Re: Brela Stomarica - kilka informacji
napisał(a) te kiero » 07.06.2016 08:29
drink napisał(a):Witam
Na początku chciałbym się przywitać bo jest to mój pierwszy post na tym forum.
W te wakacje po raz pierwszy wybieram się na Chorwację. Po wielu poszukiwaniach padło w końcu na Brelę. Znalazłem apartament w rejonie Stomaricy. I tutaj mam kilka pytań.
Jak daleko z tego miejsca do plaży? Wyczytałem, że w tej dzielnicy Breli są plaże, do których dostanie się wymaga pokonania ponad setki schodów. Czy to prawda?
Czy w tamtym rejonie są jakieś sklepy knajpki gdzie można zrobić małe zakupy czy coś zjeść lub wyskoczyć wieczorem na piwko? czy może trzeba czegoś szukać w centrum breli?
Jak wygląda ogólnie Brela i sama Makarska w sierpniu? Jadę 15. Czy nie ma problemu ze znalezieniem miejsca na plaży? Bo ja spodziewam się raczej tłumów ;P
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Tomek
jest kilka wątków o Breli na forum i tam wszystko w szczegółach wyczytasz co Cię interesuje, a teraz odpowiem Ci krótko:
gdzie konkretnie w tej
Stomaricy będziesz stacjonował? ja mieszkałem w Stomaricy, ale 5m do plaży; jeżeli masz app. na końcu to faktycznie spacerek drogą lub schody, z powrotem wspinaczka, wszystko zależy od położenia;
jeśli chodzi o knajpki to schodzisz na dół do promenady w prawo lub w lewo i masz knajpki, niewiele ale są, sklepów w tym rejonie jak na lekarstwo, chodziłem do jednego mi w zupełności wystarczył + zakupy w Konzumie w centrum
Brela super, polecam, szczególnie właśnie te dalsze dzielnice, byłem 2x w sezonie i właśnie w tych dalszych rejonach jak Stomarica nie było źle (choć sporo rodzin z dziećmi), pustek na plaży się nie spodziewaj;
resztę doczytaj w wątkach