te kiero napisał(a):KTomek napisał(a):Cześć.
Mamy apartament w Breli na ul. Stomarica 19, willa nazywa się Jagoda, więcej chyba nie mogę podać od 5 do 16 sierpnia.
Mam takie pytanko - czy promenadą nad samym morzem można dojść lub dojechać rowerem do centrum Breli i może jeszcze da się dalej do samej Baski Vody?
Mamy akurat pod nosem wypożyczalnie rowerów.te kiero napisał(a):voite napisał(a):Mam pytanko do osób które były w Breli, czy wzdłuż morza ścieżką można przejść całą Brelę od Centrum do dzielnicy Jakirusa? Zdaje mi się, że w którejś relacji czytałem że tak, ale nie mogę teraz znaleźć i wolę to potwierdzić)
tak jest przez cały czas Promenada z betonu i wiedzie aż do Baśki Vody...KTomek napisał(a):I jeszcze jedno - czy plaże w okolicy Stomaricy są bardzo oblegane? Czy konieczna jest wycieczko o 8.00 rano z karimatami żeby zająć miejsce?
jest tam zdecydowanie mniej ludzi, więc raczej nie trzeba gonić; niektórzy preferują zostawianie karimat 24h w ładnych i ciekawych miejscach
Witam. W zeszlym roku zjezdziłem prawie całą makarska na rowerze. w Breli jest super promenada nad samym morzem która można dojechac az do samego konca plazy która ciagnie sie ok 5km. Zeby dojechac z Breli do Baski Vody trzeba przejsc jakies 200-300m plażą a potem juz pod gumami promenada w Basce:)
Dla amatorów dwóch kółek polecam też promenade w Podgorze może nie az tak dluga jak w Breli ale warto sie przejechać:)