Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela / Baska/ Makarska/ Tucepi/Igrane gdzie pierwszy raz?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 20.08.2010 20:20

consett0805 napisał(a): Jak się okazało jest to dzielnica Jakirusa o której wcześniej napisał mi na forum Torac (sorry jeśli nazwę nicku nie tak napisałem)

Bezbłędnie :!: :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 20.08.2010 20:23

Glinka napisał(a):W końcu się udało i ktoś ma apartament:
http://www.brela.com/sokol/index.htm
cena 35euro z klimą tą całkiem spoko, pytanie tylko czy ktoś tam był i gdzie to dokładnie jest... jaka część Breli, Borovice 6?
Czy to wogóle jest Brela?, jak by ktoś się orientował i zaznaczył mi na mapce gdzie to jest albo podpowiedziął dizelnice... nie wpsomne o tym że 1km do plazy to jednak troche daleko i chyba będziemy jeszcze szukać alternatywy...

Szukaj alternatywy - 1 km to jakiś kosmos!
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 20.08.2010 20:33

Glinka - z takim budżetem to pojechałbym w ciemno.
Skręciłbym na Jakiruśa i tam poszukal . Jeżeli nic nie znajdziesz to udałbym się na Podraće. Jeżeli oczekujesz bliskości z bardziej cywilizacyjnymi częściami Breli i Baśki to polecam Podraće.
Villa Viśnja ma studia dla 2 os.
Wklep w szukajkę Visnja Brela a sporo wyskoczy. Viśnja to "POLSKI" dom w Breli"
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.08.2010 18:19

Glinka lepiej szukaj dalej jedź w ciemno na miejscu sam się przekonasz, a takich 1km od plaży to będziesz miał w alternatywnie.
Ps. z tego co gdzieś wyczytałem w necie ogłasza się tylko 40% Chorwatów tak więc jeśli nawet obłożenie apartamentów w necie jest dość wysokie to nie oznacza że takowe musi być na miejscu.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.08.2010 18:21

Torac odnośnie plaży o którą pyta kolega, znasz temat?
Czy mam racje i czy to to miejsce o, którym napisałem wyżej?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.08.2010 18:50

Torac napisał(a):Glinka - z takim budżetem to pojechałbym w ciemno.
Skręciłbym na Jakiruśa i tam poszukal . Jeżeli nic nie znajdziesz to udałbym się na Podraće. Jeżeli oczekujesz bliskości z bardziej cywilizacyjnymi częściami Breli i Baśki to polecam Podraće.
Villa Viśnja ma studia dla 2 os.
Wklep w szukajkę Visnja Brela a sporo wyskoczy. Viśnja to "POLSKI" dom w Breli"

forum/viewtopic.php?t=18219
Glinka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Glinka » 21.08.2010 19:48

no cóż o villi visnij sie naczytałem na forum, napisałem maila ale niestety wolny pokój mają dopiero od 29.08 zatem odpada, jedziemy w ciemno na podrace ewentualnie jakurisa mam nadzieje że coś fajnego trafimy, dzięki za pomoc.
Piotr
Jeffrey
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeffrey » 21.08.2010 21:17

Ruszaj w ciemno i się nie oglądaj! Jedna paniusia na tym forum stwierdziła że do Breli w ciemno to być może pod koniec września po czym okazało się że jak zajechałem na miejsce to po ok. 15 minutach (w tym czasie obejrzałem dwie kwatery) miałem apartamencik full opcje z klimką,kuchnią i widokiem na morze! Mało tego co dwa dni zmiana pościeli,ręczników i sprzatanko...
Szczerze powiedziawszy Brela na pierwszy raz nie zrobila na mnie mega wrazenia...typowa szwabska kolonia nastawiona typowo na nich.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 22.08.2010 18:56

consett0805 napisał(a):Torac odnośnie plaży o którą pyta kolega, znasz temat?

Chodzi pewnie o ten rarytas
Obrazek

Dojść tam , niestety nie doszedłem ale myślę że jest to możliwe. MkM - wstawiał linka ze szlaku.
Plaża dla zdeterminowanych lub z łódką!
Ja stacjonuje na Podraću więc na Jakiruśa mam daleko.
Jeżeli zabraknie dla mnie na Podraću lokum to na pewno auto skieruje na Luke.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 22.08.2010 18:57

Jeffrey napisał(a):Ruszaj w ciemno i się nie oglądaj! Jedna paniusia na tym forum stwierdziła że do Breli w ciemno to być może pod koniec września po czym okazało się że jak zajechałem na miejsce to po ok. 15 minutach (w tym czasie obejrzałem dwie kwatery) miałem apartamencik full opcje z klimką,kuchnią i widokiem na morze! Mało tego co dwa dni zmiana pościeli,ręczników i sprzatanko...
Szczerze powiedziawszy Brela na pierwszy raz nie zrobila na mnie mega wrazenia...typowa szwabska kolonia nastawiona typowo na nich.

A gdzie byłeś?
Jeffrey
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jeffrey » 22.08.2010 19:44

Podrace
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 22.08.2010 21:45

Torac napisał(a):
consett0805 napisał(a):Torac odnośnie plaży o którą pyta kolega, znasz temat?

Chodzi pewnie o ten rarytas
Obrazek

Dojść tam , niestety nie doszedłem ale myślę że jest to możliwe. MkM - wstawiał linka ze szlaku.
Plaża dla zdeterminowanych lub z łódką!
Ja stacjonuje na Podraću więc na Jakiruśa mam daleko.
Jeżeli zabraknie dla mnie na Podraću lokum to na pewno auto skieruje na Luke.

Czyli sie nie pomyliłem :D ja też tam nie dotarłem w zupełności wystarczała mi inna dzika plaża z dojściem przed tym rarytasem.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 23.08.2010 08:56

Wstaw, proszę fotki z tej plaży.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.08.2010 09:07

Torac napisał(a):Wstaw, proszę fotki z tej plaży.

Torac sorry ale naprawdę nie mam :(
Będąc w Jakirusa idziesz w kierunku Pisak w Jakirusa za ostatnim domem jakieś 200m przez las w miejscu gdzie kończy się droga jeszcze w miarę dostępna dla samochodów zaczyna się zwykła wydeptana ścieżka w tym właśnie miejscu, schodzi się w dół (bez obaw) do tej plaży.
Jest i następna ale dostęp tylko z kierunku wody popłynąłem sobie tam to jakieś nie więcej jak 60m oczywiście w stronę Pisak.
To co ty podesłałeś foto tylko mam.
matrixer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrixer » 23.08.2010 17:16

Słuchajcie..ta Vrulja to naga plaża... To prawda? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Brela / Baska/ Makarska/ Tucepi/Igrane gdzie pierwszy raz? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone