Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela 6-13 Lipiec 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.01.2011 23:07

Torac napisał(a):To Mostar połączyłbym z wodospadami Kravica (ewentualnie z jez. Imotskie)

No i Blagaj ...

Torac napisał(a):Jeżeli nie byliście to polecam Trogir :!: nawet w zamianie ze Splitem.

Ach, Trogir ... też polecam, tym bardziej, że jeżeli Split to i Kliś, jeżeli Kliś, to i Solin ...
Niewyjęte dwa-trzy dni łażenia :lol:
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 08.01.2011 23:18

No i koniecznie wjechać autem na Sv. Jura ... i potem oczywiście zjechać :)
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 08.01.2011 23:39

Torac napisał(a):To Mostar połączyłbym z wodospadami Kravica (ewentualnie z jez. Imotskie)
Jeżeli nie byliście to polecam Trogir :!: nawet w zamianie ze Splitem.

Nie bylismy jeszcze nigdzie tam :oops: I szczerze powiem, ze w głowie mi się kręci od planowania ;) Wielkie dzięki za sugestie i podpowiedzi :)
Mostar własnie planowałam z wodospadami (na kanwie relacji z forum), a o Trogirze teraz musze poczytać... :)
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 08.01.2011 23:40

weldon napisał(a):Ach, Trogir ... też polecam, tym bardziej, że jeżeli Split to i Kliś, jeżeli Kliś, to i Solin ...
Niewyjęte dwa-trzy dni łażenia :lol:

o, o... właśnie to ;) i tak można cały rok łazić ;) :lol: :lol:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 09.01.2011 09:52

A nam się Trogir specjalnie nie podobał, za to Split :o piękny....ale co kto lubi, mieszkaliśmy w Primosten a po wycieczce do Dubrownika czy Splitu nie robił już takiego wrażenia :)
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 09.01.2011 09:58

lukasz22i napisał(a):

A nam się Trogir specjalnie nie podobał, za to Split :o piękny....ale co kto lubi, mieszkaliśmy w Primosten a po wycieczce do Dubrownika czy Splitu nie robił już takiego wrażenia :)

To tak jakby po Dalmacji jechac na Istrię - dlatego ważne jest "dozowanie wrażeń" :)

No ale jak mawiał klasyk:

"...jeden lubi jak mu Cyganie grają, a drugi jak mu skarpety śmierdzą..." :D:D:D
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 09.01.2011 20:05

Hadler napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

To tak jakby po Dalmacji jechac na Istrię - dlatego ważne jest "dozowanie wrażeń" :)

No ale jak mawiał klasyk:

"...jeden lubi jak mu Cyganie grają, a drugi jak mu skarpety śmierdzą..." :D:D:D

:lol: na Istrii nie byłem i chyba się nie wybiorę bo mnie tam nie ciągnie, zapewne zaraz mnie ktoś zlinczuje ale dla mnie Chorwacja zaczyna się na południe od Szibenik :twisted: .
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 09.01.2011 22:25

A możecie mi jeszcze powiedzieć, czy dojazd Brela-Dubrownik to faktycznie 4godziny? Czy wierzyć tu google? I którędy najlepiej?

Bardzo Wam dziekuję za pomoc :) W razie czego Hadler wyrzuć mnie stąd do jakiegoś właściwszego wątku ;)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 10.01.2011 00:08

mafilka napisał(a):A możecie mi jeszcze powiedzieć, czy dojazd Brela-Dubrownik to faktycznie 4godziny? Czy wierzyć tu google? I którędy najlepiej?

Bardzo Wam dziekuję za pomoc :) W razie czego Hadler wyrzuć mnie stąd do jakiegoś właściwszego wątku ;)

mafika dobra mapa viamichelin.pl pokazuje 166km i ok 3h jazdy samochodem...taki czas przejazdu jest realny, ja 3lata temu jechałem z Primosten do Dubrovnika (ponad 300km) i jechałem ok 4h.
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 10.01.2011 14:58

lukasz22i napisał(a):
mafika dobra mapa viamichelin.pl pokazuje 166km i ok 3h jazdy samochodem...taki czas przejazdu jest realny, ja 3lata temu jechałem z Primosten do Dubrovnika (ponad 300km) i jechałem ok 4h.

No to jeszcze pytanie laika, czy tam trzeba promem koniecznie? Lądem się nie da?
Lukaszu, wielkie dzięki za mapę :) O niebo lepsza :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.01.2011 14:59

Tylko lądem . Mapy nie widzą dróg BiH i kierują na prom.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.01.2011 15:05

lukasz22i napisał(a):... 166km i ok 3h jazdy samochodem...taki czas przejazdu jest realny...

Warto wstać wcześnie.
Później ruch się robi większy.
O ile dobrze pamiętam, to do Dubrownika jechaliśmy właśnie około 3 godzin
(wyjeżdżając 6.30, może 7.00),
natomiast z powrotem trafiła nam się wolno jadąca ciężarówka.

Torac napisał(a):Tylko lądem.

I dlatego warto pamiętać o zielonej karcie.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.01.2011 15:06

weldon napisał(a):
Torac napisał(a):Tylko lądem.

I dlatego warto pamiętać o zielonej karcie.

i paszporcie :!:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 10.01.2011 15:07

Torac napisał(a):Tylko lądem . Mapy nie widzą dróg BiH i kierują na prom.

Viamichelin.pl jest bardzo dobra i rozbudowana, jest opcja drogi z przekraczaniem granicy bąźdz nie, widzi droge w BiH i pokazuje ok 166km. Moja automapa w Navi też widzi drogę przez BiH więc nie jest tak źle.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.01.2011 15:07

o wolnym miejscu na kartach w aparatach nie należy zapominać :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brela 6-13 Lipiec 2010 - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone