Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela 2011 z dzieckiem 6-miesięcznym. Trasa, noclegi - plan

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.02.2011 15:43

Slavko1974 napisał(a):sezamek1 - ja dokładnie jeszcze sie nie orientuję, czy wystarczy dowod, ale wolę się zabezpieczyć i będe dziecku wyrabiał paszport. Mam takie ciche marzenie, żeby zwiedzić Dubrovnik, a tam jednak się jedzie przez BiH, więc wolę dmuchać na zimne.

Dokładnie jak już wyżej do B i H wjedziesz na dowód. Wystarczy wejść na stronę ambasady jest napisane jak wół.
jaskol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaskol » 22.02.2011 11:38

Agawa. napisał(a):Witam
Brela 23.6- 10 lub 12 dni
trasa-Zawiercie-Żywiec-Żilina-Bratysława-Gyor-Letenye-Zagrzeb-Brela

Będę jechal po zblizonej trasie, czyli 86 przez Wegry.
Poszukuje sprawdzony nocleg w okolicach Bratysławy lub na Wegrzech
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 22.02.2011 22:06

jaskol napisał(a):

Poszukuje sprawdzony nocleg w okolicach Bratysławy lub na
Wegrzech

niestety nie pomogę ,jak będę zmęczony to godzinka w autku spanka i naprzód , pozdro kol
Ostatnio edytowano 22.02.2011 22:36 przez Agawa., łącznie edytowano 1 raz
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 22.02.2011 22:14

consett0805 napisał(a):
wyjazd -Zawiercie woj. śląskie
załoga-2 os.dorosłe -2 dzieci ( 11 i 8 )
wyjazd w ciemno

Nasz pierwszy wyjazd rok temu Wyspa Krk -Baska i tu moje pytanie - w Basce jest dużo punktów informacyjnych więc nie trzeba chodzić po kwaterach , czy w Breli lub w okolicach też są takie punkty.

Heee niemal kopia mojego wyjazdu z 2010 do Breli. Z tym że, ja w słynna 86 zjechałem i wcale nie narzekam, a i winieta węgierska nie jest potrzebna. Na pewno jeden z takich punktów jest w drodze do dzielnicy Jakirusa, ale nie zaglądałem tam i tak wybieram dom i zaczynam od tego który mi najbardziej pasuje. Od zawsze w ciemno od zawsze bardzo trafione apartamenty. Jedziesz w takim terminie, że i bez punktu informacyjnego sobie poradzisz na 100%
Proszę tu moje linki do tematu jeśli cie interesuje.
forum/viewtopic.php?t=29201

forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=

http://www.jakirusa.com/

Dzięki przyjacielu za cenne info , teraz mam klina bo mam fajny apartament na 12 dni za 70 eu i tak sobie myślę czy w ciemno nie będzie taniej,pozdro.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 22.02.2011 23:51

Agawa. napisał(a):
jaskol napisał(a):

Poszukuje sprawdzony nocleg w okolicach Bratysławy lub na
Wegrzech

niestety nie pomogę ,jak będę zmęczony to godzinka w autku spanka i naprzód , pozdro kol

Ja wyruszam 23.06 - nocleg w Plitvicach a od 24.06- 1.07 w Breli
Stacjonuje na Podraću!
Nie wiem jeszcze czy czechy-austria czy słowacja-węgry
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 23.02.2011 11:06

a co kol Torac doradziłby na temat apartamentu , chętnie wysłucham opinii fachowca , 4+1 , pokoje 2 , łazienki 2 , 40 m morze ,Jordula cena 70eu za 12 dni .
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 23.02.2011 11:24

Torac napisał(a):Ja wyruszam 23.06 - nocleg w Plitvicach a od 24.06- 1.07 w Breli
Stacjonuje na Podraću!

widać ludzie z woj. śląskiego podróżują podobnie, ja również z noclegiem na Plitvicach i do Breli heheheh
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 23.02.2011 16:58

Agawa. napisał(a):a co kol Torac doradziłby na temat apartamentu , chętnie wysłucham opinii fachowca , 4+1 , pokoje 2 , łazienki 2 , 40 m morze ,Jordula cena 70eu za 12 dni .

Sypialnia + pokój dzienny ? 40m to mało ale zasadnicze pytanie jak wysoko
wyślij linka to pomyślimy .
Jeżeli nie chcesz go publikować to wal na prywatny adres:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ps. 70E za 12 dni to super cena :wink:
Ale jazda w ciemno to również bardzo dobry pomysł !
tym bardziej że będziecie w czwartek lub piątek - dobry czas na szukanie kwater i lepiej się negocjuje na żywo.
Ostatnio edytowano 23.02.2011 17:06 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 23.02.2011 16:59

tajemniczy napisał(a):
Torac napisał(a):Ja wyruszam 23.06 - nocleg w Plitvicach a od 24.06- 1.07 w Breli
Stacjonuje na Podraću!

widać ludzie z woj. śląskiego podróżują podobnie, ja również z noclegiem na Plitvicach i do Breli heheheh

Ja chcę zostawić w PNP całą moją kamandę i pojechać na rafting Uną nieopodal Bihaća .
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 18:34

Poszukuje sprawdzony nocleg w okolicach Bratysławy lub na Wegrzech[/quote]

Skąd będziesz jechał?
Czytałeś temat na forum o tej trasie?
Co nieco mogę doradzić jechałem nią w 2010 ale to zależne skąd ruszasz?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.02.2011 19:14

sezamek1 napisał(a):Witam!

Na podstawie jakiego dokumentu tożsamości Wasze dzieci przekraczają granicę Chorwacką? W lipcu 2011 r. wybieram się na wyspę KRK z 4-letnim synem i zastanawiam się czy wyrabiać mu paszport czy wystarczy dowód osobisty?

Witam, l
epiej wg mnie mieć paszport, koszt minimalnie większy (połowa tego co dorosły), a na 10 lat masz (my wyrobilismy jak mały miał kilka miesięcy (cel: zakupy w Słowacji na granicy) i jeździ na nim już 8 rok :D
W razie draki :evil: lekarz czy coś podobngo łatwiej wszytsko załatwić (oczywiście załatw w NFZ Kartę EKUZ na UE) oraz kupuję ubezpiecznie WartaTravel ok. 50 zł za 10 dni - te 3 dokumenty dają mi psychiczne bezpieczeństwo :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 19:39

piekara114 napisał(a):
sezamek1 napisał(a):Witam!

Na podstawie jakiego dokumentu tożsamości Wasze dzieci przekraczają granicę Chorwacką? W lipcu 2011 r. wybieram się na wyspę KRK z 4-letnim synem i zastanawiam się czy wyrabiać mu paszport czy wystarczy dowód osobisty?

Witam, l
epiej wg mnie mieć paszport, koszt minimalnie większy (połowa tego co dorosły), a na 10 lat masz (my wyrobilismy jak mały miał kilka miesięcy (cel: zakupy w Słowacji na granicy) i jeździ na nim już 8 rok :D
W razie draki :evil: lekarz czy coś podobngo łatwiej wszytsko załatwić (oczywiście załatw w NFZ Kartę EKUZ na UE) oraz kupuję ubezpiecznie WartaTravel ok. 50 zł za 10 dni - te 3 dokumenty dają mi psychiczne bezpieczeństwo :D

Z całym szacunkiem tak było kiedyś teraz dzieciaki dostają tylko na rok. wiem bo w zeszłym roku to przerabiałem.
Dowód jest na 5 lat (darmowy) :lol:
Z resztą dokumentów się zgodzę. Szkoda że plastik z NFZ jest tylko na wyjazd w zasadzie
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.02.2011 20:11

consett0805 napisał(a):Z całym szacunkiem tak było kiedyś teraz dzieciaki dostają tylko na rok. wiem bo w zeszłym roku to przerabiałem.

Z tym, że na rok to mnie zaskoczyłeś 8O , bo mamy na 2 lata jeszcze, a w zeszłym roku koleżanka wyrabiała i też dla 6 latki na 10 lat dostała. Ale widać coś się zmieniło, chyba że to jak z US co urząd co inna opinia :lol: :lool:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 23.02.2011 21:42

piekara114 napisał(a):
consett0805 napisał(a):Z całym szacunkiem tak było kiedyś teraz dzieciaki dostają tylko na rok. wiem bo w zeszłym roku to przerabiałem.

Z tym, że na rok to mnie zaskoczyłeś 8O , bo mamy na 2 lata jeszcze, a w zeszłym roku koleżanka wyrabiała i też dla 6 latki na 10 lat dostała. Ale widać coś się zmieniło, chyba że to jak z US co urząd co inna opinia :lol: :lool:

Do 4 czy 5 lat paszport dostaje się na rok :) i to jest w przepisach a nie co urząd to opinia ;) Później dziecko aż tak się nie zmienia- stąd można dać na dłużej :)
Milka.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milka. » 24.03.2011 02:43

tajemniczy napisał(a):
Ha!!!!Ja tez w Visnji będę od 18 do 31.07. Z jeszcze dwoma rodzinami.
5 dzieciaków od 0,6 do 9 lat więc bedzie się działo!!!
Do zobaczenia!!

W innym poście wpisała się rodzinka z Warszawy, też będą w tym terminie.
Widzę na brak towarzystwa nie będziemy narzekać, mały CRO zlocik w Breli będzie heheh

jak co to gg 4627793

Uważajcie na dzieci w willi Visnja!!!!!!!!!! Baaardzo stromo i dużo schodów...no i przy drodze :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Brela 2011 z dzieckiem 6-miesięcznym. Trasa, noclegi - plan - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone