Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela - Luka

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mami7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mami7 » 25.01.2011 21:35

W związku z tym, że jedziemy w ilości 2x(2+2) z dziećmi od 3 do 11 lat, mam pytanie odnośnie plaż.
czy występują na tych plażach jeżowce i inne stwory mogące zranić dzieci, czy swobodnie można je puścić do morza żeby się popluskały przy brzegu? z tego co wyczytałem to głębia zaczyna się w odległości od 50m od brzegu, więc w miarę bezpiecznie, czy przy brzegu w morzu są skały?
gdzie się najlepiej stołować?
gdzie najlepiej robić zakupy?
gdzie znajdują się miejsca rozrywki dla dzieci, typu plac zabaw itp
wolny temat:)

dzięki, pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2011 22:24

Głębia zaczyna się od 5-10 metrów :!:
Ja polecam pizzerię Marko w Soline . Świetna obsługa i dobre jedzenie .
Jeżowce zdarzają się i buty do wody raczej niezbędne , nawet dla chodzenia po otoczakach . Skałki się zdarzają ale widać je z daleka . Najpopularniejsza skałka:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
w nocy mocno oświetlona
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2011 22:27

Plac zabaw - nieopodal centrum w stronę Punta RAta (Podraća)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 25.01.2011 23:32

Już lecę z wyjaśnieniami.
W 2010 byliśmy tam z dzićcmi 11 lat i 14 miesięcy plaże od wyboru do koloru i skałki i kamienie i drobne kamyki wszystkie w zasięgu od 3min do 10min max od apartamentu.
Stwory jak raczyłaś/łeś nazwać są oczywiście ale bez obaw na tyle daleko aby na nie nie nadepnąć (obuwie plażowe i tak obowiązkowe do kupna w Polsce w marketach przed sezonem jak i na każdym kroku w całej Chorwacji ceny nie powalają)
Tak głębia zaczyna się mniej więcej od 50-70 metrów od brzegu ale to już podwodne urwisko, na wszystkich plażach normalny spadek raczej łagodny tak więc nie sugerować się, że do tej odległości dzieci mogą baraszkować, zakryje ich znacznie wcześniej 10-15m ale tak jak pisałem spokojnie bez obaw jest normalnie.
Skały znajdują się niemal na całej jej długości ale oczywiście są normalne wejścia do wody tu parę fotek.

Bezpośrednio od apartamentu około 50 metrów idąc w stronę plaży jest pierwsza z knajpek i z jej usług skorzystaliśmy (wieczorna kolacja) i dwie kolejne przy samej plaży. My co drugi dzień jeździliśmy czy to do Makarskiej czy centrum Breli czy też Omiś na obiady i zwiedzanie. Resztę przygotowaliśmy sobie u siebie. W Makarskiej najlepiej można zjeść w całym kompleksie przy głównej plaży
Zakupy najlepiej największy wybór to Konzum (market)w centrum i tak jak przy okazji jeździliśmy na obiad to również większe zakupy. Najbliżej apartamentu jest jeden mały sklepik i tuż obok stragan z warzywami i owocami i tam były najlepsze najświeższe i najtańsze. Tuż obok też w tym samym miejscu znajduje się biuro turystyczne w którym można wymienić kasę.
Mi jedyne plac zabaw jakie znalazłem znajduje się niestety dość daleko bo niemal w centrum przy Hotelach ale bardzo fajne. Wiem że tez jest jakieś przy pizzeri Marco bardzo chwalonej, ale nie byłem.
Na razie tyle
mami7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mami7 » 27.01.2011 09:32

Dzięki Ci dobry człowieku, niech Cię Bóg w Brele wynagrodzi.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 27.01.2011 17:46

Cała przyjemność po mojej stronie 8) Powodzenia
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 03.02.2011 10:36

Witam po raz pierwszy i pozdrawiam.
Właśnie wczoraj zarezerwowałem apartamencik na Put Luka 11 w Breli, po raz drugi zreszta w tym samym miejscu. Cena - 30 E za 2+1 - wiec jak dla mnie ok.Jedyny minusik ze trzeba troszkę do plaży iść lub zjechać autkiem. Ale dla nas to akurat nie problem wiec jak ktoś szuka apartamentu w wersji ciut tańszej to moge dać namiary.
Gospodarze fantastyczni.
Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 03.02.2011 12:53

Pivko napisał(a):Witam po raz pierwszy i pozdrawiam.
Właśnie wczoraj zarezerwowałem apartamencik na Put Luka 11 w Breli, po raz drugi zreszta w tym samym miejscu. Cena - 30 E za 2+1 - wiec jak dla mnie ok.Jedyny minusik ze trzeba troszkę do plaży iść lub zjechać autkiem. Ale dla nas to akurat nie problem wiec jak ktoś szuka apartamentu w wersji ciut tańszej to moge dać namiary.
Gospodarze fantastyczni.
Pozdrawiam

Put Luka 11 ciekawe w jakim to miejscu jest? Mój namiar to nr 20
Napisz coś więcej.
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 03.02.2011 13:29

Tam ta numeracja pomieszana mocno.Mijamy kościółek, wjazd pod górke (ale główna drogą), zjazd z górki i po lewej stronie ktoryś z domków. Jakies 100 m dalej na wprost jest ostry zjazd w dół - to w kierunku Twojej kwatery która sobie ogladaliśmy. Jak wroce z pracy to postaram sie jakies foto dac.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.02.2011 18:16

.
Ostatnio edytowano 11.09.2020 06:08 przez Agawa., łącznie edytowano 1 raz
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.02.2011 18:24

Jest agencja w centrum (soline ) koło konzuma . Ale proponowałbym najpierw uderzyć do interesującej Cię dzielnicy i od domu do domu pytać o miejsca . Masz dogodny termin i typową obsadę apartamentu więc nie powinno być problemu.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.02.2011 19:04

.
Ostatnio edytowano 11.09.2020 06:09 przez Agawa., łącznie edytowano 1 raz
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.02.2011 19:08

.
Ostatnio edytowano 11.09.2020 06:10 przez Agawa., łącznie edytowano 1 raz
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.02.2011 19:32

Agawa. napisał(a):Co do rejonu , to się jeszcze zastanawiamy . Nie wiem czy dobrze napisze - okolice STIC . Na razie podchodzę do tego luźno , ale na pewno Brela :D

Ścit :!:
Podraće lepsze :wink:
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 05.02.2011 05:08

Torac napisał(a):
Agawa. napisał(a):Co do rejonu , to się jeszcze zastanawiamy . Nie wiem czy dobrze napisze - okolice STIC . Na razie podchodzę do tego luźno , ale na pewno Brela :D

Ścit :!:
Podraće lepsze :wink:

Witam.A Stomarica?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Brela - Luka - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone