Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela czy warto???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasia.2377
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia.2377 » 06.08.2016 11:38

lakizak napisał(a):Brela Soline ale czy warto?Zależy co kto lubi.

My właśnie w Soline byliśmy, wszystko co potrzebne masz pod ręką ale następnym razem gdybym miała wybierać to raczej gdzieś dalej od centrum. Kwatery szukałam dla 3 rodzin w jednym miejscu i trudno było znaleźć w dobrej cenie coś wolnego, tak akurat wypadło na Soline. Kwatera rewelacyjna, ale okolica trochę za tłoczna.
Ogólnie Brelą jesteśmy zachwyceni :-D
darkeldo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkeldo » 06.08.2016 13:37

lakizak napisał(a):Brela Soline ale czy warto?Zależy co kto lubi.

Wiesz co, moze doradzisz mi jakas inna tak wrazie co.:-) Zalezy nam na tym, zeby nie trzeba bylo 30 min dreptac do knajpek, bankomatu I tak dalej.
lakizak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lakizak » 06.08.2016 13:57

Właśnie jezeli nie lubisz chodzić to Soline.Ja jestem w Stomaricy spacerek do Soline zajmuje 45 minut.Knajpy wzdłuż promenady są co jakiś czas ale nie wiem czy mozna płacić kartą bo używam gotówki. Na drinki chodzę do knajpki 100m ode mnie, a na obiady do Plimy 300m dalej.Albo siedze na tarasie i sącze napoje.
A dzisiaj wieje bura scura i mam czas na zregenerowanie spalonej skóry :hut:
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 07.08.2016 21:11

kasia.2377 napisał(a):
Hej
Dziękuję i poproszę jeśli można :)

Wysłałam wiadomość :)

Dzięki dotarło :) a po otwarciu jest: Ostrzeżenie dotyczące treści

Jeśli właściciel tego filmu dał Ci dostęp, zaloguj się. hmm.... i co teraz? 8O
kasia.2377
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia.2377 » 07.08.2016 22:25

khml napisał(a):
kasia.2377 napisał(a):
Hej
Dziękuję i poproszę jeśli można :)

Wysłałam wiadomość :)

Dzięki dotarło :) a po otwarciu jest: Ostrzeżenie dotyczące treści

Jeśli właściciel tego filmu dał Ci dostęp, zaloguj się. hmm.... i co teraz? 8O

Bo to film prywatny, musisz się na youtube zalogować żeby zobaczyć ;)
Arias
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arias » 12.08.2016 07:35

Ktorym zjazdem z autostrady najlepiej zjechac do Breli? Gdzies czytalem, ze lepiej zjechac na Baska Voda, potem platny tunel, tak? Czy wczesniejszym zjazdem? ;)
monia1907
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia1907 » 12.08.2016 07:57

Arias napisał(a):Ktorym zjazdem z autostrady najlepiej zjechac do Breli? Gdzies czytalem, ze lepiej zjechac na Baska Voda, potem platny tunel, tak? Czy wczesniejszym zjazdem? ;)

Jak jedziesz pierwszy raz to polecam zjadem Sestanovac - po przekroczeniu przełęczy widoki nieziemskie. Droga trochę kreta ale warto
Tunelem na Baska Voda będzie pewnie szybciej
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 12.08.2016 08:22

monia1907 napisał(a):
Arias napisał(a):Ktorym zjazdem z autostrady najlepiej zjechac do Breli? Gdzies czytalem, ze lepiej zjechac na Baska Voda, potem platny tunel, tak? Czy wczesniejszym zjazdem? ;)

Jak jedziesz pierwszy raz to polecam zjadem Sestanovac - po przekroczeniu przełęczy widoki nieziemskie. Droga trochę kreta ale warto
Tunelem na Baska Voda będzie pewnie szybciej

Dokładnie tak. Z Sestanovac to nie będzie tak daleko, raptem 15-20km, ale widoki nieziemskie. Tylko trzeba uważać na serpentynach, nie są takie straszne ale to już końcówka drogi, więc zmęczenie już będzie spore.

Tunelem na pewno będzie szybciej. Płatny 20 kun, można kartą.
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 12.08.2016 08:42

Widoki są piękne ale to raczej dla pasażerów-kierowca niech się lepiej koncentruje na prowadzeniu samochodu a po iluś tam godzinach za kółkiem różnie to już wygląda. Widokowo trasa ładniejsza od strony Sestanovacz ale szybsza i bezpieczniejsza zdecydowanie od zjazdu w Zagvozd. Na podziwianie pięknych widoków przyjdzie czas - choćby z balkonów czy tarasów,które w Breli położone są czasami bardzo wysoko. Ja za każdym razem jak jechałem w stronę Omisia i widziałem ten podjazd w kierunku Sestanovacza to cieszyłem się,że powstał ten skrót a zapewniam,że i pięknych widoków się naoglądaliśmy i bez tego zjazdu. Każdy jednak jest kowalem swego losu i jak komuś potrzeba jeszcze adrenaliny na koniec podróży a przy tym czuje się dobrym kierowcą to niech sam zdecyduje.
marcinpalenta
Plażowicz
Ala Tućepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinpalenta » 13.08.2016 00:21

Witam.

W zeszłym roku byliśmy z rodzinką w ućepi i był to pierwszy wyjazd na chorwacje. Byliśmy we wrześniu pogoda piekna wszystko super. Nie mając doświadczenia zarezerwowaliśmy apartament wcześniej.

W tym roku padło znowu na chorwacje. Jedziemy 3.09. I mam pytanko do wszystkich cromaniaków. Jaką inną miejscowość polecicie w okolicach Split,Makarska. Pierwszy wybór padł na Mamice, ale ze bardzo lubimy wyjść z dzieciakami wieczorem pochodzić po miasteczku i deptaku nad możem myśle że mamice może okazać sie za małe jak dla nas. Czy są miejscowości typu Tućepi. Chodzi mi o w miare spokoju ale też nie żeby nie było gdzie wyjść i pochodzić. Życie nocne nam odpada ale wieczorki miło spędzone na jakimś deptaczku z knajpkami to coś czego szukamy. Myśleliśmy też o jakiejś wyspie. Dzieciaki w wieku 4 i 7 lat.

I drugie pytanie. Czy we wrześniu warto cokolwiek rezerwować wcześniej czy jechać na tzw "pałe" i znaleźć to co mi sie podoba i w dobrej cenie.

Dzieki z góry za każda pomoc i wypowiedź
Pozdrav
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Ala Tućepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.08.2016 07:49

marcinpalenta napisał(a):Witam.

W zeszłym roku byliśmy z rodzinką w ućepi i był to pierwszy wyjazd na chorwacje. Byliśmy we wrześniu pogoda piekna wszystko super. Nie mając doświadczenia zarezerwowaliśmy apartament wcześniej.

W tym roku padło znowu na chorwacje. Jedziemy 3.09. I mam pytanko do wszystkich cromaniaków. Jaką inną miejscowość polecicie w okolicach Split,Makarska. Pierwszy wybór padł na Mamice, ale ze bardzo lubimy wyjść z dzieciakami wieczorem pochodzić po miasteczku i deptaku nad możem myśle że mamice może okazać sie za małe jak dla nas. Czy są miejscowości typu Tućepi. Chodzi mi o w miare spokoju ale też nie żeby nie było gdzie wyjść i pochodzić. Życie nocne nam odpada ale wieczorki miło spędzone na jakimś deptaczku z knajpkami to coś czego szukamy. Myśleliśmy też o jakiejś wyspie. Dzieciaki w wieku 4 i 7 lat.

I drugie pytanie. Czy we wrześniu warto cokolwiek rezerwować wcześniej czy jechać na tzw "pałe" i znaleźć to co mi sie podoba i w dobrej cenie.

Dzieki z góry za każda pomoc i wypowiedź
Pozdrav

z tego co widzę, to już mod przenosząc post do wątku o Breli dał Ci podpowiedź co do miejscówki; we wrześniu jedź w ciemno, na pałę nie jeździłem
btw: ortografia poraża i te Mamice :lol:
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 14.08.2016 09:12

Brela jest fajna, ale deptak z kanajpkami i sklepikami fajniejszy jest w Podgorze.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 14.08.2016 16:58

Gdzie w Brela można kupić wino własnej roboty Prošek i Rakiję.
Wczoraj byliśmy na wieczornym spacerku w Baśka Vodaj i winka na straganach cieniutkie (rozwodnione)
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 14.08.2016 22:38

shrek napisał(a):Brela jest fajna, ale deptak z kanajpkami i sklepikami fajniejszy jest w Podgorze.

A jak z cenami za apartament bo w tym roku Brela była nieco droższa niż w 2015 za 2+2 lub 2+3? Wrzuć na PW jakiś kontakt jeśli masz coś sprawdzonego.

Pozdrav
jarzynka1984
Autostopowicz
Re: Brela 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarzynka1984 » 16.08.2016 06:43

Hej Kochani, jak tam wakacje w Breli? ja ruszam w najbliższą sobotę. Jakieś złote rady ktoś może ma? Co warto? gdzie warto? :-) może jakieś fotki wrzucicie? A jak z pogodą ostatnio? Pozdrawiam, już się nie mogę doczekać
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela czy warto??? - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone