napisał(a) WiolaW » 29.07.2009 10:05
Oprócz wypadów do Omisia i raz do Makarskiej zrobiliśmy sobie dwie wycieczki całodniowe. Jedna to Trogir, twierdza Klis i Split, natomiast druga to wodospady Krawica i Mostar.
Oczywiście część naszej załogi zaliczyła także spływ po Cetinie, ja z młodszym synem zostaliśmy, rozkoszując się ciszą i spokojem. Kawka i książka do godz 11, później spacerek do centrum na lody i o godz 14 cała gromada przyjechała bardzo zadowolona. Stwierdzili,że była to jedna z lepszych atrakcji w trakcie całego pobytu i jeśli przyjedziemy jeszcze raz do Cro musowo będzie to powtórzone. Spływ wykupiliśmy w napotkanym biurze, osoby dorosłe płaciły 200Kun, syn-9latek 100Kun, natomiast nastolatki 13-15 letnie 150 Kun. Pontony były 6-7 osobowe, busik z tego biura przyjechał po całą naszą ekipę do Breli i po spływie też ich przywiózł. Na zakończenie spływu był poczęstunek: chleb, szynka, wino i rakija. Niestety zdjęć ze spływu nie mamy, ponieważ uzgodnione było i zapłacone, że zdjęcia i filmiki będzie robił ich fotograf (100Kun). Po zakończonym spływie zdjęcia były oglądane i fotograf na miejscu przegrywał na płyty, jednak po przyjeździe do Polski okazało się, że na płycie nie ma nic nagrane. Myślę, że nie zrobiono tego celowo, musiały mu się pomylić płyty puste z nagranymi. Więc niestety nie mamy zdjęć. Pisałam do nich SMS na komórkę podając e-maila aby można było korespondować jednak nie było odzewu.
Może ktoś z forumowiczów płyną z nimi tego dnia i ma płytę ze zdjęciami – był to poniedziałek 29 czerwca spływ był na 9 rano.
Kilka zdjęć z naszych wypadów
Omiś
Ostatnio edytowano 29.07.2009 10:23 przez
WiolaW, łącznie edytowano 1 raz