Witam,
Właśnie wróciłem z Chorwacji z Breli - Apartament MIONA w super dzielnicy Podrace.
Przed wyjazdem czytałem trochę forum, to co znalazłem to głównie pytania i prośby o polecenie apartamentu. Skoro mam coś sprawdzonego to napiszę parę słów - powinno się przydać.
Informacje podstawowe:
Apartament MIONA
ul. Podrace 25
ww.. nie mogę podobno udostępniać linków, ale wystarczy wpisać brela miona w google;)
Uwaga - apartamentu nie ma na stronie brela hr, z której większość szuka aparamentów!
Wątków jest na ten temat mnóstwo. W skrócie: jedna z fajniejszych dzielnic Breli - do centrum jakieś 15min spacerkiem promenadą. W pobliżu dobra (ale droga) knajpa, na przeciw (dosłownie 10m) jest sklepik z pieczywem (i piwem:D) więc nie trzeba nigdzie chodzić daleko po śniadanko.
Aparament:
Mieszkaliśmy w AP3: duuży wypasiony aparament z ogromnym salonem, tarasem, i niesamowitym widokiem. Zdjęcia są na stronie. To czego nie widać na zdjęciach a jest ważne:
- wszystko jest utrzymane w czystości
- kilka różnych ręczników dostępnych
- w pełni (naprawdę) wyposażona kuchnia: naczynia, garnki, sztućce, ZMYWARKA itp.
- idealny układ apartamentu - salon z tarasem na morze, 2 pokoje po przeciwnych stronach z osobnymi łazienkami
- bardzo sympatyczni i grzeczni właściciele, których w trakcie pobytu "nie widać".
- miejsce parkingowe (nie zadaszone, ale jest)
- Internet (4mbit) zawsze działający z dobrym zasięgiem wifi
- na prośbę dostępne łóżeczko dla dziecka
Pozostałe Apartamenty w MIONIE
- w tym roku właściciele dobudowali góre piętra i w ten sposób powstały AP4 oraz AP5. Nie mieszkaliśmy tam, jednak wyposażenie jest podobna a nawet lepsze do naszego AP3. Wszystko jest nowe, gotowe do użytkowania. Minus to mniejszy taras (wszystko widać na planach). Z racji tarasu, zdecydowanie polecam AP3 (lub poniżej, również z tarasem).
Zdjęcia:
Zdjęcia apartamentu na stronie. Ja mogę dodać tylko jaki jest widok wieczorem z tarasu (załącznik).
Dałbym link do mojej galerii z Breli ale nie mogę udostęniać linków...
Plaże
Schodzi się schodami w dół, i można albo parę metrów w prawo na fajne plaże Pordace-Scit albo w lewo jakieś 10min na słynną Punta Rata. Dodam, że plaże Podrace-Scit nie ustępują urodą;)
Ceny:
Wyjściowe ciut wyższe niż średnia, za to standard naprawdę wysoki - czasem warto dopłacić 5-10 EUR. Można negocjować.