Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela, Pisak

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.03.2005 19:02

darek1 napisał(a):No cóż Platon to niczym Hiena, bo swinia jak się nazre już to juz ma dość, A Platon niczym hiena ciągle kręci się koło jednego tematu niczym padliny. Ja to rozumiem, bo na cóż innego byłoby stać tego prostaczka z chorą mózgownicą.

Zgadam się. :wink:
Temat :darek 1 padlina- uważam za zakończony.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 03.03.2005 19:31

Lepiej Platon nie wchodzmy sobie nawzajem w drogę i nie róbmy posmiewiska z siebie na forum cro. Temat z mojej strony zakończony :!:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.03.2005 19:44

darek1 napisał(a):Lepiej Platon nie wchodzmy sobie nawzajem w drogę i nie róbmy posmiewiska z siebie na forum cro. Temat z mojej strony zakończony :!:

Nie róbmy z siebie pośmiewiska na forum piszesz -darku.No to nie róbmy.
Ja nie robię z siebie pośmiewiska.Mam nadzieję ,że przestaniesz pisać jak nowobogacki i płytki ,denny facet.W końcu.........
Sam sobie resztę dopowiesz -prawda.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 03.03.2005 20:03

Platon - to , że nazywasz mnie płytki, denny to jeszcze zdzierżę, bo i ja na tobie nie zostawiam suchej nitki. Ale nowobogacki, no, no, no Platoooon tego to ja nie przeżyję. Sklepu z pietruszką nie prowadzę, pseudobiznesu nie uprawiam , pracuję w budzetówce , nie powiem za dobre i znosne pieniadze, ale nowobogacki, ja Darek 1, nie, nie, nie chyba cię zaduszę, Już gorzej nie mogłeś dobrać okreslenia - zabije i zetrę na proch. (oczywiście jeśli nie dostanę zawału albo wylewu). No, No tego to jeszcze na forum nie było. :wink:
Adam K
Podróżnik
Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam K » 04.03.2005 09:26

HdoH napisał(a):Witaj
Brela jest sliczna, wcale nie jest drozej niz w innych miejscowosciach, roznice sa minimalne np. w tamtym roku w Breli najtansze lody bodajze o kune drozsze niz w Tucepi, ale juz o dwie tansze niz w Korculi, za pokoj placilismy najtaniej z tych trzech miejscowosci, w tym ze mielismy strome schodki do pokonania, ale to nie boli :)
Jezli chodzi o naturystyczna plaze nie spotkalem sie, moze dlatego ze przebywalismy na jednej, lecz jest tam kilka miejsc w ktorych mozna sie "zaszyc"
W tamtym roku zjechalem cala Dalmacje i w tym roku bezwzglegnie udaje sie w okolice Brela - Baska Woda, moze Gradac
Odnosnie tej ostatniej miejscowosci bardzo prosze "ludzi w temacie" o info tj. plaze, woda, warynki na nurkowanie z fajka, promenada, moze jakies dicho...
pozdrawiam 8)

:D Wielkie dzięki za informację. Mam jeszcze małe pytanko - czy w Breli jest dużo kwater - chodzi o to czy moża jechać tam w ciemno.
HdoH
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) HdoH » 04.03.2005 11:31

Jest bardzo duzo, ze znalezieniem nie powinno byc kloptow przynajmniej ja nie mialem, jezeli dla Ciebie chodzenie po szchodkach nie jest zbyt uciazliwe szukaj na drodze dojazdowej z Breli do Baska Woda, jest taniej, a czesto standard lepszy bo domy nowe i masz wybor czy wieczorem isc do Breli czy do Baski, odleglosci to ok. 1 km. w ta i w tamta gdybys znalazl cos po srodku tej drogi, uwierz ze spaceruje sie przyjemnie :) udanych wakacji zycze i pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2005 19:16

:D Wielkie dzięki za informację. Mam jeszcze małe pytanko - czy w Breli jest dużo kwater - chodzi o to czy moża jechać tam w ciemno.[/quote]

Jak jest w Breli wystarczy w przegladarce np. google wpisać "brela"
a o wszystkim sie dowiesz i poogladasz piekne zdjęcia
A o Breli po polsku jest tu:
http://www.adriatica.net/croatia/ogradu ... li3g__.htm
Pozdrawiam.
Adam K
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam K » 07.03.2005 12:44

HdoH napisał(a):Jest bardzo duzo, ze znalezieniem nie powinno byc kloptow przynajmniej ja nie mialem, jezeli dla Ciebie chodzenie po szchodkach nie jest zbyt uciazliwe szukaj na drodze dojazdowej z Breli do Baska Woda, jest taniej, a czesto standard lepszy bo domy nowe i masz wybor czy wieczorem isc do Breli czy do Baski, odleglosci to ok. 1 km. w ta i w tamta gdybys znalazl cos po srodku tej drogi, uwierz ze spaceruje sie przyjemnie :) udanych wakacji zycze i pozdrawiam

:) Nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy w Breli jest jakaś przystań skąd wypływałyby statki wycieczkowe - mam tu na myśli zwłaszcza wyspę Hwar. Może wiesz coś na ten temat. Dzięki i pozdrawiam.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 07.03.2005 15:30

Adam K napisał(a):
HdoH napisał(a):Jest bardzo duzo, ze znalezieniem nie powinno byc kloptow przynajmniej ja nie mialem, jezeli dla Ciebie chodzenie po szchodkach nie jest zbyt uciazliwe szukaj na drodze dojazdowej z Breli do Baska Woda, jest taniej, a czesto standard lepszy bo domy nowe i masz wybor czy wieczorem isc do Breli czy do Baski, odleglosci to ok. 1 km. w ta i w tamta gdybys znalazl cos po srodku tej drogi, uwierz ze spaceruje sie przyjemnie :) udanych wakacji zycze i pozdrawiam

:) Nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy w Breli jest jakaś przystań skąd wypływałyby statki wycieczkowe - mam tu na myśli zwłaszcza wyspę Hwar. Może wiesz coś na ten temat. Dzięki i pozdrawiam.

Statek wypływa z Baska Voda w odległości ok. 300 metrów od centrum Breli... (Brela bowiem i Baska Voda są ze sobą "zrośnięte")

Piotr
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...