Wnikliwa analiza budżetu na 2014 i okazuje się ze nie stać nas na wyjazd( remont domu pochłonie wszystkie oszczędności) i tutaj wychodzi nam na przeciw teść zapłacę wam nocleg... I ta konsternacja czy się uda?? Podliczenie wszystkiego i cóż jedziemy prawie... Termin 12-22.09.2014. I cały plan legł nie mam urlopu kończy się 16... długa rozmowa z szefem................... mijają dni w końcu przychodzi i oznajmia masz urlop... Hura:) Jedziemy:) a w ramach przypomnienia jak to było w ----------------------> 2013
Więc od początku termin wyjazdu 14.09-25.09. 2013. po długich przemyśleniach wizytach na cro.pl wybraliśmy Makarska a dokładniej jej rejon miejsce docelowe BRATUS. Pakowanie i wyjazd godz. 22:00. Trasa Jaworze k. Bielsko-Biała - Cieszyn - Bratysława - Węgry trasa 86/84 - Autostrada Chorwacka i miejsce docelowe Bratus.
Autko sprawdzone przed wyjazdem w stacji diagnostyczne wszystko 100% sprawne ale nikomu nie przyszło do głowy że szczeki w tyle się skończą pod Bratysławą... jechać wracać? krótka decyzja jedziemy...
Niestety fotek z samej podróży jak na lekarstwo bo moja 2 połówka wypoczywała z tyłu gdy ja prowadziłem. Ale przez cała drogę +4 a po przejechaniu magicznego tunelu +8 wiec szalu nie ma...
nóżki mojego kochanego fotografa w legowisku na tylnej kanapie
i tak sobie jeszcze jechaliśmy przez 3 godz. w temp +8 gdy nagle na autostradzie nasz zjazd, wyjeżdżamy serpentyną i nagle termometr zaczął wariować i podskoczył na szczycie do +30 a naszym oczom ukazał się taki oto widok
od razu się zakochaliśmy nawet nie pamiętając o tylnych hamulcach które dawały czadu już ładnie. No nic zjazd do miejscowości docelowej. Wykupienie noclegu (jazda w ciemno i do tego 1 raz do Chorwacji a co:)) i widok z balkonu za 30 euro za 2 os bezcenny
no nic koniec tego miłego trzeba było poszukać mechanika który naprawi auto i tu wiadro zimnej wody na głowę po przeczytaniu postów na cro.pl i wujka google nic gorszego jak zepsucie się auta w Chorwacji. Poszperałem i znalazłem nie pamiętam nazwy ale lokalizacje pamiętam
Put Topića 5, 21320, Baška Voda, Chorwacja
podchodzę do mechanika i nakreślam sprawę i jego odpowiedź 500 kn za części i wymianę iii ugięły mi się nogi ale co tam negocjacje i zbicie do 400. do odbioru o 15.
i moja jazda za kratami po samochód. Na miejscu podchodzi do mnie właściciel i mówi gotowe 350 i miłych wakacji:) po takiej informacji to już musi być super:) i było:)
co dziennie raczyliśmy się grillowaniem rybek postaci
no a że zapachy się roznosiły to przychodzili goście w postaci
cdn...