napisał(a) consett0805 » 25.01.2011 23:32
Już lecę z wyjaśnieniami.
W 2010 byliśmy tam z dzićcmi 11 lat i 14 miesięcy plaże od wyboru do koloru i skałki i kamienie i drobne kamyki wszystkie w zasięgu od 3min do 10min max od apartamentu.
Stwory jak raczyłaś/łeś nazwać są oczywiście ale bez obaw na tyle daleko aby na nie nie nadepnąć (obuwie plażowe i tak obowiązkowe do kupna w Polsce w marketach przed sezonem jak i na każdym kroku w całej Chorwacji ceny nie powalają)
Tak głębia zaczyna się mniej więcej od 50-70 metrów od brzegu ale to już podwodne urwisko, na wszystkich plażach normalny spadek raczej łagodny tak więc nie sugerować się, że do tej odległości dzieci mogą baraszkować, zakryje ich znacznie wcześniej 10-15m ale tak jak pisałem spokojnie bez obaw jest normalnie.
Skały znajdują się niemal na całej jej długości ale oczywiście są normalne wejścia do wody tu parę fotek.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Bezpośrednio od apartamentu około 50 metrów idąc w stronę plaży jest pierwsza z knajpek i z jej usług skorzystaliśmy (wieczorna kolacja) i dwie kolejne przy samej plaży. My co drugi dzień jeździliśmy czy to do Makarskiej czy centrum Breli czy też Omiś na obiady i zwiedzanie. Resztę przygotowaliśmy sobie u siebie. W Makarskiej najlepiej można zjeść w całym kompleksie przy głównej plaży
Zakupy najlepiej największy wybór to Konzum (market)w centrum i tak jak przy okazji jeździliśmy na obiad to również większe zakupy. Najbliżej apartamentu jest jeden mały sklepik i tuż obok stragan z warzywami i owocami i tam były najlepsze najświeższe i najtańsze. Tuż obok też w tym samym miejscu znajduje się biuro turystyczne w którym można wymienić kasę.
Mi jedyne plac zabaw jakie znalazłem znajduje się niestety dość daleko bo niemal w centrum przy Hotelach ale bardzo fajne. Wiem że tez jest jakieś przy pizzeri Marco bardzo chwalonej, ale nie byłem.
Na razie tyle