Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela czy warto???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KAISA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAISA » 15.05.2012 11:21

torac napisał(a):Szczerze, nie wyobrażam sobie codziennego dymania z Soline na PR.
Będziecie w Soline, pójdziecie raz czy dwa , znajdziecie coś "alternatywnego" może w stronę BV i będziecie bronić tego wariantu jak Częstochowy.

Brela ma 2 oblicza. Ci co lubią trochę blichtr wakacyjny polubią Soline, dla tych co cenią sobie spokój, może się wydawać Brela (w Soline) przereklamowana.

Myślisz że w II połowie czerwca też bedzie tłok w Soline? Bo po odzewie, który otrzymaliśmy w/s wolnych kwater wydaje się, że jest ich jeszcze sporo i z tego sobie wywnioskowałam, że to może jeszcze nie taki sezon i nie taki tłum :oops:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 15.05.2012 11:38

W zeszłym roku w połowie czerwca przebywaliśmy z Torac-iem w Breli i z kwaterami było kruchutko.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 15.05.2012 11:43

Hadler.

Właśnie, m.in., Twoja relacja przyczyniła się do naszego tegorocznego wyboru.
Przy tej okazji Wszystkim Wam serdeczne dzięki.

W przyszłym tygodniu rozpruwam świnię i powoli zaczynam żyć wyjazdem (to już 19 czerwca).
Ledwie mi się udaje skupić na robocie.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 15.05.2012 11:49

Z napisał(a):W zeszłym roku w połowie czerwca przebywaliśmy z Torac-iem w Breli i z kwaterami było kruchutko.

Jeśli dobrze pamiętam to w połowie czerwca byłeś w Montenegro :D
Przyjechałeś do Breli 24.06 - zapamiętam sobie ten uroczy dzień do końca życia :lol:

ale wracając do tematu.Nie wybierałbym się do Soline, żeby koniecznie plażować na Punta RATA (daleko na codzienne dojścia do tej plaży).
Moja propozycja jest następująca ;
a/ Jeżeli lubisz ciszę i spokój jedź w ciemno do dowolnej dzielnicy (oprócz Soline)
b/ lubisz klimat wakacyjnego kurorciku jedź do Soline i korzystaj z centralnej plaży (2-3 razy wybierz się na PR i na tą drugą plaże którą, niektóre biura podróży próbują zareklamować słoneczną Italię)
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 15.05.2012 12:15

krispinus napisał(a):Jedziemy tu:
http://www.brela.com/vanja/ ,

Vanja - strzał w dziesiątkę! Bardzo dobra lokalizacja, a widokowo marzenie :hearts: Tak z ciekawości zapytam, kiedy rezerwowałeś apartament??(możliwe, że nie doczytałam). Ja byłam w zeszłym roku w czerwcu w Stomaricy, obok Vanji przechodziłam każdego dnia i jest czego zazdrościć :wink:

krispinus napisał(a): W przyszłym tygodniu rozpruwam świnię i powoli zaczynam żyć wyjazdem (to już 19 czerwca).

Aż mi się łezka zakręciła w oku bo w planach też miałam/mam wyjazd do Cro właśnie 19.06. Ale na razie urlop w tym terminie stoi pod wielkim znakiem zapytania...Na dniach się okaże co i jak więc póki co ja nie mogę odliczać :(

Hadler napisał(a):poniżej moja relacja:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29031

Jeszcze raz przeczytałam, jeszcze raz obejrzałam i jeszcze raz się zachwyciłam :D Dzięki za przypomnienie linka :)
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 15.05.2012 13:11

J@dranka.

Tutaj się pochwaliłem swoim szczęściem:

forum/viewtopic.php?p=902707&highlight=#902707
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 15.05.2012 13:29

Oki, już wszystko wiem :D Faktycznie miałeś szczęście z tą Vanją. Szkoda tylko, że nie mają 2+0 bo na razie tylko takie miejscówki mnie interesują :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 15.05.2012 13:33

J@dranka napisał(a):Oki, już wszystko wiem :D Faktycznie miałeś szczęście z tą Vanją. Szkoda tylko, że nie mają 2+0 bo na razie tylko takie miejscówki mnie interesują :lol:

Jak Ci się sprecyzują plany i będą to plany czerwcowe to napisz :!: może na układ 2+0 coś poradzimy :idea:
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 15.05.2012 14:10

Torac napisał(a): Jak Ci się sprecyzują plany i będą to plany czerwcowe to napisz :!: może na układ 2+0 coś poradzimy :idea:

:idea: :?: brzmi tajemniczo :?: :idea: ale jakby co to się przypomnę :)
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 15.05.2012 15:08

My będziemy w Breli od 1 lipca, dzielnica Luke :D
krispinus macie fajna miejscówkę, niestety jak pisałam do Vanji to było już wszystko zajęte, ale w Luke też jest fajnie :wink: pozdrawiam, ja tez już odliczam dni do wyjazdu...
Darraz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darraz » 16.05.2012 06:26

KAISA napisał(a):
torac napisał(a):Szczerze, nie wyobrażam sobie codziennego dymania z Soline na PR.
Będziecie w Soline, pójdziecie raz czy dwa , znajdziecie coś "alternatywnego" może w stronę BV i będziecie bronić tego wariantu jak Częstochowy.

Brela ma 2 oblicza. Ci co lubią trochę blichtr wakacyjny polubią Soline, dla tych co cenią sobie spokój, może się wydawać Brela (w Soline) przereklamowana.

Myślisz że w II połowie czerwca też bedzie tłok w Soline? Bo po odzewie, który otrzymaliśmy w/s wolnych kwater wydaje się, że jest ich jeszcze sporo i z tego sobie wywnioskowałam, że to może jeszcze nie taki sezon i nie taki tłum :oops:

Byłem w dzielnicy Soline w zeszłym roku w pierwszej połowie sierpnia (ul.Ivana Gundulica - bliżej BV) i ogromnego tłoku nie było. Do Punta Rata nie wydawało mi się aż tak daleko, spacerkiem chyba z 3 razy się w tym kierunku udałem, ale ani razu z tej plaży nie skorzystałem. W kierunku Baśki i przeciwnym - za tą "słynną" plażą - wiele miejsc do korzystania ze słońca i morza wcale nie gorszych.
franekjanek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) franekjanek » 17.05.2012 08:28

Torac napisał(a):
franekjanek napisał(a):Czy w rejonie Breli znajdę cichy kącik ( mała plażę, jakąś cichą zatoczkę ) dla dwojga żeby na nas przechodnie nie pluli i nie byli zgorszeni że się na goło opalamy Trudne i dalekie dojście jak najbardziej wskazane, w jakiej części Breli zamieszkać żeby było spokojnie .Pozdrawiam

Powinniście zakotwiczyć w Luke, lub jak niektórzy ja nazywają Jakiruśa (od Jakiruśa Beach) i chodzić przez dzikie ostępy na plaże Vrulje lub jej okolice.

Dzięki bardzo Torac za info ( o apartman nie pytam bo wolimy sami coś wybrać ), mamy ten komfort że jeździmy z żoną sami i we wrześniu, więc jeśli będzie licho to pakujemy się i jedziemy na nasz ukochany Pag lub Rab.
pozdrawiam.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.05.2012 08:37

franekjanek napisał(a):jeśli będzie licho to pakujemy się i jedziemy na nasz ukochany Pag lub Rab.

Ja w tym roku zabieram na Pag 20os!
Torac Travel :lol:
lena96
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lena96 » 08.08.2012 23:24

Witam serdecznie :)
Czy ktoś ze stałych bywalców w Breli zna może tą miejscówkę http://www.brela.com/dalmacija ?
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 09.08.2012 06:41

lena96 napisał(a):Witam serdecznie :)
Czy ktoś ze stałych bywalców w Breli zna może tą miejscówkę http://www.brela.com/dalmacija ?

Zna miejscówkę to może za dużo powiedziane, ale zna jej lokalizację :twisted: Kondycja na pewno się przyda :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela czy warto??? - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone