Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela czy warto???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 30.06.2016 09:10

A jak jest z falami w bieli ?
Jak byliśmy 3 lata temu w Tucepi, to około godziny 16 codziennie pojawiały się fajne fale na Morzu. Rok temu w Podgorze było ich bardzo mało. W obu przypadkach byliśmy w drugiej połowie sierpnia.
https://www.google.pl/search?q=tucepi+f ... 60&bih=511
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.06.2016 22:09

shrek napisał(a):A jak jest z falami w bieli ?
Jak byliśmy 3 lata temu w Tucepi, to około godziny 16 codziennie pojawiały się fajne fale na Morzu. Rok temu w Podgorze było ich bardzo mało. W obu przypadkach byliśmy w drugiej połowie sierpnia.
https://www.google.pl/search?q=tucepi+f ... 60&bih=511

jak Jadran się wzburzy to i fale są, tutaj tego tak dokładnie nie widać, ale jak pamiętam było efektownie, zresztą tę plażyczkę (moja ulubiona) zalało jak widać
Jadran u Breli.jpg
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 30.06.2016 23:16

Tak było w TUCEPI
Załączniki:
DSC04985.JPG
rosemaster
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosemaster » 01.07.2016 17:33

Witam. Wlasnie wrocilem z Breli w poniedzialek czyli 27 ego. Byl to moj pierwszy wyjazd i musze przyznac ,ze w przyszlym roku tez pojade do Breli. Podoba mi sie to miejsce, bylem tam z zona i dwojka dzieci (jedna corka 7 lat druga 15 miesiecy).
Bylem troche zszokowany drogami w samej Breli, szczegolnie terenu gdzie mieszkalem (ulica Put Luke) gdyz wjazd w ta dzielnice zasadniczo na odcinku jakis 500 metrow jest uliczka ktora mozna uznac za jednokierunkowa,z duzymi skosami w gore i dol, oraz ostrymi zakretami bez mozliwosci wyminiecia. Jadac tamtedy spocilem sie niemilosiernie. Sama Brela w czasie moich 14 dni pobytu ograniczyla mi sie do kapania w morzu, spacerowania z dzieckiem w wozku( jakies 8 km na raz), oraz picia kawy w kawiarni ( no dobra piwo tez potrafilem wypic, szczegolnie w barze Waikiki idac od prawej strony Breli w kierunku centrum- polecam, bardzo mila obsluga.)Plaza jest oczywiscie zwirowa, ale nie przeszkadzalo nam to. Poniewaz pojechalem do Breli zamawiajac kwatere przez posrednika, wiec dostalismy ja na samym szczycie - 60 m.n.p. codziennne dwukrotne schodzenie z wozkiem to naprawde niezapomniane wrazenia, ale widok mielismy piekny.
Jednym slowem uwazam ten urlop za bardzo udany i to piekne , czyste morze..
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 01.07.2016 19:29

Ja polecam jeszcze inne rejony Cro oczywiście te południowe bo są najpiękniejsze moim zdaniem.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.07.2016 20:18

rosemaster napisał(a): szczegolnie w barze Waikiki idac od prawej strony Breli w kierunku centrum- polecam, bardzo mila obsluga

Waikiki i ten drugi bar przy morzu wymiatają, zawsze jest to nasz stały pkt na promenadzie, i wcale nie jest tak drogo np w porównaniu z knajpami plażowymi nad PL morzem
hrehor napisał(a):Ja polecam jeszcze inne rejony Cro oczywiście te południowe bo są najpiękniejsze moim zdaniem.

a to oczywiście prawda, mz również, obecnie rozglądam się za noclegiem za zachodnim wybrzeżu Istrii i plaże są po prostu kiepskie, ale znowu płd-wsch Istrii to plaże jak gdzieniegdzie w płd Dalmacji
kasia.2377
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia.2377 » 01.07.2016 21:44

kibic hr napisał(a):Trzeba pamiętać,że dojeżdżając na miejsce ma się za sobą kilkunastogodzinną podróż i zmęczenie mocno się już może dawać we znaki-trasa przez tunel jest szybsza i bezpieczniejsza niż zjazd z Sestanovacza.

jak przez tunel to w jakiej miejscowości trzeba zjechać z autostrady?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.07.2016 22:12

Obrazek
rosemaster
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosemaster » 02.07.2016 09:47

ten zjazd z gory jest naprawde przefajny, a w nocy gdy wracalem do domu to juz w ogole nie robil wrazenia
zuczek24
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek24 » 02.07.2016 10:04

Witam.
Jasne ,że warto ja 23 czerwca wróciłem już z 3 pobytu w Breli na Stomarica. Dla Nas super miejsce dużo ładniej niż np.Drage okolice Biogradu Na Moru.Ale to kwestia gustu.
Ja mogę tylko polecać!!!
Pozdrawiam!
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 02.07.2016 10:09

Jak ktoś chce na sam koniec podróży trochę adrenalinki to zjeżdża w Sestanovac a jak ktoś chce szybciej być na miejscu to zjeżdża w Zagvozd. Po przejechaniu tego tunelu zostawiamy za sobą góry a przed nami wyłoni się Jadran.
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 02.07.2016 23:33

kibic hr napisał(a):Jak ktoś chce na sam koniec podróży trochę adrenalinki to zjeżdża w Sestanovac

Adrenalinki raczej nie poczułem. Za to krajobraz przecudny. Zjazd na Riwierę Makarską wyłącznie w Šestanovac. W tym roku również :)
martyna.bawaria
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martyna.bawaria » 03.07.2016 12:31

Moge prosić jakieś namiary na fajne kawater ? Chcemy jechać od 1.08 do 11.08. wiem że tak późno to graniczy z cudem znaleźć coś sensownego i w miarę taniego ale można spróbować ;) pozdrawiam
rosemaster
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosemaster » 03.07.2016 17:16

tanio to juz raczej tam nie bedzie ze wzgledu na sytuacje na swiecie, ale i tak uwazam ze warto
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 04.07.2016 09:28

ceny sa takie same jak byly i nie ma co wymyslac ze nagle ceny podskocza 2 razy do góry

rosemaster napisał(a):tanio to juz raczej tam nie bedzie ze wzgledu na sytuacje na swiecie, ale i tak uwazam ze warto
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela czy warto??? - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone