Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela 6-13 Lipiec 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 07.01.2011 20:31

Hadler napisał(a):Bikin bedzie od centrum ok 2-2,5km. Na mapie w lini prostej może wyglada to że jest blisko, jednak promenada sie wije ;) momentami baardzo, a tego mapa nie oddaje.

Samą lokalizację Bikina znam, jest na urwisku, pod samym niemal apartamentem /50m/ jest przy morzu klimatyczny Beach Bar Stari Porat, widać jego parasole na stronie Bikina.

Hadler a którą dzielnicę/lokalizację polecisz żeby było stosunkowo blisko do centrum ale nie sąsiadowało bezpośrednio z nim?
Póki co mam dylemat, dwa razy byłem w Primosten, piękne miasteczno, mieszkałem 5min spacerkiem od głównej atrakcji miasta, 5min od plaży, a mimo to było spokojnie i bardzo ładnie.
Pytanie czy w Breli jest gdzie wyskoczyć wieczorem, czy jest jakaś starówka, deptak, jakieś fajne miejsce gdzie można wyskoczyć na wino itp
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 07.01.2011 20:59

lukasz22i napisał(a):
mafilka napisał(a):
lukasz22i napisał(a):Hadler kojarzysz może to miejsce? Czy to jakieś za"pupie" jest z daleka od centrum? Będę wdzieczny za info.

http://www.brela.com/bikin/index.htm

Oj, ten Bikin tez mi przypadł do serca :) Kiedy się tam byś wybierał?

Kilometr od centrum, więc dla nas na przykład bardzo OK :)

8) hmm w planach jest późny sezon letni 2011, raz byliśmy w lipcu (2008), drugi raz na początku września (2009)...teraz w planach jest ta druga opcja, początek września :) we wrześniu już tak bardzo nie grzało, dało się spokojnie pozwiedzać, na plaży było miło (jak by mniej ludzi, słońce przez 9dni 10dniowego urlopu) no i cenowo było już korzystniej.
A jakim sposobem wyliczyłaś ten 1km do centrum, no i gdzie to centrum bo na mapce ciężko mi cokolwiek zobaczyć ;)
http://www.brela.hr/pl/content/plan-miasta

Aj tam zaraz wyliczyłam :roll: ze strony wyczytałam :lol: :lol: http://www.brela.hr/pl/content/kwatery-prywatne

My lipiec/sierpień czyli klasyk wakacyjny niestety... :?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 07.01.2011 21:01

mafilka napisał(a):
lukasz22i napisał(a):
mafilka napisał(a):
lukasz22i napisał(a):Hadler kojarzysz może to miejsce? Czy to jakieś za"pupie" jest z daleka od centrum? Będę wdzieczny za info.

http://www.brela.com/bikin/index.htm

Oj, ten Bikin tez mi przypadł do serca :) Kiedy się tam byś wybierał?

Kilometr od centrum, więc dla nas na przykład bardzo OK :)

8) hmm w planach jest późny sezon letni 2011, raz byliśmy w lipcu (2008), drugi raz na początku września (2009)...teraz w planach jest ta druga opcja, początek września :) we wrześniu już tak bardzo nie grzało, dało się spokojnie pozwiedzać, na plaży było miło (jak by mniej ludzi, słońce przez 9dni 10dniowego urlopu) no i cenowo było już korzystniej.
A jakim sposobem wyliczyłaś ten 1km do centrum, no i gdzie to centrum bo na mapce ciężko mi cokolwiek zobaczyć ;)
http://www.brela.hr/pl/content/plan-miasta

Aj tam zaraz wyliczyłam :roll: ze strony wyczytałam :lol: :lol: http://www.brela.hr/pl/content/kwatery-prywatne

My lipiec/sierpień czyli klasyk wakacyjny niestety... :?

Czyli w razie czego możemy liczyć na relację po powrocie?:D Mam nadzieje że nie wpadniesz w pourlopową handrę i zdasz relację ekspresowo, w końcu zaraz potem jadę ja i chętnie bym się z nią zapoznał przed wyjazdem... :twisted:
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 07.01.2011 21:54

Do Breli wybraliśmy się spacerkiem promenadą z Baśki.
To naprawdę jedna z piękniejszych miejscowości na Makarskie Rivierze
co zresztą pokazałeś. Miło było powspominać.
Pozdrawiam Agniecha.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 08.01.2011 11:28

lukasz22i napisał(a):Pytanie czy w Breli jest gdzie wyskoczyć wieczorem, czy jest jakaś starówka, deptak, jakieś fajne miejsce gdzie można wyskoczyć na wino itp

Przyłączam się do pytania :)
Jakieś fotki mile widziane ;)
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 08.01.2011 11:42

pawelli napisał(a):
lukasz22i napisał(a):Pytanie czy w Breli jest gdzie wyskoczyć wieczorem, czy jest jakaś starówka, deptak, jakieś fajne miejsce gdzie można wyskoczyć na wino itp

Brela to jedno z niewielu chorwackich miast gdzie nie ma starówki, Promenada to jeden długi deptak, który w centrum oczywiście oferuje więcej atrakcji. Główne skupisko knajp jest od plazy Punta Rata do portu i potem jeszcze kawałek w strone Baskiej Vody. Breli daleko do gwaru Makarskiej ale miejsc na winko i kolacyjke jest sporo. Knajpy, beach bary i konoby są więc spokojnie. Jesli za to ktos szuka dyskoteki to w Breli niestety lub stety nie znajdzie.
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 08.01.2011 12:31

Hadler napisał(a):
pawelli napisał(a):

Brela to jedno z niewielu chorwackich miast gdzie nie ma starówki, Promenada to jeden długi deptak, który w centrum oczywiście oferuje więcej atrakcji. Główne skupisko knajp jest od plazy Punta Rata do portu i potem jeszcze kawałek w strone Baskiej Vody. Breli daleko do gwaru Makarskiej ale miejsc na winko i kolacyjke jest sporo. Knajpy, beach bary i konoby są więc spokojnie. Jesli za to ktos szuka dyskoteki to w Breli niestety lub stety nie znajdzie.

OK dzięki, o to właśnie mi chodziło :) Nie szukam dyskotek, głośnych imprez itp bo mieszkam we Wrocławiu a tu tego pełno, jadę przede wszystkim odpocząć ;) Pytam o takie klimatyczne miejsca żebym wieczorkiem, po długim wylegiwaniu na plaży, mógł zabrać małożonke na dobre winko czy kolację, a że chcemy jechać z naszą małą pociechą to takie spokojne miejsce z odbrobiną atrakcji będzie w sam raz. Mam nadzieje że brak starówki (w Primosten jest pięknie) zrekompensują ładne widoki, czysta woda oraz ciepło którego we wrześniu w PL człowiek nie uświadczy.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 08.01.2011 13:32

[quote="agniecha0103"]Do Breli wybraliśmy się spacerkiem promenadą z Baśki.
To naprawdę jedna z piękniejszych miejscowości na Makarskie Rivierze
co zresztą pokazałeś. Miło było powspominać.
Pozdrawiam Agniecha.[/quote
WITAM
AGNIECHA PROSZE O KONTAKT Z KOL.Z O-CA.
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 08.01.2011 19:34

lukasz22i napisał(a):

Pytam o takie klimatyczne miejsca żebym wieczorkiem, po długim wylegiwaniu na plaży, mógł zabrać małożonke na dobre winko czy kolację, a że chcemy jechać z naszą małą pociechą to takie spokojne miejsce z odbrobiną atrakcji będzie w sam raz. Mam nadzieje że brak starówki (w Primosten jest pięknie) zrekompensują ładne widoki, czysta woda oraz ciepło którego we wrześniu w PL człowiek nie uświadczy.

O tak, mnie również ta odpowiedź zadowala :) Lukasz, na relację oczywiście możesz liczyć i postaram się zrobić ją sumiennie. Tylko jeszcze muszę przekonać niektórych współwyprawowiczów do słuszności zamieszkania w Bikin, a nie w Vanja ;) Jakkoklwieg Hadler by nie zachwalał ;)
A poważnie, Hadler co myślisz o Bikin? Priorytety już znasz...
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 08.01.2011 19:44

mafilka napisał(a): A poważnie, Hadler co myślisz o Bikin? Priorytety już znasz...

Moge się wypowiedzieć co do lokalizacji: bardzo spokojnie, spacer do centrum troche dłuższy niż od Vanji, ale jest OK. Po zejsciu kilku schodków do promenady jest Beach Bar, po 200m pierwsza knajpa La Bomba :), po kolejnych wypasiony Coctail Bar itd...Można do centrum nie dojść :):):)

Mówi sie, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, ale coraz bardziej prawdopodobna u nas w 2011 jest ... Brela :D
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 08.01.2011 21:51

Tak mnie nakręciłeś na Brelę, że juz nie szukam nic innego ;) :roll: :lol: 8)
Planujemy wycieczki do Dubrownika, Splitu i Mostaru, patrząc na mapy wychodzą odległości takie do pojechania w jeden dzień. Czy tylko mi się wydaje? :?:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.01.2011 22:15

mafilka napisał(a):Tak mnie nakręciłeś na Brelę, że juz nie szukam nic innego ;) :roll: :lol: 8)
Planujemy wycieczki do Dubrownika, Splitu i Mostaru, patrząc na mapy wychodzą odległości takie do pojechania w jeden dzień. Czy tylko mi się wydaje? :?:

Wszystkie wspomniane w jeden dzień :?:
mafilka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mafilka » 08.01.2011 22:36

Torac napisał(a):
mafilka napisał(a):Tak mnie nakręciłeś na Brelę, że juz nie szukam nic innego ;) :roll: :lol: 8)

Wszystkie wspomniane w jeden dzień :?:

No proszę Cię... :lol: :lol: :oops: Oczywiście, że nie... ;)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.01.2011 22:52

To Mostar połączyłbym z wodospadami Kravica (ewentualnie z jez. Imotskie)
Jeżeli nie byliście to polecam Trogir :!: nawet w zamianie ze Splitem.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.01.2011 22:55

Hadler napisał(a):
mafilka napisał(a): A poważnie, Hadler co myślisz o Bikin? Priorytety już znasz...

Mówi sie, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, ale coraz bardziej prawdopodobna u nas w 2011 jest ... Brela :D

Ja 3 razy wchodziłem do rzeki pt Brela (nie żałuję) i wiem że wejdę jeszcze nie raz. Ale chyba nie w 2011 :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brela 6-13 Lipiec 2010 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone