krispinus napisał(a):Czasami plaża Podrace ( z jednej lub drugiej strony skały) była prawie cała tylko dla nas..........
W lipcu niestety zrobiło się tłoczniej. Przybyło Madziarów, Rosjan i Polaków.
Słyszałem, że w lipcu "z drugiej strony skały" woda była nieco mętnawa
krispinus napisał(a):Z tym parkingiem to faktycznie mają jakieś plany ?
na szczęście nie - ale to realne zagrożenia dla spokojnych dzielnic.
Wielu nie docenia uroku Breli bo wpadli na chwilę do Soline - wszędzie jest problem z zaparkowaniem - stwierdzili że jest jak wszędzie i pojechali dalej. Nie doświadczyli czerwcowego poranka na Podraću
krispinus napisał(a):Co prawda na razie wysp nie braliśmy pod uwagę ,ale z tą Twoją "imienniczką" to żeś pojechoł.
Cudo.
I to jest kierunek dla mnie, ale dopiero w 2014 roku.
Jeśli poprawnie odgaduje Wasze preferencje to może na wyspie (Brać) wam się podobać Bol. Miasto RAb jest dobrze oceniane , Primośten ze staróweczką też ma swoich wielbicieli, Cavtat- na południu.Brela jest miasteczkiem odpicowanym: każdy kamień , drzewo , budynek ma swoje miejsce.
To się wielu podoba. Na pewno większym fanem Breli jest moja żona - ja wolę zadupia ale do Breli wracam z wielką przyjemnością. Po jakimś 5 pobycie żona już za bardzo nie chciała do Cro jeździć, zawiozłem ją do Breli i już od 5 lat z tym problemu nie mam.
krispinus napisał(a):Jakoś się tak trochę na ten Szybenicki region zapatruję z powodu względnej bliskości Trogiru, Splitu,NP Krka i kilku innych ciekawych miejsc.
A może te atrakcje tranzytem robić - Krka - nocleg w Skradinie .
Może wyspa Pag cię zaciekawi - most ułatwia przemieszczanie - Metajna , lub zadupie na paskim zaljevie.
krispinus napisał(a):Jak nie znajdę jakiejś ciekawej miejscówki w tamtym regionie ,to pewnie wylądujemy w Breli i może na zwiedzanie ruszymy na południe.
krzywdy mieć nie będziecie
krispinus napisał(a):A może Marusici.
Skoro Tobie przypadło do gustu...
Masz jakiś sprawdzony apart. przy plaży?
Dom przy plaży - nie ma szans - zawsze jakieś min 100 schodów.
Moim zdaniem nie pod Ciebie ale może się mylę .