Witam wszystkich
W piątek wybieramy się do Chorwacji . To będzie nasz 2 raz w Cro. Miały być Włochy w tym roku ale wybieramy jednak Chorwację bo piękniej według nas, no i troszkę bliżej. Postanowiliśmy w tym roku obrać za cel wyspę. Rozważamy 3 opcje jak w temacie postu. Domyślam się że wszystkie 3 wyspy mają swój urok i są przepiękne i ciężko się zdecydować. Jeśli chodzi o nas to jadę ja z żoną ( swoją ) zabieramy ze sobą rowery + kajak, więc na pewno interesuje nas "poszarpane" wybrzeże z zatoczkami w których można się zaszyć i podziwiać widoki nadwodne + podwodne .W dodatku w planach są wypady całodniowe na rowerach. Jedziemy na 2 tygodnie więc może być tak że jeden tydzień na jednej wyspie, a drugi na innej. Oczywiście poza aktywnym wypoczynkiem lubimy też pozwiedzać. No i jedziemy w ciemno - chyba we wrześniu nie powinno być problemu?
Pytanie do tych co byli / są na tych wyspach. Co polecicie?
I pytanie odnośnie promów. Czy wysokość auta przy przeprawie promowej jest liczona razem z bagażnikiem dachowym (roof box, trumna - wiadomo o co chodzi: ) ) ? Bo auto mam około 1,6 m wysokości, ale z pudłem już wyjdzie około 2 m. , a widzę że bilety są do 1.8 metra oraz dla aut od 1.8 wzwyż.
Z góry dziękuję za odpowiedzi/porady