Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela - 06/07 2009r. i mały kawałeczek Słowacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 31.07.2009 13:30

Czekam na dalszy ciąg relacji. :D
WiolaW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiolaW » 31.07.2009 14:06

Czekam na nowy miesiąc bo limit na fotosiku mi sie kończy, więc w poniedziałek ruszę dalej z relacją .

Co do cen to my płaciliśmy za nasz apartament Z1( www.brela.biz) - 45Euro w czerwcu i 60Euro w lipcu, były to dwa pokoje z aneksem kuchennym i łazienką oraz balkon z małym widokiem na morze, bo zasłaniały nam drzewa. Polecam, nam sie podobało.
Natomiast nasi znajomi płacili 75Euro za każdy dzień (po utargowaniu, ponieważ wstępna cena była 85Euro) - jedyne co mieli fajniejsze to duży taras i dodatkowo mogli korzystać z "takiej przechowalni" przy samym morzu, więc wszystkie leżaki, parasole i materace chowaliśmy właśnie tam. Ich apartament to DAVOR & MARIJA ŠOŠIĆ ŠČIT 30, BRELA ( www.brela-sosic.com.hr )

Oczywiście domy te były w pierwszej lini od morza (ul. Scit 34 i Scit 30) więc chyba dlatego ceny były takie, chociaż im bliżej centrum tym ceny były większe. My mieliśmy ok 20-30 min spacerkiem do centrum. Dodatkowo w maju jak szukałam wolnych apartamentów znajomym to otrzymałam kilka odpowiedzi z cenami kształtującymi się od 50E do 65E za czteroosobową rodzinkę.

Natomiast trasa do Cro była dłuższa i właśnie przez wieluń, Częstochowę, B-B, ponieważ chcieliśmy spędzić dodatkowo dwa dni w Słowacji (1600km). Natomiast z powrotem wracaliśmy przez Słowenię, Wiedeń, Brno, przejście Boboszów i Wrocław (1400km). Jedyne co bym zmieniła jadąc jeszcze raz z Cro w naszej trasie to z Wiednia jechałabym na Bratysłąwę i wtedy na Brno, ponieważ trasa z Wiednia bezpośrednio na Brno była wg mnie fatalna. My w większości wybieramy trasę tam gdzie jest możliwość jechania autostradami.

Twoja trasa jest bardzo dobra :wink: :P .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 31.07.2009 23:54

A ja /jeżeli tylko mogę / omijam autostrady :D no chyba że jestem w pracy albo zmusza mnie do tego coś innego
:?
Czekam na dalszy ciąg
:lol:
WiolaW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiolaW » 13.08.2009 14:11

Zrobiliśmy sobie także wycieczkę do Mostaru, po drodze zachaczyliśmy oczywiście o Wodospady Krawica

Po drodze małe zaopatrzenie w owoce i miód z kwiatów lawendy i mandarynek

Obrazek

Droga do wodospadów. Samochodem dojechaliśmy oczywiście maksymalnie jak najbliżej i tylko kawałek należało zejść. Niestety zdążyliśmy zrobić kilka zdjęć i zerwała się ulewa, którą przeczekaliśmy przy kawce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mostar przywitał nas także mała ulewą, którą początkowo spędziliśmy na parkingu w samochodzie a później przenieśliśmy się do restauracji. Ze względu na to, że była pora obiadowa zamówiliśmy obiadek, który był bardzo pyszny i stosunkowo niedrogi (porównuję z cenami w Cro).

Obrazek

Obrazek

Widoczek z okna restauracji

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 24.08.2009 10:22

[quote="WiolaW"]Czekam na nowy miesiąc bo limit na fotosiku mi sie kończy, więc w poniedziałek ruszę dalej z relacją .

Co do cen to my płaciliśmy za nasz apartament Z1( www.brela.biz) - 45Euro w czerwcu i 60Euro w lipcu, były to dwa pokoje z aneksem kuchennym i łazienką oraz balkon z małym widokiem na morze, bo zasłaniały nam drzewa. Polecam, nam sie podobało.
[quote]
Cześć,
fajnie się składa, bo mam pytanie o wrażenia odnoście app. Z1 i samego otoczenia w "Macku". Czy jest szansa na jakieś fotki i opinię na priva wojbana(at)gmail.com? Będę niezmiernie wdzięczny. Mam nadzieję, że ograniczony dostęp do widoku na morze nie dyskwalifikuje apartamentu :wink:
Pozdrav
WiolaW
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) WiolaW » 24.08.2009 18:29

faziolot napisz do mnie na priva, ponieważ chciałam wysłać Ci kilka zdjęć ale cały czas wyskakuje mi że adres nieprawidłowy

mój adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 25.08.2009 06:43

WiolaW napisał(a):faziolot napisz do mnie na priva, ponieważ chciałam wysłać Ci kilka zdjęć ale cały czas wyskakuje mi że adres nieprawidłowy

mój adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Poszło.
Pzdr
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 09.02.2011 19:32

Ale deszczowa ta relacja :)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brela - 06/07 2009r. i mały kawałeczek Słowacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone