Abakus68 napisał(a):Różnie bywa więc apteczkowo
Stoperan
Ketonal
Zawsze się zastanawiam ,czy zostawiać dokumenty, karty i kasę w apartamencie czy brać ze sobą na plażę.
travel napisał(a):A ja z innej beczki
Zawsze się zastanawiam ,czy zostawiać dokumenty, karty i kasę w apartamencie czy brać ze sobą na plażę.
Niby nikt do apartamentu nie wlezie, a jak wlezie to ew.właściciel ( co mi się jeszcze nie zdarzyło) i na pewno mi nic nie zwinie , bo jaka to by była dla niego reklama
A na plaży jest większe prawdopodobieństwo ,że coś zniknie .
Z kolei w razie jakiegoś nieoczekiwanego zdarzenia wypadałoby mieć przy sobie dokument tożsamości i jakąś kasę
travel napisał(a):amatus1 napisał(a):. Teraz to nawet butów do wody nie zabieram...
Znaczy sie- twarda stopa
Sznurowadło służy pewnie do związania/przywiązania czegoś, co się rozpruło/rozczłonkowało/rozluźniło lub np. jako sznur do suszenia lub rozwieszenia jakiegoś koca/ręcznika jako parawanu przeciwsłonecznego.
Katerina ... związania czegoś ... nie kogoś cóż za perwersje Ci chodzą po głowie
Ciekawa zabawa ... z gumą i wiązaniemKaterina napisał(a):Gusia-sKaterina ... związania czegoś ... nie kogoś cóż za perwersje Ci chodzą po głowie
Gusia, ja tak się zasugerowałam tym,że Abakus opisze jakąś zabawę, i tym ,że o grze w gumę wspominał,że mi się to sznurowadło plącze po głowie w kontekście tej zabawy
Powrót do Nasze relacje z podróży