piekara114 napisał(a):- gdzie najlepiej zjechać z autostrady, aby dużo nie kluczyć?
- gdzie zaparkować, aby było blisko to tych głównych atrakcji (zamek + starówka)
- czy parkowanie w centrum jest płatne w sobotę? Boję, że że mogę źle odczytać jakieś znaki na ten temat, a jakoś nie pasuje mi płacenie na starcie mandatu lub poszukiwanie autka po jakiś parkingach policyjnych.
- najlepiej zjechać na węźle który na mapie oznaczony jest jako Petralka - Ovsiste (rozjazd nr 4). Stamtąd następnie są aż 3 mosty przez Dunaj, którymi możemy przejechać do centrum.
- samochodem w Bratysławie byłem dawno, ale pamiętam, że parkowałem w parkingu piętrowym w pobliżu Narodnego Divadla i Hotelu Carlton. Podejrzewam, że w sobotę parkingi są tam płatne, ale w mieście jest sporo właśnie parkingów piętrowych z oznaczonymi informacjami, czy są wolne miejsce, więc ze znalezieniem parkingu tego typu nie powinno być problemów. Sama starówka jest zamknięta dla ruchu, ale dookoła parkingów sporo - zresztą można to zobaczyć na tej mapce http://mapy.cz/zakladni?x=17.1113203&y= ... i&id=22944