Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 14.09.2008 12:07

Aj FUX
myślałam o tym co piszesz gdy wstawiałam zdjęcia (czyta się tą Wyborczą czasami :wink: )
i oto efekt moich przemyśleń:
- coś wam w końcu chciałam pokazać a moje świstakowe zdjęcia to w 99% fotki mojej rodzinki.
- pomyślałam że w końcu wielu ludzi robi czy nawet specjalizuje się w portretach dzieci i potem nawet (Beata Tyszkiewicz) wystawia swoje prace. Widziałam ze inni forowicze też pokazują dzieci a nawet siebie wiec tym śmielej ujawniłam się i "się" wrzuciłam.
- zarzutu odnośnie obnoszenia się majątkiem itp nie przyjmuję. Nawet gdybym miała się czym obnosić to bym tego nie robiła bo to w złym stylu.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 14.09.2008 12:27

Czytam sobie i oglądam świstakową relację :D Fajna! Ja dzieci nie mam, ale myślę, że relacja Twoja, jak i PAPów/MAPów (całusy, całusy!!! Na pewno jak wrócą, to będa czytać :D ) bardzo pomaga nieco niepewnym rodzicom w zorganizowaniu takich wakacji! Gratuluję!

Hmmmm... Czy te kwiatki przy trasie z pierwszego dnia to nie chińskie róże? To te w różnokolorowych odmianach - kwitną jednego dnia i nazajutrz się zwijają jak poczwarki :D Mam do nich okropeczną słabość :D

Pozdrawiam!
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 14.09.2008 12:34

Od razu sprawdziłam "chińskie róże" na google - -tak to były te kwiaty!! No i gąszcz Oleandrów.
Dzięki :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.09.2008 12:36

shtriga napisał(a):Czytam sobie i oglądam świstakową relację :D Fajna! Ja dzieci nie mam, ale myślę, że relacja Twoja, jak i PAPów/MAPów (całusy, całusy!!! Na pewno jak wrócą, to będa czytać :D ) bardzo pomaga nieco niepewnym rodzicom w zorganizowaniu takich wakacji! Gratuluję!

Hmmmm... Czy te kwiatki przy trasie z pierwszego dnia to nie chińskie róże? To te w różnokolorowych odmianach - kwitną jednego dnia i nazajutrz się zwijają jak poczwarki :D Mam do nich okropeczną słabość :D

Pozdrawiam!

No koleżanka Striga na avatorku wygląda kwitnąco. No jak koleżanka nie ma dzieci to może by się tak za zezwoleniem Moderatora Janusza B poznać bliżej. Co koleżanka na to :idea: .
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 14.09.2008 12:47

od razu sprawdziłam na google - tak to chińska róża była!
Dzięki Shtriga! Co ja się oszukałam...
Obrazek
oto chińska róża z naszego tarasu
i jeszcze oleandry:
Obrazek
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 14.09.2008 12:51

Cieszę się Mamo Emilki i Milenki że się odnalazł kwiatek :):):)
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 14.09.2008 13:57

ładne widoczki na tych fotkach, kwiaty to również ciekawy temat :) pozostałe foty nadają się bardziej do albumu rodzinnego i choć z pewnością autorce wydaje się inaczej to jednak trzymam stronę FUXa ;) tzn. w tym ujęciu, że wolałbym tutaj jakieś poglądowe foto kwater itp ciekawostek bo żony czy dzieci nic tutaj nie wnoszą, pzdr
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 14.09.2008 20:03

zlybanan napisał(a):... bo żony czy dzieci nic tutaj nie wnoszą, pzdr

a mężowie?? :wink:

mój coś wnosi... skonsultowałam się z nim i jak się okazało podziela opinię FUXa.

więc fotki usunęłam. Osobiście sama nie wiem... Już pisałam wyżej że wstawiając te zdjęcia miałam wątpliwości ale jakoś je sobie... rozwiałam. W dalszym ciągu nie wiem tak do końca co o tym myśleć.

tak mi przykro trochę. Jak to mama... lubię słuchać ze mam śliczne dzieci a tu łyżka dziegciu. Cóż...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.09.2008 20:24

MKB napisał(a):
tak mi przykro trochę. Jak to mama... lubię słuchać ze mam śliczne dzieci a tu łyżka dziegciu. Cóż...

Przykro mi, że tak to ująłem, lecz jak widzisz, my mężowie mamy ciut inny pogląd ..... :wink:
Każdy z nas ma cudowne dzieci. To nasz najwiekszy skarb, więc tę prywatność, IMHO, musimy bronić/chronić.

Szczerze pozdrawiam.
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 14.09.2008 20:43

MKB napisał(a):więc fotki usunęłam. Osobiście sama nie wiem... Już pisałam wyżej że wstawiając te zdjęcia miałam wątpliwości ale jakoś je sobie... rozwiałam. W dalszym ciągu nie wiem tak do końca co o tym myśleć.

No ja po części zgadzam się z opinią Fux'a w części:
Po co afiszujesz się zdjęciami swoich dzieci?
Rozumiem miłość rodzicielską, chęć podzielenia się swym szczęściem....
A jeżeli wpadną w czyjeś ręce o złych intencjach?

Zaraz tłumaczę dlaczego. Sam stałem się (i moja żona) w pewien sposób ofiarą publikowania zdjęć. Ale muszę przyznać, że raczej to był przykład nadużycia praw administratora. Sprawa trwała również tutaj, na forum. Przegięcie nastąpiło w momencie umieszczenia prywatnych, osobistych zdjęć na portalu N-S. Wcześniej mejle żony i moje były przeglądane i z mojej skrzynki zostały ściągnięte w/w zdjęcia. To było bezpośrednią przyczyną, że nie wytrzymałem i poszedłem na policję. Wbrew pozorom - potrafią działać szybko i baaardzo dyskretnie. Nie ruszyłem sprawy do przodu tylko dlatego, że żal mi jego rodziny, a ponadto wyznaję zasadę, że nie będę się mazał w gównie (bardzo przepraszam za to wyrażenie). Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by ją ruszyć w razie ponownych problemów - odpowiednie papiery mam. Najwyżej odpowiem za niezawiadomienie o popełnieniu wykroczenia/przestępstwa.
Z drugiej strony - nie wszyscy ludzie są podli. Ale na osoby o chorej psychice nic nie poradzisz. Trzeba się zabezpieczać jak się da. I dmuchać na zimne.

Pozdrawiam
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 14.09.2008 22:50

MKB napisał(a):Jak to mama... lubię słuchać ze mam śliczne dzieci

masz śliczne dzieci :)
ale wstaw fotki oraz adresy kwater bo to dużo bardziej interesujące :idea:
co do aspektu bezpieczeństwa który wg mnie jest równie trafny, wrzucam link dla tych którzy z niedowierzaniem patrzyli na posty FUXa:

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5684129,Na_Naszej_klasie_szukali_domu_dla_jej_dziecka.html?skad=rss
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 15.09.2008 10:26

wiem wiem ze macie rację.
co innego powiesić fotkę córci na ścianie w biurze a co innego wrzucać do internetu. Szkoda że tak jest ale tak jest.

kurcze... do głowy mi nie przyszło pstrykać apartament...

postaram się aby dalsza część relacji była bardziej praktyczna
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 15.09.2008 10:59

MKB napisał(a):
postaram się aby dalsza część relacji była bardziej praktyczna

MKB pisz to na co masz ochotę, to są nasze relacje z podróży, a informacje praktyczne znajdują się w innych działach...
Zdjęcia też każdy wrzuca takie jak uważa, w relacjach są zdjęcia nasze, rodzin, znajomych...nikomu to do tej pory nie przeszkadzało, a komentarzami Panów się nie przejmuj :roll:

Czekam na ciąg dalszy :D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 15.09.2008 11:22

MKB!!! Jak braknie Ciebie w tej relacji, to Cię ochrzanię :wink: :D !!! Niech tam będą te fakty praktyczne, ale ja też chce niepraktyczne :lol: Co to w ogóle są te "niepraktyczne" :lol: :lol: :lol:

Trzymaj się i czekam podobnie jak Marsylia na CD.

PS. Chyba bym też nie wpadła na to, żeby robić foty kwater, toalet i czego tam jeszcze - ale ja mam pewnie mało praktyczne poglądy na wakacje... :lol: :lol: :lol:
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 15.09.2008 12:21

drogie Panie nikt tutaj nie sugerował by nie umieszczać swoich fotografii lecz zwyczajnie by nie afiszować się z prywatą - polecam link który wrzuciłem. jak widać MKB doskonale zrozumiała na czym polegały nasze sugestie, a fotki kwater i tak pewnie większość robi więc nie widzę nic zdrożnego w tym by je wrzucić. osobiście byłem urzeczony gdy zsunąłem firanę prowadzącą na balkon i było to jedno z moich ulubionych miejsc gdzie w spokoju wcinałem kolacyję pociągając Peljesac ze wzrokiem wbitym w różową linię horyzontu.
pzdr :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brela 2008 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone