napisał(a) WiolaW » 31.07.2009 14:06
Czekam na nowy miesiąc bo limit na fotosiku mi sie kończy, więc w poniedziałek ruszę dalej z relacją .
Co do cen to my płaciliśmy za nasz apartament Z1(
www.brela.biz) - 45Euro w czerwcu i 60Euro w lipcu, były to dwa pokoje z aneksem kuchennym i łazienką oraz balkon z małym widokiem na morze, bo zasłaniały nam drzewa. Polecam, nam sie podobało.
Natomiast nasi znajomi płacili 75Euro za każdy dzień (po utargowaniu, ponieważ wstępna cena była 85Euro) - jedyne co mieli fajniejsze to duży taras i dodatkowo mogli korzystać z "takiej przechowalni" przy samym morzu, więc wszystkie leżaki, parasole i materace chowaliśmy właśnie tam. Ich apartament to DAVOR & MARIJA ŠOŠIĆ ŠČIT 30, BRELA (
www.brela-sosic.com.hr )
Oczywiście domy te były w pierwszej lini od morza (ul. Scit 34 i Scit 30) więc chyba dlatego ceny były takie, chociaż im bliżej centrum tym ceny były większe. My mieliśmy ok 20-30 min spacerkiem do centrum. Dodatkowo w maju jak szukałam wolnych apartamentów znajomym to otrzymałam kilka odpowiedzi z cenami kształtującymi się od 50E do 65E za czteroosobową rodzinkę.
Natomiast trasa do Cro była dłuższa i właśnie przez wieluń, Częstochowę, B-B, ponieważ chcieliśmy spędzić dodatkowo dwa dni w Słowacji (1600km). Natomiast z powrotem wracaliśmy przez Słowenię, Wiedeń, Brno, przejście Boboszów i Wrocław (1400km). Jedyne co bym zmieniła jadąc jeszcze raz z Cro w naszej trasie to z Wiednia jechałabym na Bratysłąwę i wtedy na Brno, ponieważ trasa z Wiednia bezpośrednio na Brno była wg mnie fatalna. My w większości wybieramy trasę tam gdzie jest możliwość jechania autostradami.
Twoja trasa jest bardzo dobra
.