Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela czy warto???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 14.05.2011 22:08

pasażer napisał(a):
krzysiek M. napisał(a):A mnie się podoba Scit. I wogóle Brela. To jedyna miejscowość w CRO do której jadę 2 raz. Do tej pory jechałem do danej miejscowości tylko raz ale Brela mi odpowiada.

Biorąc pod uwagę Brelę, również w grę wchodziła tylko dzielnica Scit, gdyż nie lubimy miejsc w pobliżu hoteli. Niestety ceny były zbyt wysokie.

Brela - plan miasta

Ps. I ja drugi raz jadę również w to samo miejsce - kilka km przed Brelę. Są na forum osoby, które pojadą 5 lub 6 raz w to samo miejsce.
Pozdrav :wink:

ale napisz gdzie to jest ? juz kilka razy widze ten tekst na forum... jakies zdjęcia tych kilku km przed brelą ??? ciekawość
bielaseq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bielaseq » 01.12.2011 12:04

Witam.
W przyszłym roku chcę wybrać się do Breli bądź Baśka Voda. Poszukuję dobrych, sprawdzonych apartamentów na około 11-12 osób. Proszę o opinie i zdjęcia jeśli macie, proszę o kontakt na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Z góry dziękuję :)
Mikolaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikolaj » 18.01.2012 14:22

bajluśka napisał(a):hej
na początku roku myślałam, że nasz wyjazd do Cro nie wypali :(
ale już 1 sierpnia jadę do Cro drugi raz, pierwszy był to Omiś (Duce), teraz wybraliśmy Brelę, dzielnica Podrace, 40 euro na 3 osoby, apartament z widokiem na morze, blisko sklepik i restauracja, plaża czego chcieć więcej

obawiamy się podróży, pierwszy raz jedziemy samochodem, wcześniej byliśmy autokarem, mam nadzieję, że się nigdzie nie zgubimy :)
pozdrawiam Brelowiczów i będziemy wypatrywać naklejki Cro.pl

jeśli chodzi o rezerwację to trafiłam na bardzo sympatyczną właścicielkę, przesłała sporo zdjęć, zaliczka dotarła w 1 dzień a wogóle to rezerwowałam ten apartament jakieś 2 tygodnie temu :) to był pierwszy i ostatni meil z zapytaniem o pobyt w sierpniu i udało się :) :coool:

...jakies namiary na tą kwaterke ?? :)
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 08.05.2012 11:45

Info dla KAISY.

Popatrz na oferty apartamentów np. tu

http://www.brela.com/brela_private_accommodations.htm

Spokojniejsze części to od Podraca na zachód czyli Scit, Stomarica,Jardula.

Znawcy tematu centrum raczej odradzają.

Taką mapę kiedyś zamieścił na forum Janusz.
Przyznam, że jest bardzo pomocna

http://mappery.com/Brela-Tourist-Map

Poszukaj też na forum relacji z podróży.
Są super .Kopalnia wiedzy.
Dzięki nim na tegoroczne wakacje wybrałem właśnie Brelę.
Loza_drinker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loza_drinker » 09.05.2012 15:40

krispinus napisał(a):Info dla KAISY.

Ja polecam dzielnicę Scit, do centrum niezbyt daleko, plaże są wystarczające no i mniej zdecydowanie ludzi.
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 11.05.2012 09:51

Daral7 napisał(a):ale napisz gdzie to jest ? juz kilka razy widze ten tekst na forum... jakies zdjęcia tych kilku km przed brelą ??? ciekawość

Dołączę się do kolegi- zdradzcie co to zamiejsce? ;)
KAISA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAISA » 14.05.2012 13:12

krispinus napisał(a):Info dla KAISY.

Taką mapę kiedyś zamieścił na forum Janusz.
Przyznam, że jest bardzo pomocna

http://mappery.com/Brela-Tourist-Map

Poszukaj też na forum relacji z podróży.
Są super .Kopalnia wiedzy.
Dzięki nim na tegoroczne wakacje wybrałem właśnie Brelę.

Dziękuje za informacje,z tego co wyczytałam to faktycznie te dzielnice,które wymieniasz należą do spokojniejszych jednak nasi znajomi znaleźli bardzo fajny apartament w dzielnicy Soline(czyli to centrum chyba własnie) na ulicy Bartola Kasica i zdecydowaliśmy,że będziemy stamtąd dreptać na plaże do Punta rata i dalej na lewo czy myślisz że damy radę tak codziennie dreptać czy lepiej sobie odpuścić ten fajny apartament i szukać czegoś bliżej spokojniejszych plażyczek :D ?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.05.2012 15:48

deste77 napisał(a):
Daral7 napisał(a):ale napisz gdzie to jest ? juz kilka razy widze ten tekst na forum... jakies zdjęcia tych kilku km przed brelą ??? ciekawość

Dołączę się do kolegi- zdradzcie co to zamiejsce? ;)

A bo idziecie na łatwiznę.
Kolega Pasażer lubi niedomówienia, dwuznaczności itp.
poczytajcie bogaty dorobek kolegi (zapewniam, to nie strata czasu , czasem literatura beletrystyczna, sensacyjna, awanturnicza ) i sprawa się wyjaśni.
Ostatnio edytowano 14.05.2012 22:22 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 14.05.2012 19:57

Torac -nie omieszkam skorzystać w wolnej chwili ;) ...
franekjanek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) franekjanek » 14.05.2012 20:20

Czy w rejonie Breli znajdę cichy kącik ( mała plażę, jakąś cichą zatoczkę ) dla dwojga żeby na nas przechodnie nie pluli i nie byli zgorszeni że się na goło opalamy Trudne i dalekie dojście jak najbardziej wskazane, w jakiej części Breli zamieszkać żeby było spokojnie .Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 14.05.2012 21:14

franekjanek napisał(a):Czy w rejonie Breli znajdę cichy kącik ( mała plażę, jakąś cichą zatoczkę ) dla dwojga żeby na nas przechodnie nie pluli i nie byli zgorszeni że się na goło opalamy Trudne i dalekie dojście jak najbardziej wskazane, w jakiej części Breli zamieszkać żeby było spokojnie .Pozdrawiam

Powinniście zakotwiczyć w Luke, lub jak niektórzy ja nazywają Jakiruśa (od Jakiruśa Beach) i chodzić przez dzikie ostępy na plaże Vrulje lub jej okolice.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 14.05.2012 22:01

Torac napisał(a):...A bo idziecie na łatwiznę.
Kolega Pasażer lubi niedomówienia, dwuzanczności itp.
poczytajcie bogaty dorobek kolegi (zapewniam, to nie strata czasu , czasem literatura beletrystyczna, sensacyjna, awanturnicza ) i sprawa się wyjaśni.

Wielki Brat Patrzy!
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 15.05.2012 05:53

KAISA

Nie odpowiem Ci , bo sam jadę do Breli pierwszy raz.

Podzieliłem się z Tobą namiastką efektów własnych poszukiwań.

Soline na starcie odrzuciłem , bo szukałem kwatery dalej od centrum w pierwszej linii brzegowej, a takich jest na pewno więcej w dzielnicach j.w.

Jedziemy tu:
http://www.brela.com/vanja/ ,
a patrząc dalej na zachód, takich kwater trochę jest.
Inna sprawa czy są jakieś wolne miejsca.

Na temat "Waszej" miejscówki może się wypowie Torac , jeden z większych znawców Breli.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 15.05.2012 07:49

krispinus napisał(a):Soline na starcie odrzuciłem , bo szukałem kwatery dalej od centrum w pierwszej linii brzegowej, a takich jest na pewno więcej w dzielnicach j.w.

Słusznie. W Soline jest sporo kwater w 1 linii brzegowej ale przebić się przez gąszcz turystów i znaleźć jeszcze odrobinę miejsca na plaży to niewyobrażalne. Przypomnę, że część areału plażowego jest zagarnięta przez port. (porcik)

krispinus napisał(a):jedziemy tu:
http://www.brela.com/vanja/

Bardzo dobry wybór, choć nie tani. Ale nie tani, bo dobry.
Uważam Vanję za top 10 miejscówek w Breli.

krispinus napisał(a): a patrząc dalej na zachód, takich kwater trochę jest.
Inna sprawa czy są jakieś wolne miejsca.

"Moja Brela" jest od Podraća do Luke!

krispinus napisał(a):i może się wypowie Torac ,

Szczerze, nie wyobrażam sobie codziennego dymania z Soline na PR.
Będziecie w Soline, pójdziecie raz czy dwa , znajdziecie coś "alternatywnego" może w stronę BV i będziecie bronić tego wariantu jak Częstochowy.

Brela ma 2 oblicza. Ci co lubią trochę blichtr wakacyjny polubią Soline, dla tych co cenią sobie spokój, może się wydawać Brela (w Soline) przereklamowana.
Ostatnio edytowano 15.05.2012 09:13 przez Torac, łącznie edytowano 2 razy
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 15.05.2012 08:32

krispinus napisał(a):Jedziemy tu:
http://www.brela.com/vanja/ ,

Kurde, jak u Vanji było zaje...ście !!!!! :(

poniżej moja relacja:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29031
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela czy warto??? - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone