Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brac kajakiem i rowerem 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.09.2012 08:44

Interseal napisał(a):Witam.

Widzę, że kajakowa brać rozrasta się i powiększa. :)
Słuszne założenie - na wyspę z kajakiem, jeszcze słuszniejsze - z rowerem, szkoda tylko że w moim przypadku nie sposób wszystkiego pomieścić na dachu.
Roweru chyba najbardziej brakowało mi w tym roku na Hvarze. Czekam na jakąś właśnie rowerową wycieczkę. Na Hvarze możliwości konfiguracji tras wysoko poprowadzonymi makadamami wydawały się nieograniczone, ciekawe jak na sąsiedniej wyspie?

Pozdrawiam.
Interseal M.

W tym roku też jak wiesz byłem z rowerami na Hvarze i obawiam się, że do pełnego zadowolenia będzie mi potrzebny jeszcze jeden wyjazd :) Co do kajaka zostałem hm (jakkolwiek to brzmi :mrgreen: ) przez Ciebie między innymi zapłodniony i zobaczymy co się urodzi :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.09.2012 08:56

Gdzie te rowery ??? :hut:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 06.09.2012 09:56

peyter napisał(a):Zwodowaliśmy sprzęt przy klasztorze w Bol i popłynęliśmy wzdłuż wybrzeża, na wschód. Wystarczy 20 - 30 minut wiosłowania aby dotrzeć do przepięknych zatoczek, licznych dzikich plaż do których nie ma dostępu z lądu. Dlatego polecamy każdemu przynajmniej kajak,

Zupełnie jak 3km na południe, na Hvarze . :D
pzdr :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2012 10:19

bluesman napisał(a): Co do kajaka zostałem hm (jakkolwiek to brzmi :mrgreen: ) przez Ciebie między innymi zapłodniony i zobaczymy co się urodzi :)

Jakkolwiek to brzmi i cokolwiek się urodzi... to cieszę się, że ojców tego przypuszczalnego sukcesu jest więcej :wink:

longtom - Hvarskie kajakowanie - Super!

Pozdrawiam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 06.09.2012 10:25

Interseal napisał(a):longtom - Hvarskie kajakowanie - Super!

Rejs życia :D dopiero przed nami.

pzdr :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.09.2012 12:00

Peyter, jestem, czytam, oglądam :)

Fajną miejscówkę mieliście w Bolu - blisko na bardzo ładne, mz, plaże koło klasztoru i dobry punkt wypadowy do wycieczek kajakowych. Ładny ten Wasz kajaczek :D

Pozdrawiam i czekam na więcej :papa:
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 06.09.2012 13:43

Hej, dziś przeskok z Bol do Povlja

Powiem krótko.... o wiele piękniej przynajmniej według nas i o wiele taniej...... (35 E za apartament 5 osobowy - dwójek nie ma....może są ale nie szukamy) Konoby też tańsze
Brak netu...tzn jest sieć z hasłem.....strzeliłem: admin :) (rozpowszechnianie sieci włączone i szyfrowanie wyłączone + hasło na router....też admin - musiałem sprawdzić w końcu sieciowcem jestem:)
Skorzystam i napisze post. Ale już się rozłączam bo to chyba nielegalne :)

Zostajemy tu do następnej soboty 15.09.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 06.09.2012 14:19 przez peyter, łącznie edytowano 1 raz
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 06.09.2012 13:50

bluesman napisał(a):Gdzie te rowery ??? :hut:

Rowery będą, ale póki co internet mocno ograniczony.

P.S. : Wyspa pod kątem roweru przepiękna.
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 09.09.2012 07:08

Hej, krótka chwila z dostępem do sieci.

Mała zapowiedz z Povlja, jak dla nas najpiękniejsze miejsce jakie udalo nam sie odwiedzić w Cro. Wiecej zdjęc i szczegółowych opisów tras rowerowych, kajakowych po powrocie.

Pozdrawiam
Obrazek

Obrazek

Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.09.2012 07:42

Już się nie mogę doczekać sprawozdania :) Brać jest przez nas brany pod uwagę w przyszłym roku :) Proszę o możliwie dokładne zapisywanie i opisywanie przebytych tras. Interesuje mnie możliwość robienia kółek by nie wracać tą samą trasą, orientacyjne czasy, długości tras.
No to by było na tyle koncertu życzeń :mrgreen:
slawekewa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekewa » 09.09.2012 19:25

:D Proszę o foty z wody
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 09.09.2012 19:49

kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 10.09.2012 12:40

mapka super
peyter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) peyter » 12.09.2012 20:05

Hej
Dziś 40 km wypad rowerowy po wyspie. Dużo, mało? Hmmm...... Dużo jeśli chodzi o podejścia kilkukilometrowe z dużym nachyleniem + 34 stopnie ciepła..... Mało bo ..... trasa powrotna.........odcinek pokonany w 1.5 H wracamy w 30 min - czasami prędkość 60 km/h + wrzące tarcze i ciepłe przewody hamulcowe. 3 fotki poniżej....:

Obrazek

Jeden z licznych przystanków na uzupełnienie płynów
Obrazek

Obrazek

Z innej beczki....... gospodarz zabrał mnie do lokalnej povlijskiej "rozlewni" domowych specjałów........ i to co zobaczyłem...szok. W piwnicach niepozornego domku liczne (przynajmniej 100 litrowe mające po 2 - 3 metry) kadzie?/beczki?/silosy? z nierdzewki - bardzo profesjonalne i ....... stara babcia w fartuchu "podejmująca" moje zamówienie.... zakupy poniżej :

Obrazek

Od lewej:
Rakija 40 Kuna litr
Białe wino 20 Kuna litr
Czarne Wino - wyśmienite 40 Kuna za 2 litry (w czasie robienia zdjęćia już prawie wykończone)
Czarne Wino - jak wyżej
Orahovac - 50 Kuna litr ( mocno poniewiera :D )
I na końcu Prošek przewspaniały likier/słodkie wino - choć bardziej pod likier podchodzi (50 Kuna litr). Żona gospodarza zastrzegła żeby za dużo żonie nie podawać bo łatwo przyswajalny i mocno poniewiera :D

Jak wróce do polski to będzie wszystko po kolei ....teraz korzystam z ostatnich dni...w sobote powrót... :cry: .

Pozdrawiam wszystkich
Lacerta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lacerta » 04.09.2013 07:09

Zapisuję się do grona czytających. Nie widzę zdjęć. w czym może być problem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Brac kajakiem i rowerem 2012 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone