ale też w dzielnicy Śćit, przy ul. Stjepana Radica, zdecydowanie większy, ale obydwa tzw. przydomowe. Przy tej samej ulicy co market Ivela jest spora restauracja Mediterranean.
Przy promenadzie w okolicy Śćit jest restauracja La Bomba, trochę 'kiczowata', ale jest browar, lody i można coś zjeść + dwie knajpki na samej promenadzie.
Jeżeli chodzi o wypoczynek to w centrum Breli na plaży Punta Rata i Soline w sezonie trudno o miejsce.
W pozostałych dzielnicach i plażach o wiele lepiej z miejscem i są zdecydowanie efektowniejsze, pływanie/nurkowanie między skałami w zielonej wodzie. Osobiście nie polecam centrum Breli, najczęściej plażowałem w okolicach Podraće i słynnej skałki symbolu Breli.
W apartamencie tym nie byłem, ale przechodzić być może obok się zdarzyło, odnośnie nazwiska gospodina: w tej dzielnicy prawie wszyscy to Śośić