Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela czy warto???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 24.07.2024 11:53

kostef napisał(a):.....Czasy się zmieniają.....

Na szczęście a zarazem niestety. I w tym trzeba znaleźć kompromis.
Pozdrav.
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 24.07.2024 15:12

Soline.
A na FB czytam że niedawno (zapytałem o szczegóły) była plaża w Baska Voda skażona.
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 24.07.2024 20:02

https://www.facebook.com/share/p/zKYX1qFtgfy62yiS/

Plaza Loznica byla zamknieta, zas ja 20 i 21 lipca widzialem temat na plazy Soline.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.07.2024 06:17

kostef napisał(a):Soline.
A na FB czytam że niedawno (zapytałem o szczegóły) była plaża w Baska Voda skażona.

Mz najgorsza plaża w okolicy, jak mieszkałem przy Frankopańskiej oczywiście było tu najbliżej, ale i tak wolałem chodzić z całym majdanem dalej.
Przestrzegałem o tej części Breli na forum nie raz.
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 25.07.2024 06:35

Która najgorsza ?
To i tak z morza przypłynęło
A ktora najlepsza Twoik zdaniem ?
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 25.07.2024 10:47

te kiero napisał(a):
kostef napisał(a):Soline.

Mz najgorsza plaża w okolicy, jak mieszkałem przy Frankopańskiej oczywiście było tu najbliżej, ale i tak wolałem chodzić z całym majdanem dalej.
Przestrzegałem o tej części Breli na forum nie raz.

Dlaczego?
I ktore plazy w Breli oceniasz lepiej/najlepiej ?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.07.2024 13:38

Soline - ta masa naroda na plaży obok Ciebie i za plecami na deptaku, bliskość portu (dźwięk jednostek motorowych) i gwaru miasta (może subiektywne, ale nam przeszkadzało).
Najchętniej plaża Podrace, Jardula choć Punta Rata bliżej Kamena już wypadała lepiej, jak nie chciało się iść dalej...
Plażowalim na wszystkich, oprócz tych dla psów oczywista.
Zależy gdzie człowiek stacjonował.
kyniu1978
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kyniu1978 » 31.07.2024 12:42

Byłem pierwszy raz w Chorwacji i na swój pobyt wybrałem Brelę. To był strzał w 10. Mieszkaliśmy w dzielnicy Scit, do plaży mieliśmy 120 schodów, które nie były problemem. Najczęściej bywaliśmy na plaży Punta Rata i Podrace. W każdej z nich było coś pięknego. Pojechaliśmy na chwilę do Baśka Voda i żona dziękowała mi, że wybrałem właśnie Brelę. Miała deptak na poranne spacery, nie mieliśmy nigdy problemu z miejscem na plaży. Raz czekaliśmy na miejsce w restauracji. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tej miejscowości. To były wprawdzie tylko 4 dni ale nie lubimy siedzieć w jednym miejscu dlatego pojechaliśmy na Korculę i do Dubrovnika.
Za nocleg płaciliśmy 80 EUR za 3 osoby, pokój z klimatyzacją i parkingiem kawałek od domu.
lakizak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lakizak » 15.08.2024 12:24

Napisz proszę, która to miejscówka 80 euro w Breli. Bo to tanio.
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 15.08.2024 22:28

potwierdzam dzisiaj Brela Stomarica a plaża Podcrkavlje w kierunku Jarduli około 14.00 przypłynął od morza z kierunku wyspy Brać wielki syf.....plastikowe butelki, opakowania po cukierkach, trawa, wodorosty, gałęzie, papiery.........a dalej nawet nie piszę.........
kur...... :ciska: co się dzieje z tymi nieczystościami a dodam że Brela Stomarica jest skanalizowana więc to na pewno nie to........
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 19.08.2024 12:19

leswac napisał(a):potwierdzam dzisiaj Brela Stomarica a plaża Podcrkavlje w kierunku Jarduli około 14.00 przypłynął od morza z kierunku wyspy Brać wielki syf.....plastikowe butelki, opakowania po cukierkach, trawa, wodorosty, gałęzie, papiery.........a dalej nawet nie piszę.........
kur...... :ciska: co się dzieje z tymi nieczystościami a dodam że Brela Stomarica jest skanalizowana więc to na pewno nie to........

Z tego co słyszałem od lokalsów, to sytuacja powtarza się od 20 lipca na innych plażach w tym rejonie.

Lokalsi mówią że to Włosi, inni zaś że Ruski pod inną banderą.
Nie ważne, ale ktoś z tym powienien zrobić skutecznie porządek - mamy XXI wiek
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 19.08.2024 19:33

:proszedzieki: Łukasz masz 100% racji
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela czy warto??? - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone