napisał(a) Krzyżak » 14.09.2008 20:43
MKB napisał(a):więc fotki usunęłam. Osobiście sama nie wiem... Już pisałam wyżej że wstawiając te zdjęcia miałam wątpliwości ale jakoś je sobie... rozwiałam. W dalszym ciągu nie wiem tak do końca co o tym myśleć.
tak mi przykro trochę. Jak to mama... lubię słuchać ze mam śliczne dzieci a tu łyżka dziegciu. Cóż...
No ja po części zgadzam się z opinią Fux'a w części:
Po co afiszujesz się zdjęciami swoich dzieci?
Rozumiem miłość rodzicielską, chęć podzielenia się swym szczęściem....
A jeżeli wpadną w czyjeś ręce o złych intencjach?
Zaraz tłumaczę dlaczego. Sam stałem się (i moja żona) w pewien sposób ofiarą publikowania zdjęć. Ale muszę przyznać, że raczej to był przykład nadużycia praw administratora. Sprawa trwała również tutaj, na forum. Przegięcie nastąpiło w momencie umieszczenia prywatnych, osobistych zdjęć na portalu N-S. Wcześniej mejle żony i moje były przeglądane i z mojej skrzynki zostały ściągnięte w/w zdjęcia. To było bezpośrednią przyczyną, że nie wytrzymałem i poszedłem na policję. Wbrew pozorom - potrafią działać szybko i baaardzo dyskretnie. Nie ruszyłem sprawy do przodu tylko dlatego, że żal mi jego rodziny, a ponadto wyznaję zasadę, że nie będę się mazał w gównie (bardzo przepraszam za to wyrażenie). Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by ją ruszyć w razie ponownych problemów - odpowiednie papiery mam. Najwyżej odpowiem za niezawiadomienie o popełnieniu wykroczenia/przestępstwa.
Z drugiej strony - nie wszyscy ludzie są podli. Ale na osoby o chorej psychice nic nie poradzisz. Trzeba się zabezpieczać jak się da. I dmuchać na zimne.
Pozdrawiam