zbysia napisał(a):Dziękuję za szybką odpowiedź.
Jeszcze jedno bardzo "mądre" pytanie: to ma być jakaś "specjalna" karta płatnicza? wiem, że mogę swoją kartą wypłacać pieniądze za granicą, a jest to chyba taka sama czynność jak płacenie nią w terminalu
Bubek74 napisał(a):Jadąc autostradą zjazd na bramki kartowe jest sporo wcześniej (może ze 1 km wcześniej) więc musisz patrzeć na oznaczenia nad autostradą bo wszystko pisze "NO CASH" to oznaczenie do bramki bezgotówkowej, a "GOTOVINA lub "CASH" to bramki gotówkowe. Zjeżdżasz w ten zjazd i tyle. Bramki te są na równi z bramkami gotówkowymi tylko że są oddzielone murkiem betonowym. Widok kolejki do bramek gotówkowych bezcenny!!
Najważniejsze to musisz pilnować zjazdu na bramki kartowe...
Tu masz linka do filmiku gdzie wszystko widać...zobacz (zapauzuj) na 36 sekundzie filmu i na 55 sekundzie na 1.14 m i masz oznakowanie nad autostradą...
sianes napisał(a): jesli bylby ktos w stanie podac koszt przejazdu do ww miejscowosci bylbym wdzieczny. nie wiem gdzie jest pierwsza bramka bo zjechac mam z wezla sestanovac. z gory dzieki za odpowiedz
bobasbk napisał(a):Płaciłem na bramkach gotówką . Teraz chciałby zapłacić kartą : czyli biorę bilet a później na bramce wyjazdowej jadę na only cards tam wkładam bilet i kartą płacę . Interesuje mnie jak to się odbywa ... z góry dzięki za odpowiedź .
sianes napisał(a):nie wiem gdzie jest pierwsza bramka bo zjechac mam z wezla sestanovac. z gory dzieki za odpowiedz
bobasbk napisał(a):Płaciłem na bramkach gotówką . Teraz chciałby zapłacić kartą : czyli biorę bilet a później na bramce wyjazdowej jadę na only cards tam wkładam bilet i kartą płacę . Interesuje mnie jak to się odbywa ... z góry dzięki za odpowiedź .
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi