Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brać, Korczula - apartament dla 7 osób (w tym dzieci)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dudikum
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudikum » 24.02.2013 10:22

Witam wszystkich serdecznie.
W tym roku planujemy ze znajomymi wakacje w Chorwacji po raz pierwszy. Chcielibyśmy jechać w dwie rodziny: małżeństwo z dorosłym już 18 latkiem oraz małżeństwo z trójką maluchów (4,5 lata, 2,5 lata i niespełna roczny niemowlak). Bierzemy pod uwagę wyspę Brać albo Korczulę.
Siedzę już jakiś czas na tym forum i na innych stronach (typu Casamundo, Novasol i edomu) i zaczynam się powoli gubić. A dzieciaki też utrudniają dostęp do komputera...
W związku z tym bardzo proszę o poradę - jakie miejscowości na tych wyspach byście polecali dla nas - nam raczej chodzi o miejsce spokojne, blisko morza, z plażą w miarę dobrą dla małych dzieciaków (czyli płytką i żwirkową) ale też miejsce klimatyczne, urokliwe - czyli prawie idealne :) . Chodzi mi o namiary na sprawdzone apartamenty lub domy w przystępnej cenie (albo konkretny adres albo link do strony).
Chodzi o to, żeby była schludna i czysta łazienka oraz 3 osobne pokoje (jeden dla pary, drugi dla nastolatka i trzeci większy dla reszty - czyli małżeństwo z dzieciakami, przy czym dzieciaki poza najstarszym nie muszą mieć osobnych łóżek bo przeważnie i tak śpimy wszyscy razem) no i taras i grill na zewnątrz. Fajnie byłoby jakiś ogródek.
Co myślicie o rezerwacji przez Casamundo?
Mój adres mailowy adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję za pomoc
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 24.02.2013 20:54

ten pokoj dla 5 osob to masakra jakas :) nigdzie takiego nie znajdziesz.
Aparty zazwyczaj są 2+2 :) czasem 2+2+kuchnia z kanapą więc +2.
Z wlasnego doswiadzczenia wiem, ze taka rodzina lepiej zeby byla oddzielnie !
Szukaj Podgora, Tucepi i Makarska :)
Powodzenia.
dudikum
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudikum » 26.02.2013 00:00

Monte Christo napisał(a):ten pokoj dla 5 osob to masakra jakas :) nigdzie takiego nie znajdziesz.
Aparty zazwyczaj są 2+2 :) czasem 2+2+kuchnia z kanapą więc +2.
Z wlasnego doswiadzczenia wiem, ze taka rodzina lepiej zeby byla oddzielnie !
Szukaj Podgora, Tucepi i Makarska :)
Powodzenia.

Dzięki za odpowiedź :)
Fajnie, że w ogóle jakiś odzew jest...

Nie chodzi o to, żeby apartament był konkretnie dla 5 osób, raczej chodzi o 3 osobne sypialnie, w tym jedna dla naszej familii duże łózko podwójne + łóżko pojedyncze, bo przeważnie ostatecznie wszystkie dzieciaki lądują w naszym łóżku, a maleństwo śpi w swoim turystycznym.

Znalazłam kilka ofert (w Ziwogosce apartamenty Luka dla 8 osób, w Postira na Brać 5+2, w miejscowości Micra też na Braciu parter domu z właścicielem w bardzo przystępnej cenie dla max 8 osób, ale nie ma zdjęć łazienki ani większości pomieszczeń) ale mam problem z oceną czy oferta jest w porządku czy nie. Nie wiem, czym się kierować.
Dlatego pisałam na forum, bo może ktoś ma sprawdzone oferty i mógłby coś polecić.

W sumie może ktoś poleciłby 2 różne apartamenty z kuchnią w tym samym domu na Brać albo na Korczuli albo Półwysep Peljesac 2+2 oraz 2+1 (z dwoma osobnymi pokojami)

Trochę boję się Makarskiej (bo Ziwogosce to Makarska? albo bardzo blisko) bo obawiam się tłumów i braku spokoju, a nam zależało na spokojnych wakacjach, dlatego były brane pod uwagę przede wszystkim wyspy. Choć z drugiej strony po przeczytaniu kilku relacji z podróży z dziećmi też zastanawiam się, czy z dzieciakami nie byłoby prościej na kontynencie.

Tak czy inaczej wszystkie porady mile widziane,
szczególnie czym się kierować przy ocenie internetowych ofert zakwaterowania
grazyna61
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazyna61 » 14.06.2013 18:41

uważajcie na casamundo i novasol oszukują ludzi na cenie, w lutym cena 9700zł. a od kwietnia 8100zł za dom dla 16 osób. uważają, że to last mimut trwające 3 miesiące. nie zamawiajcie u nich, bo trudno się z nimi dogadać.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.06.2013 20:05

grazyna61 napisał(a):uważajcie na casamundo i novasol oszukują ludzi na cenie, w lutym cena 9700zł. a od kwietnia 8100zł za dom dla 16 osób. uważają, że to last mimut trwające 3 miesiące. nie zamawiajcie u nich, bo trudno się z nimi dogadać.

Według mnie normalne, im bliżej sezonu tym taniej. Przed samym sezonem powinno być jeszcze taniej (tylko wybór mniejszy).
Przecież nikt się nie kłóci z Orlenem że benzyna była za 6zł, a teraz ta sama jest za 5,50 :wink:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone