Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela 2010 Wrzesnien - Relacja

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 15.09.2010 22:39

Elizasz napisał(a):Jakoś uzależniłam się od tegorocznych relacji :oops: tym bardziej, że pogoda za oknem mnie dobija :cry:
-

Mam to samo :? To epidemia :?: :wink: :lol:

Czekam na kolejny odcinek

Pozdrawiam
Piotr
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.09.2010 22:47

mojekp napisał(a):nie zły klimacik

To w końcu jaki ten.........klimacik??? :roll: :wink:
Zdjęcia pierwsza klasa!!! :D
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 16.09.2010 14:03

grax napisał(a):Tutaj Brela z trasy spacerowej w kierunku Baskiej Vody.

Nasza trasa spacerowa wyglądała dokładnie odwrotnie :lol:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 16.09.2010 20:18

zapisuje się do czytelni i więcej zdjęć:)
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 17.09.2010 11:17

Też będę tu zaglądać :wink:
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 18.09.2010 09:31

Dzień 3 - 02.09.2010 - Makarska

Tego dnia znów przywitała nas ładna słoneczna pogoda. Po krótkim namyśle i sprawdzeniu w moim dzienniczku planów postanowiliśmy pojechać do Makarskiej.

Szybkie śniadanie i ruszyliśmy w drogę. Droga do Makarskiej mija bardzo szybko. Jedzie się podziwiając piękne widoki adriatyku.

Wjechaliśmy do centrum, przejechaliśmy drogę która prowadzi nad brzegiem. Wszędzie płatne miejsca parkingowe :) Pojechałem kawałek dalej pod górę i co? :) Udało się znaleźć miejsce! Nie dość że darmowe to jeszcze fajne :)

Zaparkowaliśmy auta i udaliśmy się na dół na spacer do portu.

Obrazek

Tu droga prowadząca na górę do naszego parkingu :) (ta po lewej).

Mamy także w pralnie wybrać się na Brac i pojeździć tam na skuerach, więc chciałem znaleźć miejsce gdzie zakupie bilety na prom do Sumartin.

Obrazek

Makarska i promenada

Obrazek

A tu promenada z drugiej strony.

Robiąc spacer i podziwiając piękne widoki udało mi się zrobić trochę zdjęć

Obrazek

Widok z promenady na góry

Obrazek

Promenada - Makarska

Obrazek

W dalekim tle część wyspy Brac

Obrazek

A tu ja z dziewczyną na promenadzie :)

Obrazek

Tak gorąco, że aż chce się pić

Obrazek

A to parasailing. Chciałem się wybrać, ale w ostatnim dniu były większe wiatry i nie wyszło. Może następnym razem.

Obrazek

A tu kilka zdjęć zachodu słońca w Breli

Obrazek

Zachód

Obrazek

Zachód 2

Makarska bardzo nam przypadła do gustu. Miejsce, gdzie kupie bilety na Brac znalazłem, więc następnego dnia decyzja co robimy zapadła :)

Miasteczko to wcale nie wydało mi się jak to większość opisuję zatłoczone. Może to już okres w którym jest mniej ludzi, ale wrażenia odnieśliśmy tylko i wyłącznie pozytywne. Zjedliśmy pizze, która bardzo nam smakowała i udaliśmy się do naszej Breli :) Dzień spędzony znów aktywnie tak jak lubię.

c.d...
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 18.09.2010 14:48

witam.naprawdę pozazdrościć :D zdjęcia rewelacja,i miejsca bardzo klimatyczne :D mam nadzieje ze jeszcze dorzucisz zdjęcia i relacje.pozdrawiam
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 18.09.2010 14:57

anubis2423 napisał(a):witam.naprawdę pozazdrościć :D zdjęcia rewelacja,i miejsca bardzo klimatyczne :D mam nadzieje ze jeszcze dorzucisz zdjęcia i relacje.pozdrawiam

pewnie. relacja cały czas będzie kontynuowana, także zaglądajcie :) jeszcze dużo zostało :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 18.09.2010 23:40

grax napisał(a):
Kiedy wyszedłem z auta poczułem ten zapach Chorwacji. Zawsze jak przejedzie się granicę to potem czuję się w powietrzu ten specyficzny zapach. Nie wiem czy to o tamtejszej roślinności, ale super!

Witam i gratuluję fajnej relacji z jeszcze bardziej fajnego pobytu.

Ja też z Chorwacji zapamiętałem ten specyficzny zapach, który zawsz ejuż będzie mi się z tym krajem kojarzył. Minęło już 2 miesiące od mojego pobytu, a nadal go pamiętam. Moja żona mówi że to drzewa piniowe tak pachną - ja jej wierzę. :D
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 19.09.2010 07:34

Witam! fajna relacja,już zasiadam do czytelni i czekam na cd,miło będzie zobaczyć jeszcze raz Brać.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 19.09.2010 07:46

napisz czy dużo ludzi na plaży we wrzesniu
luki78
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luki78 » 19.09.2010 07:58

Zaczęło sie fajnie więc pisz i wklejaj jak najwięcej.Brela to moje wakacje lipiec 2010 więc tym bardziej milo popatrzeć i pozgrzytać zębami bo do następnych wakacji kupa czasu.Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.09.2010 13:30

Bardzo podoba mi się to zdjęcie z pociętym niebem.
Czekam na cd.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 22.09.2010 21:13

Dzień 4 - 03.09.2010 - Brac Skutery

Dzisiejszy dzień przywitał nas również ciepło, ale nie było to aż tak gorąco. Musieliśmy wstać rano, ponieważ trzeba było dojechać na prom do Makarskiej.

Po lekkim śniadaniu ruszyliśmy w drogę. Po drodze do Makarskiej minęliśmy stojący patrol na poboczu :)

Gdy dojechaliśmy na miejsce, wiedzieliśmy już, gdzie należy zaparkować :) Zostawiając auto na cały dzień na płatnym parkingu bym nieźle zapłacił. Pojechaliśmy kawałek od portu w górę i było nasze wcześniej upatrzone miejsce.

Zostawiliśmy auta i udaliśmy się po bilety na prom do Sumartin.

Prom już stał, więc od razu weszliśmy na pokład. Po chwili ruszyliśmy :) Makarska zaczęła robić się coraz mniejsza i mniejsza.

Obrazek

Wypływamy z protu

Obrazek

Makarska w oddali

Obrazek

Jakie te góry są duże....

Po około 40 minutach dopływamy do Sumartin

Obrazek

Gdy dopłynęliśmy na miejsce to zgodnie z planem od razu zacząłem szukać miejsca, gdzie mógłbym wypożyczyć skutery. Już w samym porcie się udało. Wypatrzyłem, gdzie stał młody chłopak, podszedłem i zapytałem. Powiedział, że nie ma problemu. Zacząłem się targować z ceną, ponieważ chcieliśmy 3 skutery na cały dzień do 20. Wytargowałem po 200 kun za skuter :) Po załatwieniu formalności ruszyliśmy.

Najpierw udaliśmy się do Povlji. Mijając kościół.

Obrazek

Kościół

Następnie udaliśmy się w dół do portu na spacer.

Obrazek

Povlja - Port

Trochę czasu nam tutaj zeszło. Myśląc racjonalnie, ponieważ planowaliśmy jeszcze dużo zobaczyć ruszyliśmy dalej udając się w kierunku Bol i słynnego złotego rogu :) Po chwili byliśmy na miejscu.

Obrazek

Plaża - Złoty Róg

Obrazek

Na plaży - Bol

Chwilę spędziliśmy na plaży :) Leżenie, opalanie..i kąpiel. Było super!

Udaliśmy się do miasteczka.

Obrazek

Ja z dziewczyną w Bol

Obrazek

Widoki podczas naszej wędrówki

Zobaczyliśmy, tyle ile się dało. Powiem tak. Ruszyliśmy z Sumartin i po drodzę zjeżdżając Povlja, Selca, Bol, G. Humac i nawet byliśmy w Supetarze :) W sumie na skuterkach zrobiliśmy koło 200km :D

Obrazek

Kościół w Supetarze

Obrazek

Ja w Supetarze

Kiedy skończyliśmy zwiedzanie Supetaru zrobiło się już chłodniej. My w krótkich rękawkach i krótkich spodniach a tu pora wracać na skuterach do Sumartin :D Czekało nas przejechanie prawie całej wyspy! Jak dojechaliśmy na miejsce to nie czułem nóg haha :D Szybko do marketu coś do jedzenia i na prom do Makarskiej. Całą drogę siedzieliśmy już w środku :) Trzeba było się ogrzać trochę.

Po 40 minutach byliśmy już w Makarskiej. Teraz dojście na parking i do domu. Gdy dotarliśmy do apartamentu byłem padnięty. Tyle wrażen na jeden dzień to na prawdę masakra :) Szybko zasnąłem myśląc, że jeszcze dużo przed nami.

c.d..
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 23.09.2010 20:31

czekamy niecierpliwie na kolejną porcje zdjęć i relacje oczywiście :D pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brela 2010 Wrzesnien - Relacja - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone