Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.03.2010 16:48

yskyerka napisał(a): I znowu gdzieś tam w głowie szumi myśl o zmianie miejsca urlopowania :)

Też tak mam :wink: a nawet chodzi mi po głowie taka myśl , żeby kiedyś :wink: spędzić w Chorwacji całe lato 8) :lol: kilka dni tu , kilka dni tam . . .
Tylko , że na takie wakacje potrzeba by dwa wielkie wiadra dudków , a nie jakąś drobną "piątkową" skarbonkę :wink: :lol:

Pozdrawiam
Piotr
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 02.03.2010 18:51

Oj, hepik, relacja bajka, a fotki powalają. Dopiero teraz doczytałem bo nie sposób przekopać się przez wszystkie relacje. A rejony mi znane bo dwa lata temu stacjonowałem w Breli mając właśnie widok na Brač z balkonu.

Obrazek

Pozdrowienia z Chorzowa :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2010 06:17

Spoglądając na fotkę i pozdrowienia ,przez moment myślałem,że Chorzów uzyskał dostęp do morza ;)

Przewodnikowo dojście do bram klasztoru powinno trwać 30-40 min....
Jako,że jest wcześnie rano(start z parkingu o ósmej) nam nigdzie sie nie śpieszy,pogoda w sam raz-nie za gorąco a w cieniu momentami nawet chłodnawo, wędrówka zajmuje równą godzinę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2010 06:25

A nieśpieszna wędrówka pozwala na zwrócenie uwagi i na ogóły i na szczegóły ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2010 06:30

Obrazek
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 03.03.2010 08:11

:D Rewelka nareszcie się doczekałam:) Widziałam juz wcześniej nowe wpisy ale zachwycaliście się z Buberem nad urodą owiec nie chciałam się wcinać :D :D :D
Myslisz , że dolezę w upale sierpniowym? Co ja Cię będę ciągle chwalić;) Wiesz , że relacja fajowa;)!!! Tylko czekam na więcej;)

Tak sobie patrze wygląda na zacienienione miejsce to dolezę;)

piotrf napisał(a):Tylko , że na takie wakacje potrzeba by dwa wielkie wiadra dudków , a nie jakąś drobną "piątkową" skarbonkę :wink: :lol:

Gramy w totka do spóły? Ja też chętnie pojadę na całe lato;) :D :D :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2010 08:22

Czy takich figurek Maryjnych jest po drodze więcej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2010 10:51

Jedną spotkałem ale nie wydaje się,że to jakiś stały element kultu maryjnego,biorąc pod uwagę,że tak bardziej medjugorska była czyli z plastiku.
Ale sprawdzić czy ciagle stoi, najlepiej samemu naocznie ,lato za pasem ;)

Co do cienia,jak ze wszystkim ,dany tylko tym co rano wstają ;)
A o dodatkowym bonusie dla skowronków będzie w następnym odcinku ,już po zastukaniu do furty klasztornej.

Na podsumowanie pielgrzymowania-zadzierając głowę w górę,po okolicznych wierchach i smrekach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...warto również czasami i pod nogi zerknąć-zdarzają się plamy oleju po tutejszym środku lokomocji ;)

Obrazek
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 04.03.2010 08:11

:lol: :lol:
Hepik ostatnia fotka - za.... ... kolorki :lol: :wink:.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2010 09:23

... i wreszcie jest cel naszej wędrówki!

(Tu lekka ściema autorska-taki widok dostępny tylko dla idących trasą nr 3 czyli od strony opuszczonych wiosek Obrsje i Dragovoda)
Jako,że widok naprawde malowniczy i robiacy wrażenie pozwalam sobie na kilka podobnych ujęć klasztoru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.03.2010 21:28

Byłem i pocalowałem klamkę; zamkniete.

Trasa fajna, z lekka męcząca, nawet w chłodny majowy dzionek...
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 10:22

:D Przyszłam odreagować i powrócic do słonecznej Cro;)
Kusisz tą pustelnią :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 05.03.2010 17:21

Hepik ,tą relacją rozsławiasz imię ''Grubej'' . Chwała Ci za to :D Jeszcze kilka odcinków i skończy się hegemonia Hvaru na tym forum :D
Muliness, nad Pustelnią trzeba się jeszcze poważnie zastanowić :wink:
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 05.03.2010 20:21

mkm napisał(a): Muliness, nad Pustelnią trzeba się jeszcze poważnie zastanowić :wink:

...:) Właśnie !! też tak myślę :D i chyba cienko to widzę
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 06.03.2010 10:27

mkm napisał(a):Hepik ,tą relacją rozsławiasz imię ''Grubej'' . Chwała Ci za to :D Jeszcze kilka odcinków i skończy się hegemonia Hvaru na tym forum :D

MKM właśnie, niech się tak stanie :) !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone