Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy zna ktoś tę kwaterę?
http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/ ... y-vranjes/
Pozdrawiam.
Krystof napisał(a):Horas:
- w Breli (wiem, mimo, że nie byłem ) plaża jest drobnokamykowa - to samo z dnem - jeżowiec za takim czymś nie przepada.
Jeżowce mają el dorado na skałach, w których są liczne szczeliny (czyli bardziej północ Chorwacji) - mogą tam sobie siedzieć w jamkach albo przyklejone do kamienia.
Jeżowiec na żwirku to przypadek (może uciekł z zoo?).
Za to pełno ich będzie w pobliżu kamieni, skał itp - jak dziecko ich będzie unikać, to prawdopodobieństwo, że w coś wdepnie jest małe (chociaż ja akurat wdepnąłem w jedynego jeżowca na plaży - córka chciała mi go pokazać i podczas poszukiwań odczułem go pod bosą stopą ).
Od czasu pierwszego wdepnięcia zawsze mam w apteczce kilka igieł (do strzykawek) - tym wyciąga się kolce najlepiej.
A tak w ogóle, to jeżowce są bardzo fajne - u nas ich nie ma, więc są egzotyczne - fajnie je dziecku pokazać i opowiedzieć - że szkielet okrągły, że gęba pod spodem, że chwytne kolce, ŻE SUSZYĆ NIE WOLNO, bo kona w męczarniach a i tak prześmierdnie, że łatwo samca od samicy odróżnić, że jadalne są, że siętakie białawe też zdarzają itp - jestem fanem jeżowców
amj2 napisał(a):Witam Brelowiczów
Ja wybieram się do Breli w terminie 13-23 lipca, jadę z Bydgoszczy...
Dzielnica Podrace,drugi raz w Breli.
Dzieci 15 i 5 lat- chłopcy.
Z chęcią wypiję dobre winko na tarasie z rodakami ...
Moj mail : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, jeżeli ktos chętny jak najbardziej szukam kontaktu...
Pozdrawiam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne