Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam wszystkich, zamierzamy pokonać autostradę w Cro od Krapiny do Zagrzeb 2. Wiem jaki to koszt ale nie moge znaleźć ilości bramek na tym kawałku. Czy to jedna opłata czy kilka bramek?
Asia napisał(a):Witam wszystkich, zamierzamy pokonać autostradę w Cro od Krapiny do Zagrzeb 2. Wiem jaki to koszt ale nie moge znaleźć ilości bramek na tym kawałku. Czy to jedna opłata czy kilka bramek?
Zasadniczo punkty poboru opłat są przy zjeździe i płaci się za przejechany odcinek; szczegóły http://hac.hr/.
To jest ta autostrada. Ona nie byla zbudovana przez HAC, i gdy placisz przed Zagrzebiem to musisz uwazac poniewaz niektore okienka sa cash only a inne sa tylko cards (ja mam taka karte wykupiona - to jest platnosc bez kasjera w okienku)