napisał(a) bartek-ania » 10.04.2009 23:53
Jeśli chodzi o brac , to polecam miejscowość Selca , a dokładnie jej tak jakby część o nazwie puntinak, jest super cichutko , maleńke plaże , urokliwa miejscowość Sumartin - można płynąc promem tez z Makarskiej.
Jeżdżę tam co roku od 10 lat. Na Brac polecem ( Widoki w Widowej Góry, oczywiście dla lubiących zgiełk i ruch BOL, wraz z tamtejszą plażą - dobre miejsce do pływanie ma desce z żaglem, Blaca- klasztor , a dla osób mających mocne nerwy + auto przynajmniej SUV , drogę z BOL przez Murvice do głównej drogi - droga szutrowa, z pięknymi widokami , robi mocne wrażenie , dla osób będących w Sumartinie - plaża bardzo fajna , zaraz za kościołem w lewo , później w prawo , i po jakiś 100-150 metów w lewo. Jest koło cmentarza parking, osoby mające osobowe auta tam je muszą zostawić i 70 metrów iść szutrową drogą, wszyscy z autami wyższymi mogą zjechać do samej wody. Bardzo łądna droga jest do Milnej ( miejscowość z takimi domami na ścianie - po drodze) , dużo też zjeździłem szutrowych dróg
Jeśli chodzi o klimaty to Supetar , Bol są miastami rozrywkowymi , Sumartin jest cichutką osadą
), zresztą widać to zjeżdżając z promu w Supetarze gdzie 90 % aut skręca później na BOL a tylko 1-2 jadą w stronę Selcy
) , uhuhu ale się upisałem , pozdrawiam
Bartek