Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela / Baska/ Makarska/ Tucepi/Igrane gdzie pierwszy raz?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.08.2010 17:48

A tego to nie wiem
Pomijając obyczaje to właściwie niemal na każdej plaży w Chorwacji można by było pobiegać na golaska :D
Osobiście właśnie w tym roku w Breli między Jakirusą a Podrace widziałem kąpiące się 2 pary właśnie na Adama i Ewę i nic kąpletnie sobie z tego nie robili że znajdują się 3 metry od promenady po której spaceruje setki osób w danej godzinie.
Te plaże o których mowa powyżej jeśli takiego miana nie mają nic nie stoi na przeszkodzie abyś był "pionierem" hhhhheee
Ja po cichutku powiem, że w okolicach Dubrovnika też kąpałem się na golaska - akurat nikogo nie było hhhhhee
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.08.2010 17:58

Za tym wzniesieniem które widać jest już Jakirusa i każda następna dzielnica Breli To tak dla uzmysłowienia odległości jakie to są dla tych co ciekawi temat a nigdy tam jeszcze nie byli
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 23.08.2010 18:06

matrixer napisał(a):Słuchajcie..ta Vrulja to naga plaża... To prawda? :)

Gdzieś czytałem na forum że część jest wydzielona dla golasów :D
Tu podobne foto tej plaży forum/viewtopic.php?t=8189&highlight=vrulja
Jak się okazało też mam podobną fotkę , plaża ta jest na wysokości zjazdu na Jadrankę z Sestanovac
Obrazek

Obrazek
two_pixels
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) two_pixels » 24.08.2010 09:54

[quote="consett0805"]Potwierdzam Brela i wyłącznie Brela kilkanaście plaż kilkadziesiąt wejść do wody każde inne i z różnym podłożem. Proponuję zacząć szukać od pierwszej według mapy dzielnicy Jakirusa w Breli tam przebywałem w tym roku i było fantastycznie jest wszystko czego szukasz (prócz disco :D ) Około 300 metrów utwardzoną drogą w kierunku miejscowości Pisak jest zupełnie dzika malutka plaża trudniej dostępna ale miejsce fantastyczne.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej wal śmiało :P
Taki widoczek miałem z apartamentu za 35 euro (po negocjacji z 40) wyposażony we wszystko o czym pisałaś nic nie trzeba brać.

Witam serdecznie,
Czy można prosić o jakieś namiary na tą kwaterę. Chcemy wyruszyć w piątek i w zasadzie nic jeszcze nie szukaliśmy. Wyjazd na wariackich papierach :) Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam i dziękuje
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.08.2010 15:14

Proszę tu masz opis jak dojechać :D
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=
matrixer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrixer » 26.08.2010 20:01

consett0805 napisał(a):A tego to nie wiem
Pomijając obyczaje to właściwie niemal na każdej plaży w Chorwacji można by było pobiegać na golaska :D
Osobiście właśnie w tym roku w Breli między Jakirusą a Podrace widziałem kąpiące się 2 pary właśnie na Adama i Ewę i nic kąpletnie sobie z tego nie robili że znajdują się 3 metry od promenady po której spaceruje setki osób w danej godzinie.
Te plaże o których mowa powyżej jeśli takiego miana nie mają nic nie stoi na przeszkodzie abyś był "pionierem" hhhhheee
Ja po cichutku powiem, że w okolicach Dubrovnika też kąpałem się na golaska - akurat nikogo nie było hhhhhee

hehe ,skądze, nie mam zamiaru byc takim pionierem :D a te dwie parki to naprawde odważne... dookoła pełno ludzi a oni tak na golaska 8O
matrixer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrixer » 26.08.2010 20:12

no może w Chorwacji to tak można... przekonam sie jak tam wkrótce będe 8)
matrixer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrixer » 26.08.2010 20:19

.... bo jesli tak można to co tam... zrealizuje hasło: IDZ NA CAŁOŚĆ hehe :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 26.08.2010 21:30

Jeśli niebawem to masz wielkie szanse na zrealizowanie hasełka. :)
W tym czasie jakieś 70% mniej ludzi więc plaża na którą ja chadzałem na 100% już nikt tam nie będzie zaglądał :wink:
two_pixels
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) two_pixels » 27.08.2010 00:40

consett0805 napisał(a):Proszę tu masz opis jak dojechać :D
forum/viewtopic.php?t=29201&highlight=

Dziękuję i pozdrawiam :)
matrixer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrixer » 27.08.2010 18:31

consett0805 , tak odbiegajac od tematu to jaką najlepiej walute zabrać z sobą? Kupić u nas w Grudziądzu kune czy zabrać euro i zamienic je w Breli? Jak będzie korzystniej :?:
Jeffrey
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeffrey » 27.08.2010 19:13

Zabrać Euro a wymieniać w Breli. A gdzie tylko sie da płacic kartami bankowymi.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 27.08.2010 21:58

Hmmmmmmmmm powiem tak z racji że to temat dość pobudliwy dla wielu osób i każdy ma jakieś swoje zdanie na ten temat, napiszę tak. Zabieram ilość euro którą potrzebuję, lub inaczej którą przewiduję na opłacenie apartamentu (jeżdżę w ciemno) plus jakieś 100 na wszelki wypadek. Na granicy Chorwackiej kupuję ilość kun potrzebnych na autostrady za złotówki (plus około 100-200 na wszelki wypadek kawa może trochę paliwa zależy jak daleko jadę) Reszta kun jest wypłacana z bankomatu jednorazowo około 1000 i każda inna operacja ( w zależności od potrzeb) podobna.
Karty używam tylko do tankowania auta i w przypadku Węgier zakupy, obiad, winieta. Tankuję w Chorwacji aby starczyło do Polski.
To tyle o moich zasadach.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 27.08.2010 22:06

Zakup Kun w Grudziądzu odradzam, teraz żona kupowała mojej mamie jechała do Chorwacji i 0.65 zł za kunę nie mam pojęcia jak to na dzień dzisiejszy wygląda kupując kunę za złotówki na granicy Chorwackiej, ale nie bądźmy drobiazgowi w końcu dziesiątek tysięcy nie wymieniasz i 10 zł w tą czy w tamtą świata się nie zmieni.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.08.2010 22:25

matrixer napisał(a):consett0805 , tak odbiegajac od tematu to jaką najlepiej walute zabrać z sobą? Kupić u nas w Grudziądzu kune czy zabrać euro i zamienic je w Breli? Jak będzie korzystniej :?:

consett0805 napisał(a):Zakup Kun w Grudziądzu odradzam, teraz żona kupowała mojej mamie jechała do Chorwacji i 0.65 zł za kunę

Krótkie wyliczenie na szybko.
Za 100 Euro w kantorze w Cro dostaniesz średnio 720 kun.
Licząc Euro po 4,10 to 100 Euro wychodzi - 410 zł.
410 zł : 0,65 zł - daje 630 kun.
Wniosek , jesteś w plecy 90 kun.
Kupuj Euro i wymieniaj na kuny w Cro lub płać kartą w Cro gdzie się da.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela / Baska/ Makarska/ Tucepi/Igrane gdzie pierwszy raz? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone