Aro83 napisał(a):Witam,
planuje w tym roku wybrać się w maju do Breli-dzielnica Jakirusa;
i tu mam pytanko: jak w tej dzielnicy jest z dostępem do sklepów, konob/restauracji? znajdę tam kilka czy raczej raptem jeden sklep spożywczy i jedną restaurację? bo jak by nie było do centrum są 4 km...
Torac napisał(a):consett0805 napisał(a): Ps. Wybór doskonały osobiście twierdzę że to najlepsze miejsce w Breli
prawie, najlepsze będzie jak będę miał się czym dostać do Vrulje może za rok.
Aro83 napisał(a):consett0805, wielkie dzięki za informacje;
trochę już poczytałem na forum o Breli i wierze, że będzie fajnie;
PS-do tej pory jeździłem do Orebica (Peljesac) i byłem bardzo zadowolony, ale może Brela również mnie oczaruje
consett0805 napisał(a):Ps. Jeśli Cię interesuje nieco mniej cywilizacji i wygody, to idąc z Jakirusa w kierunku Pisak takim małym traktem leśnym dojdziesz do miejsca gdzie w dół prowadzi wąska ścieżyna do dzikiej uroczej zatoczki.
Aro83 napisał(a):noooo brzmi nieźle...jestem na TAK łatwo tam trafić do tej dzikiej zatoczki? są jakieś oznaczenia?
a odnośnie Vrulje to jest obok tej dzikiej zatoczki?-da się tam dojść wogóle?
Aro83 napisał(a):Rewelacja..będzie gdzie chodzić i co zwiedzać
a tak wogóle to planowałem jechać do domku "Ivka & Ivo Jakir" ( http://www.jakirusa.com/ ); domek bardzo fajnie się prezentuje, ale niedość że pokoje są po 35E to nie ma w nich aneksu kuchennego i jak chce się skorzystać z z kuchni (takiej ogólnodostępnej) to trzeba dopłacić 3 E/dzień..a to lekka przesada; na szczęście są inne domki które też są nad samym morzem, mają aneks i są nawet po 30E...
consett0805 napisał(a):Aro83 napisał(a):Rewelacja..będzie gdzie chodzić i co zwiedzać
a tak wogóle to planowałem jechać do domku "Ivka & Ivo Jakir" ( http://www.jakirusa.com/ ); domek bardzo fajnie się prezentuje, ale niedość że pokoje są po 35E to nie ma w nich aneksu kuchennego i jak chce się skorzystać z z kuchni (takiej ogólnodostępnej) to trzeba dopłacić 3 E/dzień..a to lekka przesada; na szczęście są inne domki które też są nad samym morzem, mają aneks i są nawet po 30E...
Apartament z linku co podałeś to mój faworyt w tej dzielnicy i chyba jedne z najlepiej położonych domów w całej Breli niemal na plaży z małą ilością schodów i bardzo dużo cienia. Słońce jest na plaży tuż obok
Oni posiadają też apartamenty z całą infrastrukturą. dostepne od 70 do 105 euro. Ja szczerze nie mogę przestać myśleć o powrocie do Breli właśnie do tego miejsca, i nie wiem jak bedzie bo w tym roku chyba Hiszpania będzie, ale może może...
Aro83 napisał(a):consett0805 napisał(a):Aro83 napisał(a):Rewelacja..będzie gdzie chodzić i co zwiedzać
Apartament z linku co podałeś to mój faworyt w tej dzielnicy i chyba jedne z najlepiej położonych domów w całej Breli niemal na plaży z małą ilością schodów i bardzo dużo cienia. Słońce jest na plaży tuż obok
Oni posiadają też apartamenty z całą infrastrukturą. dostepne od 70 do 105 euro. Ja szczerze nie mogę przestać myśleć o powrocie do Breli właśnie do tego miejsca, i nie wiem jak bedzie bo w tym roku chyba Hiszpania będzie, ale może może...
hehe, ano rozumiem i wierze, że to Twój faworyt, ale kurcze nie rozumiem tego czemu za ogólnodostępną kuchnie trzeba dopłacać i to za każdą dobę; jakby były po te 35E i ta kuchnia dostępna w cenie dla Wszystkich to bym zrozumiał;PS-apartamentu dla aneksu przecież nie będe brał
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne