Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

brak słow

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kulz
Podróżnik
brak słow

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulz » 17.08.2010 17:04

W Chorwacji na wakacjach jestem 4 raz. Zawsze wybieram się do Dalmacji.
W tym roku przyjechałem do Duce – łagodne zejście do wody , piaszczysta plaża ( nie ważne moja sprawa). Dwa tygodnie szybko mijają urlop super udany. Gorące kąpiele i wieczorne spacery do Omisia na kolacje.
W pierwszym tygodniu było dużo Czechów , Bośniaków , Chorwatów i Niemców. I w tym tygodniu żeby zając fajne miejsce i zarezerwować leżaki należało o 8.00 być i zająć miejsce. W drugim tygodniu problemów z leżakami nie ma cały dzień ( co nie którym 10 kn za leżak to majątek) za to przyjechały cale tumany naszych rodaków ( albo waszych „ bo je ślozok z Bytomia „) . No i kuśwa rano syn z żona idzie na plaże no i niema naszego materaca ( ktoś go zakosił) na plaży okazuje się że kto ?….. nasi ( wasi ) rodacy – kuśwa norma . Bo kto jak nie Polok by wzioł coś co nie je jego. Na nasze protesty w sprawie materaca nawet nie było przepraszam ( bo może wom się to należy ). Przy Polokach strach potmanyj łostawić i iść się kompać . Pieronskie gorole.
Sorry może za łostro ale szlak mnie trefioł.
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 17.08.2010 17:41

Ja natomiast wstydziłam się w Postojnej za Twoich sąsiadów.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 17.08.2010 17:44

HAncur napisał(a):Ja natomiast wstydziłam się w Postojnej za Twoich sąsiadów.

wojna polsko-polska ? :wink:
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 17.08.2010 17:48

Nie wojna polsko-polska, tylko nie lubię uogólnień. :x Nie wszyscy Gorole są złodziejami i nie wszyscy Hanysy są bez skazy.
ps. Ja nie zostawiam materaca na plaży, choć wiem, że tak się robi. I wcale nie ze względu na złodziei. :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.08.2010 17:50

My i........Wy :?: :?: :?:
Czyli,że niby Polacy i...........??? :?
Nie żebym Cię nie rozumiał,ale.....
Zaraz się zacznie........."ujadanie" :cry: :roll:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 17.08.2010 18:19

anakin napisał(a):My i........Wy :?: :?: :?:
Czyli,że niby Polacy i...........??? :?
Nie żebym Cię nie rozumiał,ale.....
Zaraz się zacznie........."ujadanie" :cry: :roll:

Jo i łon ? :)
Monika72
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monika72 » 17.08.2010 18:36

...Mymłon ;)

Ludzie, wrzućcie na luz...Jakoś mi trollem zaleciało z tego pierwszego posta...
kulz
Podróżnik
cd...

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulz » 17.08.2010 18:41

materac nie został zabrany z plaży tylko z dołu apartamentu gdzie wszyjscy zostawią żeczy na plaże
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.08.2010 18:56

żeczy

Jakbyś był Polakiem to miałbyś rzeczy i by ci ich nie ukradli... 8)
AndrzejJ.
zbanowany
Re: cd...

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.08.2010 19:04

kulz napisał(a):materac nie został zabrany z plaży tylko z dołu apartamentu gdzie wszyjscy zostawią żeczy na plaże

dziwne,że prawie wszystkie tematy z kradzieżami, oszustwami, awariami, zdzierstwem w Chorwacji są pisane przez osobnika robiącego rażące błędy ortograficzne :D
sorry, ale musiałem to napisać :D
Georgia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Georgia » 17.08.2010 20:02

mnie natomiast szczerze zafrapował wątek plaży.
To też prowokacja czy serio są takie miejsca? Kolejka do parasoli od bladego świtu?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.08.2010 20:13

Georgia napisał(a):mnie natomiast szczerze zafrapował wątek plaży.
To też prowokacja czy serio są takie miejsca? Kolejka do parasoli od bladego świtu?

Parasoli w Duce ?To w tym wątku?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 17.08.2010 20:28

a tam takie uogólnienia znowu ... ja na ten przykład w Duce nie byłem i mi nic nie ukradli! :roll:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.08.2010 20:32

Krystof napisał(a):a tam takie uogólnienia znowu ... ja na ten przykład w Duce nie byłem i mi nic nie ukradli! :roll:

A miałeś parasol?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2010 21:13

Nie jedźcie do Chorwacji....kradną ręczniki, jest zajebiście drogo, miejscowości nieciekawe....a w dodatku Gorole kradną Hanysom materace :!:
Straszny syf :!: :roll:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne