napisał(a) rzdrozny » 02.08.2016 14:00
Wróciłem z Breli - wskazóweczki dla zainteresowanych:
app:
- Podrace 25a - app Vranjes - pokój 4+1, dla rodziny 2+2 - czysto, fajny widok z tarasu, 2 łazienki, sklep w budynku, jedyny w okolicy (super sprawa! - rano po bułeczki, masełko, jogurciki, przy wyjściu na plażę Karlovacko:)
- w sklepie taniej niż w Konzumie w centrum - sprawdziłem na piwie, oliwkach, lodach, jogurtach, wędlince, serach, itp.
- prywatne zejście na plażę - zamykane na klucz - strome, ale urokliwe
- droga wzdłuż ulicy - przyjemniejsza, acz dłuższa
Brela:
- w porównaniu z Makarską i Baśką, która leży obok - bajka! Makarska - tłulmy i chińszczyzna, Baśka mniejsze, ale też tłumy.
Brela i dłuuuuuugo ..nic
- restauracja La Bomba - fajna obsługa, luz blues, ale żarcie średnie (sprawdzone na kilku różnych daniach). Mojito drogie, ale przednie. Tak rzekły kobietki. Miejscówka i stoliki pod krzaczorami i na plaży - ideał!
- restauracja Nautica - obsługa tragiczna, czuć PRL-em, jedzenie słabe (czarne risotto absolutnie nie, mięsa niedoprawione) - nie polecam. Byłem świadkiem wyproszenia gości, bo ..."mają rezerwację".
- restauracja Palma - obsługa podobna, jak w Nautice - wydaje im się, że jak będą mówić pod nosem w obcych językach, to nikt nie zrozumie. Poganiają z zamówieniami. Jedzenie lepsze niż w Nautice.
- restauracja Hrast - byliśmy 4-krotnie. I niech to świadczy o jakości jedzenia, obsługi. Kalmary z grilla z kluseczkami szpinakowymi - cudne.
Reszta później.