Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela - co w okolicy ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jackuc
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 23.08.2012 13:43

AndrzejPK napisał(a):
jackuc napisał(a):Tak jeszcze myślę o pokonaniu drogi na Kozice (Vrgorac)
Jechał ktoś ? Trochę kręto wygląda , może połącze to z pojechaniem do jeziorek

TUTAJ droga

I jeszcze taka WYCIECZKA

Jechałem w tym roku - pięknie wygląda z morza i trzeba przyznać, że widok z NIEJ dorównuje wyobrażeniu. Akurat tym skrótem wybrałem się z Makarskiej do wodospadów Kravica w BIH, które automatycznie polecam.

Hm chyba nie załapałem. Obie podane przeze mnie wycieczki to wycieczki lądowe a Ty napisałeś "pięknie wygląda z morza i trzeba przyznać, że widok z NIEJ dorównuje wyobrażeniu"
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 23.08.2012 13:46

fakt, może napisałem w formie nie do załapania :) - miałem na mysli, że dorga na Vrgorac, płynąc morzem wygląda ślicznie, jednocześnie widoki jadąc tą drogą są bardzo atrakcyjne.
Potter
Cromaniak
Re: Brela plaze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 23.08.2012 14:10

jaskol napisał(a):Słyszalem opinie, ze Baska Voda ma wiecej plaz i tam jest mniejszy tłok niz w Breli,
jak jest w rzeczywistosci ?

Byłam w Breli na przełomie lipca i sierpnia.
BV też odwiedzaliśmy.
Co do tłoku to jest podobnie. W centrum - masakra. Im dalej na "boki" tym lepiej.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 23.08.2012 14:19

Ja mam nadzieję, że teraz już będzie ciut luźniej - jedziemy jutro i jesteśmy na miejscu od soboty do 6 września włącznie. No to trzymajcie się !!!
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 23.08.2012 14:35

no to życzę udanego urlopu :D mam nadzieję że po powrocie podzielicie się wrażeniami :D szerokiej drogi
sechmet
Globtroter
Re: Brela plaze

Nieprzeczytany postnapisał(a) sechmet » 23.08.2012 16:01

jaskol napisał(a):
remik-on napisał(a):Bardzo fajny rejon, Brela jest piękna, plaża nie jest aż tak bardzo zatłoczona jak Baśka Voda czy Makarska.
pozdr

Słyszalem opinie, ze Baska Voda ma wiecej plaz i tam jest mniejszy tłok niz w Breli,
jak jest w rzeczywistosci ?

wczoraj w Basce V. nie było gdzie na plaży wcisnąć szpilki, a w wodzie tłok 8O w Breli też sporo ludzi na plażach ale chyba jednak mniej niz w BV. i popływać mozna nie obijając się o innych
agakz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agakz » 23.08.2012 17:08

A jeśli chciałabym się wybrać do Breli na popołudniowy spacerek z Pisaka, taki na 2-3 godziny, to gdzie zaparkować i co zobaczyć? Pewnie spacer promenadą, ale na jakim odcinku? I przy okazji jakieś fajne miejsce na jedzonko by się przydało...
pozdrawiam z prześlicznego Pisaka!
sechmet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sechmet » 23.08.2012 20:13

agakz napisał(a):A jeśli chciałabym się wybrać do Breli na popołudniowy spacerek z Pisaka, taki na 2-3 godziny, to gdzie zaparkować i co zobaczyć? Pewnie spacer promenadą, ale na jakim odcinku? I przy okazji jakieś fajne miejsce na jedzonko by się przydało...

spacer urokliwy w każdą stronę, ale ten z centrum promenadą na połnoc daje mozliwość obejrzenia słynnej skałki 8)
z parkowaniem jest stały problem, jest trochę prywatnych parkingów przy zjezdzie do Soline i w samym Soline, trzeba szukać na bieżąco...
Jeśli chodzi o jedzenie to na mięso (genialne!) polecam Volat na Frankopanskiej, na ryby i owoce morza konobę Feral a na pizzę pizzerię Marko (dwie ostatnie przy promenadzie w centrum)
pozdrawiam z Breli :D
agakz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agakz » 23.08.2012 20:36

sechmet napisał(a):
agakz napisał(a):A jeśli chciałabym się wybrać do Breli na popołudniowy spacerek z Pisaka, taki na 2-3 godziny, to gdzie zaparkować i co zobaczyć? Pewnie spacer promenadą, ale na jakim odcinku? I przy okazji jakieś fajne miejsce na jedzonko by się przydało...

spacer urokliwy w każdą stronę, ale ten z centrum promenadą na połnoc daje mozliwość obejrzenia słynnej skałki 8)
z parkowaniem jest stały problem, jest trochę prywatnych parkingów przy zjezdzie do Soline i w samym Soline, trzeba szukać na bieżąco...
Jeśli chodzi o jedzenie to na mięso (genialne!) polecam Volat na Frankopanskiej, na ryby i owoce morza konobę Feral a na pizzę pizzerię Marko (dwie ostatnie przy promenadzie w centrum)
pozdrawiam z Breli :D

dziękuję, czyli jutro Brela 8)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.08.2012 15:48

.
Ostatnio edytowano 02.11.2024 13:30 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 07.09.2012 16:06

Właśnie wróciliśmy. Pogoda w kratkę... Relacja pojawi się w odp. dziale niebawem

Nad jeziorkami również byliśmy, napisy POLSKA / BYTOM były :-)

Zapraszam :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.09.2012 08:39

.
Ostatnio edytowano 02.11.2024 13:56 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 09.09.2012 13:20

Aguśka gdzie w końcu wylądowaliście w Pisaku?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 12.09.2012 08:11

Zaprawszam Was na RELACJĘ z Breli

:papa:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela - co w okolicy ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone